Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Ar jaunu dalībnieku rekordu Jūrmalā tiks atklāta Triatel xRace sezona

EasyGet.lv, 25.04.2012. 10:50

30. aprīlī, dienu pirms Darba svētkiem, Jūrmalā 180 komandas 3 dalībnieku sastāvā jeb vairāk nekā 550 piedzīvojumu meklētāji ar masveidīgu laivu startu atklās Triatel xRace piedzīvojumu sacensību trešo sezonu, informē Jānis Vanags. Starp dalībniekiem ir profesionāli sportisti, draugi un ģimenes, kā arī 43 Latvijas uzņēmumu komandu pārstāvji no Statoil, Lattelecom, Nordea, SEB, KPMG, Accenture un citi.
Ar jaunu dalībnieku rekordu Jūrmalā tiks atklāta Triatel xRace sezona

„Piedzīvojumu sacensības „Triatel xRace" norisinās trešo gadu. Mēs priecājāmies, ka sezonu atklāsim ar jaunu dalībnieku rekordu – uz šodienu jau ir reģistrēti 545 dalībnieki. Ar vien lielāka interese no dalībniekiem, kā arī lieliem uzņēmumiem, liecina, ka dalībniekus aizrauj arvien jaunas un atraktīvas distances un nodrošinātais sacensību serviss," stāsta xRace organizators Jānis Vanags. Starta signāls Sporta klasei tiks dots pulksten 10:00 un distance sāksies ar laivu posmu, kad komandas centīsies izrauties līderos nevis klasiskajās un daudziem tik ierastajās disciplīnās kā skriešana vai velobraukšana, bet ar airiem rokās. 11:30 startēs Tautas un Mini klases vairāk kā 400 dalībnieki no sacensību centra Lielupes vidusskolā, Aizputes ielā 1a. Sacensību centrā skatītājiem būs pieejama informācija par distances skatu punktu vietām. Līdzjutējiem būs iespēja sekot līdzi komandām ar GPS iekārtām tiešraidē interneta mājas lapā www.mansgps.lv.

Par to, ka sports, kopējas pozitīvas emocijas un piedzīvojumi vieno vairākas sportistu paaudzes, liecina fakts, ka jaunākajam dalībniekam ir 4 gadi, savukārt vecākais dalībnieks ir 50 gadu vecs. Pieaug arī sieviešu skaits starp dalībniekiem: ja pagājušajā gadā tikai katra ceturtā bija daiļā dzimuma pārstāves, tad šoreiz - katra trešā. Līdz ar Jūrmalas posma atklāšanu, sacensībās piedalīsies arī vairākas komandas no Krievijas. Pieteikšanās ir pieejama līdz pat sacensību dienai mājas lapā www.xrace.lv vai Sacensību centrā. Vēl divas dienas līdz 26.aprīlim var pieteikt savu komandu par standarta cenu, pēc tam dalības maksa paliks dārgāka.

Triatel xRace viena no panākumu atslēgām ir distanču un uzdevumu dažādība, kur katrs dalībnieks atradīs sev izaicinājumu, prieku un savu uzvaru. „Jūrmalas posms būs ar ātriem velo pārbraucieniem pa Jūrmalas ielām. Atsevišķi veloposmi būs arī pa mežu, kur vietām ir jūtamas slapjā pavasara pēdas. Kāju posmi būs gan pa mīkstām meža sūnām, gan pa bruģētām ielām. Lai starp sacensību posmiem dalībniekiem dotu iespēju atvilkt elpu, ir iekļauti pietiekami daudz dažādu domāšanas elementu. Kopā būs 4 speciālie uzdevumi, starp kuriem būs arī dalībnieku iecienītie virvju uzdevumi. Galvenais Jūrmalas posmā ir nesasteigt sākumu un nenokavēt beigas," tā distances plānotājs K.Osis.

Triatel xRace norisināsies piecos Latvijas novados: 30.aprīlī Jūrmalā, Valkā – 2. jūnijā, Siguldā – 7. jūlijā, Rīgā, Rīgas svētku ietvaros – 18. augustā un Līgatnē 22. septembrī, kur notiks sacensību seriāla noslēgums un apbalvošana. Sacensību pamatā ir orientēšanās, braukšana ar velosipēdu, airēšana, stratēģiskā plānošana, kā arī aizraujoši prāta un nedaudz ekstrēmi speciālie uzdevumi. Distancē ir jāapmeklē 50 kontrolpunkti un, atkarībā no izvēlētās distances, trasē pavadītais laiks plānots no 1,5 līdz 8 stundām. Posmos iegūtie punkti nosaka kopējā seriāla uzvarētāju.

Sacensību ģenerālsponsors – Triatel. Sacensības atbalsta – Sportland, Gandrs, Isostar, Silvanols, Ķeizarmežs, Red Bull, Fazer, mansGPS, Jūrmalas pilsētas dome. Informē – Diena, 1188.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV