Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Latvijas autokrosa čempionātu atklās 80 sportisti

EasyGet.lv, 26.04.2012. 09:44

Svētdien, 29. aprīlī, plkst. 11:30 Smiltenē, Tepera trasē notiks Latvijas autokrosa čempionāta pirmais posms, kas būs arī Baltijas kausa sacīkste Buggy 1600 klasē, informē LAF Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns. Sacensībām pieteikušies 77 dalībnieki, turklāt vēl dažu sportistu pieteikumi tiek gaidīti. Galvenā pirmssezonas ziņa – audzis autokrosa dalībnieku skaits, kas nozīmē arī intrigas palielināšanos.
Latvijas autokrosa čempionātu atklās 80 sportisti

1600: Lilienšteinam jāaizstāvas

Uz starta stāsies deviņu klašu dalībnieki. 1600 klasē šobrīd pieteikti 13 dalībnieki. Galvenie favorīti – pērnā gada čempions Reinis Lilienšteins (Salacgrīva, SK Salaca), kā arī bijušais vicečempions Andis Kļava (Lapmežciems, Autocross.lv Autokrosa komanda) un Kaspars Silenieks (Kuldīga, MS Rallijs). Tomēr klase pirms gaidāmās cīņas nav prognozējama, jo ar jaunu tehniku uz starta stāsies Ritvars Zobens (Laubere, SK Ogre), Jānis Grīnvalds (Kuldīga, MS Rallijs), savukārt pieci no dalībniekiem būs čempionāta debitanti!

2000 Super: Trešais brālis pēc titula

2000 Super klasē 2010. gadā par Latvijas čempionu kļuva Jānis Spīķis, 2011. gadā – brālis Intars Spīķis, bet šogad viņus nomainīs vēl viens brālis – Juris Spīķis (Rīga, SK Ogre). Būs interesanti vērot, vai Jurim izdosies turpināt brāļu panākumu sēriju! Skaidrs, ka tas nebūs viegli – spēcīgs pretinieks būs Toms Ziedāns (Nereta, SK Salaca), noteikti var pārsteigt kāds no čempionātā debitējošiem braucējiem. Klasē šobrīd desmit pieteikti sportisti.

Open: Līdzšinējie čempioni pret pilnpiedziņu

Open klasē uz starta pēdējo gadu dominējošie sportisti Raimonds Jerāns (Salacgrīva, SK Salaca) un Jānis Kozlovsis (Ogre, SK Ogre). Abi sadalījuši pēdējo četru gadu čempiontitulus. Tomēr šī sezona sākusies ar vēsti, ka atgriezties ar nopietni sagatavotu pilnpiedziņas Subaru Impreze gatavs Ints Jeršovs (Rīga, SK Autocross.lv). Turklāt būs vēl viens pilnpiedziņas auto braucējs – krosā plāno debitēt Roberts Ansons (Rīga, SK Autocross.lv) ar Audi 90 automašīnu. Vai šai četrotnei pa vidu iesprauksies vēl kāds, rādīs pirmais posms. Klasē deviņi pieteikumi.

D12: Leimaņa un Eglīša duelis

D12 smago automašīnu klasē uz starta būs pēdējo gadu favorīti Bruno Leimanis (Cēsis, Melatlux) un Kristaps Eglītis (Smiltene). Abi uzskatāmi par galvenajiem čempionāta favorītiem, tomēr bīstami būs gan Igaunijas braucējs Tāvi Pindiss, gan Aldis Grantiņš (Grobiņa, SK Autosports Grobiņa). Klasē uz starta septiņi dalībnieki.

B1600: Konkurence ar SuperBuggy

Baltijas Buggy 1600 klases kausa izcīņa startēs ar astoņiem sportistiem no visām Baltijas valstīm, turklāt Smiltenē treniņu pirms Eiropas čempionāta starta aizvadīs ne tikai B1600 klases braucējs Ervīns Grencis (Valmiera, Rencēnu Autoklubs), bet arī SuperBuggy klases braucējs Jānis Boks! Pirmkārt, šī būs iespēja redzēt Boku uz starta ar lielās klases bagiju, otrkārt, būs interesanti salīdzināt Eiropas čempionāta abu klašu spēku samērus. Boks gan startēs ārpus ieskaites. Grencis ir favorīts, taču bīstams būs Dāvis Aupe (Ogre, Kesha Motorsports). Jārēķinās arī ar Lietuvas speciālistu Vitautu Kuru, pārsteigt var kāds no igauņu braucējiem.

B600: Baumanim jāaizstāv tituls

Latvijas čempionāta B600 klasē pirmajam posmam gatavi seši dalībnieki, ar galvenajiem favorītiem Jāni Baumani (Mārupe, Autocross.lv Autokrosa komanda) un Kasparu Bumbieru (Bauska) ierindā. Tomēr viņu kļūdas, ja tādas būs, izmantos gan regulārais medaļu pretendents Aigars Liškovskis (Baloži) un pērn strauji progresējušais Dmitrijs Kabanovs (Salaspils, SK Rietumi). Sezonas laikā dalībnieku skaits noteikti palielināsies.

CK 125 un Beta: Junioru cīņas

Junioru klasēs – CK 125 kroskartos un Beta bagiju kategorijā – cīņām gatavi gados jaunie sportisti. CK 125 klasē izauguši un devušies uz citām autosporta disciplīnām pērnā gada labākie – Latvijas čempions Dzintars Ramats un NEZ krosakrtu čempions, Latvijas vicečempions Dāvis Tobiass. Tas nozīmē, ka palicējiem ceļš uz titulu vaļā. Galvenie favorīti – Emīls Misiņš (Saulkrasti, Laky Racing Team) un Ingus Beļakovs (Rīga, Lebester Racing).

Beta bagiju cīņā turpināsies principiālās iepriekšējo sezonu līderu cīņas. Danielam Špakam (Liepāja, Liepājas Rallija komanda) būs jāaizstāv pērn izcīnītais Latvijas čempiona tituls pret pārējo konkurentu uzbrukumiem. Spēcīgi būs Kristiāns Rihters (Rīga, Kesha Motorsports), Alberts Duntavs (Līči, SK Autocross.lv), Everts Henilāns (Upesciems, BMP) un Leo Cabulis (Rīga, BMP). Klasē uz starta astoņi mazie sportisti.

VAZ Klasika: Klasiskas cīņas

Šogad patīkamu pārsteigumu sarūpējusi VAZ Klasika klase, kura pēc pāris sezonu mēģinājumiem uzplaukusi līdz pat desmit dalībniekiem. Līdz šim VAZ braukšanas līderpozīciju bija uzņēmies Imants Kolomenskis (Ogre, SK Salaca), tomēr viņam būs cītīgi jāstrādā, lai aiz sevis noturētu citus favorītus – Jāni Rakuzovu (Salacgrīva, SK Salaca), Ediju Zimzu (Valmiera, Rencēnu Autoklubs), Kasparu Salnāju (Valmiera, Rencēnu Autoklubs) un citus. Tā klasē ir četri Latvijas kausa debitanti, grūti spriest par iespējamiem jaunajiem spēku samēriem.

Komandu ieskaite

Šogad Latvijas čempionātā atjaunota arī komandu ieskaite. SK Salaca pārstāvēs Lilienšteins, Ziedāns un Jerāns, SK Ogre komandā Kozlovskis, Zobens un Spīķis, bet Autocross.lv Autokrosa komandā – Kļava, Baumanis un Gints Astrauskis (Gramzda). Iespējami arī citu komandu pieteikumi.

Plašāka informācija: www.autocross.lv

Dalībnieku saraksts: http://www.autocross.lv/AC3/wp-content/uploads/2012/04/Pieteikumi-Autokross-2012.html

Trase: http://www.autocross.lv/AC3/?page_id=284

Sacensību laikā svētdien Autocross.lv ziņas tiešsaistes režīmā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV