Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Šonedēļ startē Latvijas autosporta sezona

EasyGet.lv, 17.04.2012. 15:30

Šajā nedēļas nogalē ar sešu stundu izturības braucienu Jelgavas pusē un dragreisa sacensībām Rīgā startēs 2012. gada Latvijas autosporta vasaras sezona. Šī nedēļas nogale uzsāk sacensību maratonu, kas noslēgsies tikai oktobrī, informē LAF Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns.
Šonedēļ startē Latvijas autosporta sezona

Latvijas automobiļu federācijas septiņas sporta komisijas sarūpējušas vairāk nekā simts sacensību garu notikumu kalendāru. Turpināsies ziemā iesāktie Latvijas rallija un rallijsprinta čempionāti, startēs autošosejas, drifta, dragreisa, krosa, vasaras sprinta, kartinga, trofireidu nacionālie čempionāti, gandrīz visām komisijām ir arī atsevišķi kausa izcīņu seriāli.

Latvijas Automobiļu federācijā darbojas septiņas komisijas. Rallija komisija atbild par Latvijas rallija čempionātu, Šosejas komisijas paspārnē ir autošoseja, drifts un dragreiss, Krosa komisija pārstāv autokrosu, rallijkrosu un folkreisu, Kartinga komisija rūpējas par kartingu un minikāriem, Standartauto komisijas sporta veidi ir rallijsprints, supersprints, vasaras sprints un ziemas sprints, Trofireidu komisija rīko Latvijas trofireidu čempionātu, bet Rallijreidu komisija rūpējas par apvidus ralliju aktivitātēm.

Tradicionāli Latvijas autosporta vasaras sezonā tiks aizvadīti ne tikai nacionālā mēroga pasākumi. Maijā gaidāms spilgts čempionu rallijs Talsu pusē, kam sekos Eiropas autokrosa čempionāta sacīkste sporta kompleksā Mūsa, vēlāk NEZ sacensības rallijkrosā un driftā, 1000 kilometru brauciens autošosejā un citi pasākumi ar ārvalstu sportistu piedalīšanos.

Šīs nedēļas nogalē divi autosporta pasākumi. Sestdien Emburgas pusē notiks pirmais no četriem sešu stundu izturības brauciens dažādām automašīnu klasēm. Pasākums tiek rīkots zem Rallijreidu komisijas karoga, taču paredzēts, ka startēs dažādu autosporta veidu pārstāvji.

Svētdien Rīgā, Biķernieku Kompleksajā Sporta bāzē norisināsies Latvijas dragreisa čempionāta pirmais posms. Sacensībās varēs skatīt gan Baltijas ātrākos dragreisa auto, gan drifta meistaru šovu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV