Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Dragreisa Čempionāta atklāšanā – dūmi, uguns un lietus

EasyGet.lv, 23.04.2012. 15:58

Biķernieku kompleksajā sporta bāzē svētdien tika aizvadītas Latvijas Dragreisa Čempionāta pirmā posma sacensības „Discomania Drag Meeting 2012". Saule mijās ar lietu, tāpēc uzvarētāji tika noteikti, izvērtējot labākos kvalifikācijas braucienu laikus. Sacensību ātrākais auto sezonas atklāšanā bija Ilmāra Zausajeva vadītais Carbon Destroyer, kurš astotdaļjūdzi pieveica 6,2 sekundēs, informē projekta vadītāja Ilze Fridrihsone.
Dragreisa Čempionāta atklāšanā – dūmi, uguns un lietus

Galerijas:

Ilmārs Zausajevs ir izbrīnīts par savu rezultātu, jo izšķirošā brauciena laikā ne viss notika tā, kā bija plānots, tomēr uzvara godam nopelnīta. Otrais jaudīgākajā klasē palika Normunds Lācis (Mitsubishi EVO), bet trešais – Māris Ozoliņš (Mitsubishi EVO). PRO C klasē uzvarēja Edgars Eriņš (Lotus Elise), PRO B – Ivars Ērglis (Audi 90), bet PRO A – Artūrs Soboņs (ZAZ 968). Balvas tika sadalītas arī Street klasēs, kur divus kausus saņēma daiļā dzimuma pārstāves – Streed RWD otro vietu izcīnīja Liene Vahitova (Chevrolet Corvette), bet Street AWD klasē trešo vietu izcīnīja Ieva Šūmane (Opel Calibra).

Skatītājus priecēja radiovadāmo modelīšu paraugdemonstrējumi, karsējmeiteņu deju studija „Glamorous", Celica kluba automašīnu izstāde un Kumho drifta šovs, kura rezultāts gan izvērtās visai negaidīts – aizdegās driftera Arņa Namnieka BMW. Savukārt pēc sacensību beigām pieci dragreisa braucēji cīnījās par RUBBERS dāvanu karti riepu kūpināšanas šovā. Riepām kaucot un lietus peļķēm šķīstot uz visām pusēm, uzvarēja Ainārs Skrivļa ar VAZ 2103.

Sacensību uzvarētāji saņēma īpašus kausus no LabasBalvas.lv, kā arī dzirkstošo vīnu „Alita", „Čili Pica", „Fantasy Park", „AutoPort" un „Lieliskadavana.lv" dāvanu kartes, enerģijas dzērienu „Shark", auto ķīmiju un aksesuārus no "TSC Auto Latvija". Dalībniecēm – pārsteigums no „Avon" un meiteņu auto apvienības „Babe Racing". Savukārt skatītāji varēja fotografēties īpašajā Inbox.lv foto stendā.

Pirmo reizi, kopš dragreisa sacensību atklāšana notiek aprīļa beigās, laika apstākļi braucējus nežēloja, tomēr jāatzīst, ka tika darīts, viss, lai gandarīti būtu gan sportisti, gan apmeklētāji. Sacensību galvenā tiesnese Ieva Stirne komentē: „Svētdien, atklājot Dragreisa sezonu, visu dien, ik pa stundai smidzināja lietus. Braucēji pacietīgi gaidīja, kad tas pārstās un trase nožūs, jo savus jaudīgos spēkratus bija gatavojuši visu ziemu. Laika apstākļi mums ļāva atvērt trasi tikai kvalifikācijas braucieniem. PRO klases līdz izslēgšanas braucieniem netika, taču skatītāji un braucēji dabūja izjust jaudīgo auto braucienu spēku, enerģiju un ātrumu kvalifikācijas braucienos. Dragreisa sezonas atklāšanas sacensības beidzām ar kārtīgu pavasara pērkona negaisu, atstājot Street klases bez fināla braucieniem, tomēr jau tagad secinām, ka nākamajās sacensībās sportisti ir gatavi kārtīgi izbraukāties un parādīt savu spēkratu jaudu."

Latvijas Dragreisa Čempionāta 1. posma „Discomania Drag Meeting 2012" uzvarētāji:

PRO A
1. Artūrs Soboņs (ZAZ 968)
2. Edgars Eriņš (Lotus Elise)
3. Viktors Gorohovs (Mitsubichi Colt)

PRO B
1. Ivars Ērglis (Audi 90)
2. Artūrs Soboņs (ZAZ 968)
3. Artjoms Kočlamazašvili (BMW Z3)

PRO C
1. Edgars Eriņš (Lotus Elise)
2. Ivars Ērglis (Audi 90)
3. Evaldas Kaliunas (Alfa Romeo 75 PBM)

PRO D
1. Ilmārs Zausajevs (Audi Carbon Destroyer)
2. Normunds Lācis (Mitsubishi Evolution)
3. Māris Ozoliņš (Mitsubishi EVO)

Street FWD
1. Rolands Ozoliņš (Honda Jazz)
2. Maksims Ordovskis (Fiat Coupe)
3. Rolands Seisums (Honda Civic)

Street RWD
1. Jevgenijs Šabanovs (BMW 320i)
2. Liene Vahitova (Chevrolet Corvette)
3.Vladimirs Lauris (Chevrolet Camaro)

Street AWD
1. Jevgenijs Bičkovs (Audi S2)
2. Vladimirs Malers (Audi 200)
3. Ieva Šūmane (Opel Calibra)

Nākamais Latvijas Dragreisa Čempionāta posms notiks 9. un 10. jūnijā Raadi lidlaukā Tartu, Igaunijā.

Foto: Discomania Drag Meeting 2012. Foto (c) Vladislavs Punculs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV