Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Šonedēļ autosportā kartings, autokross un minikāri

EasyGet.lv, 25.04.2012. 13:49

Šīs nedēļas nogalē Latvijas autosports piedāvā līdzjutējiem trīs sacensības – Latvijas kartinga čempionāta pirmo posmu, Latvijas autokrosa čempionāta pirmo sacīksti un Latvijas minikāru čempionāta sezonas atklāšanas cīņu, informē LAF Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns.
Šonedēļ autosportā kartings, autokross un minikāri

Sestdien Kandavas kartinga trasē startēs Latvijas čempionāts kartingā, kas būs pirmais no sešiem posmiem. Uz starta stāsies bērni un jaunieši kopumā deviņās kartinga klasēs. Informācija – www.kartings.org.

LAF Kartinga komisijai plaša sacensību nedēļas nogale, jo svētdien Rīgā notiks arī Latvijas minikāru čempionāta pirmais posms. Arī bezmotoru tehnikas sacensības pulcē prāvu pulciņu bērnu un jauniešu.

Svētdien, 29. aprīlī Smiltenē, Tepera trasē pl.11:30 startēs Latvijas un Baltijas autokrosa sezona. Uz starta stāsies astoņas automašīnu klases – salonmašīnu kategorijas 1600, 2000 Super, Open, VAZ Klasika, kā arī bagiju tipa automobiļi B600, B1600, CK125 kroskarti. Allaž eksotiskas būs D12 smago automašīnu klases cīņas.

Autokross šogad startēs uz ļoti pozitīvas nots, jo gandrīz katrā no minētajām klasēm audzis dalībnieku skaits. Ja kroskartu cīņās gaidāmi tikai pieci dalībnieki, tad pārējo klašu skaits pietuvojies divcipraru skaitlim. 2000 Super klasē desmit sportistu, 1600 kategorijā – 13 pieteikumi! Kopumā cīņām pieteikušies gandrīz 80 dalībnieki. Šo sacīksti kā treniņu pirms došanās uz Eiropas čempionāta pirmo posmu izmantos arī mūsu bagiju braucēji – Buggy 1600 klases sportists Ervīns Grencis, kā arī savu SuperBuggy uz Smilteni vedīs Jānis Boks.

Informācija: www.autocross.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV