Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Šonedēļ Latvijā sākas velomaratonu sezona

EasyGet.lv, 17.04.2012. 11:19

Svētdien, 22. aprīlī, Ventspilī tiks atklāta 2012.gada TREK MTB Maratona sezona. Kā ik gadu, šis maratons solās būt pievilcīgs gan tehniskiem braucējiem, gan iesācējiem un īpaši – bērniem, informē Jānis Baltaisbrencis.
Šonedēļ Latvijā sākas velomaratonu sezona

TREK MTB maratona pirmais sacensību starts tiks dots Ventspilī, Piedzīvojumu parkā pie Lemberga hūtes, kur pagājušā gadā tika noslēgta maratonu seriāla sezona. Šie maratoni atšķiras no citiem maratoniem ar tehniskākām, pārdomātākām un interesantākām trasēm, sacensību ģeogrāfijas ziņā tiks aptverta Ventspils, Smiltene, Ape, Talsi Cēsis un Sigulda. Līdzīgi kā pagājušā gadā, arī šogad ikvienam dalībniekam tiks dota iespēja izvēlēties distanci atbilstoši savām spējām:
- TREK MTB Maratons (50 līdz 60 km)
- Latvijas Valsts Meži MTB Pusmaratons (25 līdz 30 km)
- Zaļā Josta bērnu sacensības (200 līdz 1000 m).

TREK MTB maratonu organizatori ir parūpējušies par patīkamiem jaunievedumiem sacensību organizācijā, īpaši izceļot mazāko dalībnieku sacensības un vides tīrības jautājumu. Tāpat organizatori aicina dalībniekus uzdrīkstēties un startēt garākajā distancē – tas uzlabos ne tikai tehniskās prasmes un trenētību, bet sniegs arī lielāku gandarījumu pēc finiša.

Vecākiem un sacensību mazākajiem dalībniekiem par prieku dalība Zaļā Josta Bērnu sacensībās būs par brīvu! Kā pavēstīja sacensību organizatori: „Mēs vēlamies atbalstīt mūsu mazākos sportistus un aicināt vecākus iesaistīt savus bērnus interesantā un aizraujošā brīvā laika pavadīšanā – braukšanā ar riteni. Papildus bezmaksas dalībai ikviens mazais sportists tiks apbalvots ar balvu un varēs izklaidēties 1188 piepūšamajās atrakcijās."

Rūpējoties par draudzīgāku pārvietošanos ar auto, TREK MTB Maratona dalībnieki tiks aicināti piedalīties Virši-A „Ekoakcijā" – ierodoties uz sacensībām ar vienu automašīnu vismaz četratā, varēs konkurēt par Virši-A atzinību 50 litru degvielas izteiksmē. Katrā no sacensību posmiem tiks iepriecinātas trīs šādas ekonomiskās un videi draudzīgās ekipāžas.
Pēc katra posma tiks noteikts TREK MTB Maratona kopvērtējuma līderis, kuram Latvijas uzņēmums Abi2 pasniegs līdera kreklu ar kuru dalībniekam jāstartē nākamajā posmā. Abi2 līdera krekls ļaus ikvienam līdzjutējam atpazīt līderi un konkurentiem labāk viņu ieraudzīt sacensību gaitā.
Arī šogad ikviens dalībnieks tiek aicināts atbildīgi izturēties pret vidi, kurā notiek sacensības - TREK MTB Maratona organizatori sadarbībā ar sporta uztura ražotāju SIS aicina katru dalībnieku izlietoto sporta uztura iepakojumu vest līdz finišam un saņemt 20% atlaidi jaunu Science in Sport (SIS) produktu iegādei. SIS pārstāvis Latvijā Kārlis Smilktens atzīst: „TREK MTB Maratons būtiski atšķiras no citām sacensībām, ne tikai ar draudzīgo atmosfēru, bet arī ar vissakoptāko vidi pēc sacensībām. Šādu ideju par iepakojuma nodošanu finiša zonā ieviesām jau pagājušā sezonā un rezultāts ļoti pārsteidza, jo pēc finiša pie SIS stenda veidojās rindas; tāpat priecīgi bija arī organizatori, jo pēc sacensībām novācot trases marķējumu Apes posmā tika atrasti tikai 5 tukši želeju iepakojumi, kas ir ļoti maz, ja ņem vērā, ka sacensībās piedalījās ap 600 dalībnieku!"

Katrā TREK MTB Maratona posmā tiks apbalvoti 54 dalībnieki individuālajā ieskaitē un trīs labākās komandas gan maratona, gan pusmaratona distancēs, kā arī visi bērnu sacensību dalībnieki.

Sacensību dalībnieki cīnīsies par balvām no TREK, SPORT 2000, PHILIPS, SIS (Science In Sport), Muc Off, Bontrager, Dion Sportlab, Sachi, Rosme, Ādažu Čipši, Skrīveru saldumi, Very Berry.

Ņemot vērā dalībnieku atsauksmes par ēdināšanas servisu, arī šogad TREK MTB Maratona dalībnieki finišā tiks cienāti ar Latvijas labumiem no uzņēmuma Dimdiņi, Balticovo un Latvijas maiznieks.

Pēc katrām sacensībām ikviens dalībnieks un līdzjutējs varēs noskatīties TREK MTB Maratona sacensību apskatu LTV7 raidījumā Ātruma cilts un klausīties reportāžu Radio SWH ēterā.

2012. gadā TREK MTB Maratonam būs seši posmi:
22. aprīlis Ventspils
20. maijs Smiltene
10. jūnijs Ape
1. jūlijs Talsi
29. jūlijs Cēsis
18. augusts Sigulda

Par TREK MTB Maratonu sacensību dalībnieku tehniku pirms starta un sacensību laikā rūpēsies profesionāli velo servisa meistari no TREK veikala (www.trekveikals.lv). Enerģijas atjaunošanu trasē nodrošinās jau pazīstamais sporta uztura ražotājs SIS (Science In Sport) un Latvijas Maiznieks.

Pieteikšanās sacensībām un sīkāka informācija mājaslapā www.mtb-maratons.lv, kā arī TREK veikalā, Cēsu ielā 31, Rīgā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV