Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Liene Jansone: jaunajām spēlētājām ir laba iespēja, man – liela atbildība

EasyGet.lv, 09.05.2012. 09:13

Latvijas sieviešu valstsvienības kandidātes sākušas gatavoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram. No 12. jūnija līdz 11. jūlijam Latvijas komanda ar Itālijas, Grieķijas, Somijas un Luksemburgas vienībām cīnīsies par divām ceļazīmēm uz Franciju, kur 2013.gada jūnijā risināsies cīņa par medaļām, informē LBS Mārketinga un sabiedrisko attiecību daļa.
Liene Jansone: jaunajām spēlētājām ir laba iespēja, man – liela atbildība

Treniņnometnes sākumam veltītajā preses konferencē Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins atgādināja, ka Latvijas sieviešu valstsvienība četras reizes pēc kārtas spēlējusi Eiropas čempionāta finālturnīrā, allaž iekļūstot pirmajā astoņniekā. Kaut gan komandā notikušas lielas pārmaiņas un ierindu atstājušas daudzas līderes, uzdevums paliek nemainīgs – kvalificēties finālturnīram.

Valstsvienības jaunais galvenais treneris Aigars Nerips atzina, ka nezināmo esot daudz vairāk, nekā iepriekšējos gados, bet komandas vārdā solīja, ka tiks darīts viss iespējamais un neiespējamais, lai turpinātu tradīcijas. „Jāatrod atbildes uz daudziem jautājumiem, jāiesaista jaunās spēlētājas, jāizveido jauna komanda. Būs līdzvērtīgs uzsvars uz diviem vārdiem. Uzticēšanās – spēlētājām tiks dotas iespējas sevi parādīt. Un prasības – tiks gaidīta gan meistarība, gan pašatdeve, gan spēles disciplīnas ievērošana."

Valstsvienības kapteine Liene Jansone atzina, ka sajūtas esot savādākas, nekā iepriekšējos gados, jo ar daudzām meitenēm tiks spēlēts kopā pirmo reizi. „Domāju, ka līdzīgas emocijas būs arī mūsu pretiniecēm, kuras nezinās, ko no mums gaidīt. Jaunajām spēlētājām tā būs laba iespēja sevi parādīt, man, kā pieredzējušākajai – liela atbildība. Grupa ir stipra, taču nevaru iedomāties, ka Latvijas komanda varētu nebūt Eiropas čempionāta finālturnīrā. Jūtams, ka jaunajām spēlētājām ir liela vēlēšanās sevi parādīt no labākās puses, tāpēc domāju, ka šī vasara nesīs daudzus patīkamus pārsteigumus."

Gatavošanās posmā paredzētas astoņas pārbaudes spēles, no kurām tikai viena notiks Rīgā – 27. maijā ar Lietuvas izlasi. Tā būs īpaša arī tāpēc, ka Latvijas komanda laukumā dosies īpašajās rozā formās, piedaloties krūts vēža profilakses akcijā Es iešu. „Pagājušajā gadā jau piedalījāmies šādā akcijā un sajūta bija fantastiska. Aicinām visus mūsu atbalstītājus 27. maijā doties gājienā cauri Rīgas centram un pēc tam apmeklēt mūsu spēli Arēnā Rīga." uzsver Liene Jansone. „Tā būs vienīgā atrādīšanās publikai līdz oficiālo cīņu sākumam, tāpēc spēlēsim, cik varēsim. Bet varbūt pat labi, ka pārbaudes mačus aizvadīsim tālu no mājām – mūsu jaunajai komandai būs laiks iespēlēties, atrast savstarpējo saskaņu."

Pirmās pārbaudes spēles Latvijas valstsvienība aizvadīs Panevēžā 19. maijā (ar Baltkrievijas izlasi) un 20. maijā (ar Lietuvu). 27. maijā Rozā lentītes spēle Rīgā ar Lietuvu. No 29. maija līdz 2. jūnijam paredzētas divas spēles Slovākijā. No 6. līdz 8. jūnijam Latvijas komanda piedalīsies turnīrā Kauņā, kur spēlēs ar Lietuvas, Spānijas un Zviedrijas komandām.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmā spēle 12. jūnijā Arēnā Rīga ar Itālijas izlasi.

Treniņos piedalās arī U20 izlases kandidātes Dita Rozenberga un Sabīne Dukāte, kā arī U16 izlases līderes Kitija Laksa un Kate Krēsliņa.

Galvenajam trenerim Aigaram Neripam palīdzēs Vents Kārkliņš, Ainārs Čukste un fiziskās sagatavotības treneris Viktors Lācis.

Latvijas sieviešu valstsvienību atbalsta Latvijas Gāze, Live Riga, Vichy, Adidas un Škoda.

Foto: Latvijas sieviešu valstsvienība. Foto (c) Raitis Puriņš

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV