Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Rīgā aizvadīts sporta un grācijas šovs

EasyGet.lv, 17.04.2012. 10:29

Gandrīz 60 sportistu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Ukrainas sestdien, 14. aprīlī, piedalījās Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas organizētajā IFBB Atklātajā Latvijas čempionātā fitnesā, bodifitnesā, bikini fitnesā un klasiskajā bodibildingā 2012. Jau otro gadu pēc kārtas pasākums norisinājās Studio69 koncerta zālē. Ikgadējās sacensības šogad bija sevišķi interesantas, jo viena čempionāta ietvaros varēja redzēt gan jauniešu, gan junioru, gan pieaugušo kategorijas fitnesa un bodibildinga sporta veidos. Sacensības oficiāli atklāja pasākuma atbalstītāja pārstāvis, radio SWH valdes priekšsēdētājs Jānis Šipkēvics un federācijas prezidente Kristīne Vederņikova.
Rīgā aizvadīts sporta un grācijas šovs

Galerijas:

Pasākums sākās ar bērnu un jauniešu fitnesa sacensībām. 23 meitenes no Latvijas un Ukrainas sacentās 4 vecuma kategorijās. Sarežģīti fitnesa elementi, nepārspējama horeogrāfija, lokanības paraugdemonstrējumi, krāšņi tērpi un mūzika – tas viss sastādīja sportistes 90 sekunžu garo individuālo izvēles programmu, kurai meitenes gatavojās mēnešiem ilgi. Otrajā – ķermeņa proporciju raundā meitenes sacentās grupās. Uzvarētāji vecuma kategorijās: 8-9 gadi –Marija Žestjanņikova (Latvija); kategorija 10-11 gadi – Daryna Kovtun (Ukraina); kategorija 12-13 gadi – Vanesa Nikola Belova (Latvija); kategorija 14-16 gadi – Jekaterina Porodko (Latvija). Labākās pārstāves jūnijā dosies uz Pasaules čempionātu fitnesā bērniem 2012, kas notiks Serbijā.

Pasākums turpinājās ar sieviešu fitnesa kategoriju, kurā uzvarēja turnīra viešņa Kristina Koroljak no Igaunijas, atstājot aiz sevis Latvijas juniori Vladu Andrjuščenko. Bodifitnesa disciplīnā 6 meitenes cīnījās divos uznācienos par labākās titulu. Šajā kategorijā dominēja Lietuvas sportistes. Trešo vietu ieguva Latvijas labākā bodifitnesa pārstāve Dina Želnina.

Klasiskajā bodibildingā junioriem septiņi sportisti priecēja skatītājus ar labu fizisko sagatavotību un trenētiem augumiem. Visas trīs pirmās vietas aizceļoja uz kaimiņvalstīm. Labākais rezultāts Latvijai – ceturtā vieta perspektīvajam junioram no Rīgas, Konstantīnam Čiževskim.

Visbeidzot galvenā čempionāta intriga. Tas, ko visi gaidīja ar nepacietību! Bikini fitnesa sporta disciplīna, kurā sacentās 20 dalībnieces no Baltijas valstīm. Ar ovācijām uz skatuves tika sagaidīta pirmā kategorija līdz 168cm – 9 dalībnieces. Meitenes prezentēja sevi gan individuālā uznācienā, gan tika vērtētas kopā, ķermeņa proporciju, muskuļu tonusa un skatuviskā imidža salīdzināšanas raundā. Tikpat vētraini publika sveica otras auguma kategorijas – 11 dalībnieces. Turnīru vērtēja IFBB Starptautiskās kategorijas tiesneši no Igaunijas un Lietuvas, „Mis un Misters Latvija" direktore Inta Fogele, LBFBF viceprezidents Vladimirs Belovs, kā arī federācijas prezidente Kristīne Vederņikova. Sacensības izvērtās par lielisku sportisko šovu kā skatītājiem, tā arī pašām dalībniecēm. Meitenes bija ļoti atraisītas, plastiskas, ar labu fizisko sagatavotību, skaistām ķermeņa proporcijām un apburošiem smaidiem.

Tiesnešiem bija jāpieņem grūts lēmums par Latvijas čempiones titula nominēšanu. Kategorijā līdz 168cm zelta godalga aizceļoja Lietuvas sportistei Kristinai Karaliutei-Stoliarovienei, otrā vieta – Latvijas pārstāvei Anastasijai Čeredņičenko, bronza – Igaunijas sportistei Julia Dunik. Otrajā kategorijā triumfēja Latvijas sportistes, parādot Rīgas skatītājiem un viesiem neatvairāmu skatuves prezentēšanas mākslu, pārliecinātību un pārsvaru sportiskajā sagatavotībā. Zelts – Mārai Skredelei, sudrabs – Evai Caunei (abas no Latvijas), bronza – Igaunijas pārstāvei Eglei Eller-Nabi.

Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas prezidente Kristīne Vederņikova ir gandarīta par jauko pasākumu, augsto sportisko līmeni un atsaucību no interesentu puses. „Vēlamies no sirds pateikties visiem aktīva dzīvesveida piekritējiem par uzticību un atbalstu. Īpašu paldies sakām visiem sportistiem par pasākuma sportisko gaisotni un īpašām emocijām. Pateicamies sacensību atbalstītājiem par lielisko sadarbību. Pateicamies „Matrix" un „L'oreal Baltic" par skaistām balvām visām turnīra dalībniecēm. Paldies salonam Maija par Latvijas pārstāvju krāšņajām frizūrām un „International make-up artist school" vizāžistiem par burvīgo skatuvisko make-up. Liels paldies sporta klubiem Global Fitness, Mevi Gym un F1 par atbalstu."

Foto: Latvijas čempionāts fitnesā, bodifitnesā, bikini fitnesā un klasiskajā bodibildingā 2012. Foto (c) Reinis Ziemelis

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV