Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Lauris Freibergs: Ķegumā būs laba mačošanās

EasyGet.lv, 12.04.2012. 12:39

Sestdien, 14. aprīlī, Ķegumā motocentrā „Zelta Zirgs" notiks Baltijas jūras Izaicinājuma Kauss (BIK) motokrosā. Tajā četrās solo motociklu klasēs (65cc, 85cc, MX2 un MX Open) piedalīsies teju 200 sportisti no vismaz sešām valstīm – Baltijas valstīm, Krievijas, Baltkrievijas un Somijas, informē Adrenalin.lv pārstāvji.
Lauris Freibergs: Ķegumā būs laba mačošanās

Daudz pretendentu uz uzvarētāja titulu

„Pirmās sezonas sacensības – tas vienmēr ir patīkams notikums. Tādēļ man būs patiess sportiskais prieks piedalīties, vienlaikus arī azarts cīnīties par uzvaru. Sestdien Ķegumā būs daudz labu sportistu no Somijas, arī somu MX1 čempions – tā teikt, jaunas asinis mūsu saimē. Ņemot vērā, ka plānotais sportistu sastāvs visās motociklu klasēs ir ļoti spēcīgs, domāju, ka būs laba mačošanās," tā par gaidāmajām sacensībām pēdējo trīs gadu „Battery Superkauss" MX Pro klases čempions Lauris Freibergs.

Kā iepriekš ziņots, sacensībās plāno piedalīties arī vairāki jaunās paaudzes ātrākie Latvijas motosportisti. Viens no viņiem – Toms Macuks, kurš pagājušajā nedēļas nogalē veiksmīgi debitēja šī gada Pasaules čempionāta MX3 pirmajā posmā Nīderlandē, spēcīgā konkurencē divu braucienu summā izcīnot 15.vietu. „Esmu aizvadījis intensīvu sagatavošanās posmu Nīderlandes un Beļģijas smiltīs un pēc Pasaules čempionāta posma atgriežos Latvijā, lai jau šo sestdien stātos pie starta barjeras Ķegumā, kur noteikti cīnīšos par uzvaru. Atgriežoties Latvijā, jūtu enerģijas pieplūdumu pēc smagā darba Beļģijā, līdz ar to ir pārliecība par saviem spēkiem gaidāmajā gonkā," pārliecinoši rezumē viens no šī brīža ātrākajiem MX1 klases sportistiem Latvijā.

Dalībnieku sastāvs klasēs

Savukārt MX2 klases viens no neapšaubāmiem šo sacensību favorītiem būs 2011.gada Pasaules junioru čempions Pauls Jonass. Talantīgais jaunais motobraucējs ir pamanīts un novērtēts pasaules motokrosa augstākajā līmenī, un uz pieciem gadiem ir noslēdzis līgumu ar KTM rūpnīcas komandu. BIK Ķegumā Paulam būs vienas no retajām šīs sezonas sacensībām Latvijā. „Šogad Latvijā būs iespēja startēt tikai dažās sacensībās, jo šosezon pārsvarā startēšu starptautiskajā arēnā. Līdz ar to esmu priecīgs, ka šonedēļ varēšu paspēkoties ar vietējiem latviešu čaļiem un ziemeļu valstu spēcīgākajiem kaimiņiem. Ķegums man būs arī laba sagatavošanās pirms pirmā Eiropas čempionāta posma 125cc klasē nākamās nedēļas nogalē Bulgārijā," komentē Pauls Jonass. Ķegumā Paulam būs kārtējā iespēja tikties ar savu bērnības cīņu biedru Kārli Sabuli. Jau šobrīd 37 reģistrētie somu sportisti būs vērā ņemams spēks trasē, kas noteikti nav ieradušies Ķegumā tūrisma nolūkos.

Latvijas līderis 85cc klasē Tomass Šileika arī būs viens no šiem sacensību dalībniekiem, kurš šogad veiksmīgi uzsācis sezonu ADAC Vācijas atklātajā čempionātā. 85cc klasē sportisti, tajā skaitā Kristers Drevinskis, Dmitriy Uritskiy (RUS), 20 sportisti no Somijas un jaunie igauņu meistari, vieglu cīņu Tomasam nesola.

65cc klasē unikāla situācija – 30 dalībnieki, no tiem 26 titula tīkotāji no ārvalstīm.

Dinamiska dienas programma

Visas dienas garumā tiks aizvadīti intriģējoši braucieni – klasika, kombinācijā ar sprintu, kur katrā braucienā katrs sportists cīnīsies par savām pozīcijām kopvērtējuma tabulā. Cīņas tiks aizvadītas ne tikai individuālajā vērtējumā, bet arī valstu savstarpējā vērtējumā, kas visam piedod papildus azartu savstarpējo attiecību noskaidrošanai.

Labvēlīga laika prognoze

Arī sinoptiķi ir labvēlīgi savās prognozēs šai nedēļas nogales sākumam, un motokrosa sezonas sagaidīšana Ķeguma smiltīs solās būt pavasara saules apspīdēta.

Kurš būs ātrākais un veiksmīgākais – tas tiks noskaidrots jau šo sestdien, 14.aprīlī motocentrā „Zelta Zirgs", kurā baudīsim patīkamu pasākumu ar atbilstošu augstas kvalitātes servisu - viss labām brīvdienām.

Treniņi un kvalifikācija no plkst. 08.30, finālbraucieni no plkst 12.00. Ieejas biļešu cenas 3-5Ls, bērniem līdz 7 g.vec. un Latvijas invalīdiem bez maksas. Auto stāvvieta pie trases Ls 2,-.

BIK 2.posma notiks 21.aprīlī Igaunijā, Vīlandē.

Vairāk informācijas par Baltijas jūras Izaicinājuma kausu: http://www.bkf.lv/index.php/lv/bjik-lv

Foto: Baltijas jūras Izaicinājuma Kauss. Foto (c) Mārtiņš Plūme

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV