Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

''Battery Superkauss'' jaunā sezona startēs Valmierā

EasyGet.lv, 09.05.2012. 17:10

Motokrosa seriāla ''Battery Superkauss'' ceturtā sezona sāksies šīs nedēļas nogalē, 13.maijā, ar ''Kuršu Lielās balvas'' izcīņu Valmierā, Kūļu mototrasē, informē Aigars Liepa.
''Battery Superkauss'' jaunā sezona startēs Valmierā

''Battery Superkauss'' iepriekšējās trīs sezonās ir kļuvis par populārāko motokrosa seriālu Latvijā un Baltijas reģionā. Seriāla organizatori - Nacionālā Motosporta Asociācija (NMA), galveno uzsvaru liek uz augsta līmeņa sportistu piesaisti, jaunatnes attīstību un kā vienu no galvenajiem mērķiem uzstādījuši līdzjutēju piesaisti motosporta sacensībām un motokrosa popularitātes veicināšanu sabiedrībā. 2011.gadā, sešus sacensību posmus apmeklēja vairāk kā 20000 skatītāju klātienē.

''Battery Superkauss'' 2012.gadā piedzīvojis vairākas izmaiņas sacensību norisē un dienaskārtībā:

- sešu posmu vietā tiks aizvadīti pieci posmi,
- braucienu skaits, katrā klasē, samazināts no 3 uz 2, kas sola papildus intrigu cīņā par kopvērtējuma punktiem,
- apvienotas ''Kvadri'' klases, kas palielinās konkurenci šajā klasē,
- palielināts ''MXPro'' klases balvu fonds,
- atjaunots fanu skrējiens,
- pirmo trīs vietu ieguvēji pēc katra brauciena veiks goda apli.

Atklāšanas posms, 13. maijā, norisināsies vēsturiskajā Kūļu mototrasē, Valmieras pievārtē (Kocēnu novadā), kur 80. un 90. gados tika aizvadītas populārākās pašmāju motosacīkstes "Gaujas Kauss'', kas līdzjutēju tūkstošiem atmiņās iespiedušās uz visiem laikiem. "Battery Superkauss'' Valmieras posms sola milzīgu intrigu visas dienas garumā, bet kulminācija noteikti būs ''MXPro'' klases braucieni. "MXPro'' ir vienīgā klase Latvijas un Baltijas motokrosā, kurā apvienojas spēcīgākie MX1 un MX2 klases braucēji. Dalību šajā klasē apstiprinājuši Latvijas labākie MX2 klases sportisti - Roberts Justs, Pauls Jonass, Dāvis Ivanovs, Kārlis Sabulis, Leons Kozlovskis un citi. Ar labākajiem MX2 klases braucējiem sacentīsies pašmāju MX1 klases līderi - Toms Macuks, Augusts Justs, Dāvis Līvs un, protams, Latvijas motokrosa leģenda un trīskārtējs ''Battery Superkauss'' čempions - Lauris Freibergs. Komandu vadītaji pagaidām tura noslēpumā piesaistīto ārzemju sportistu uzvārdus, taču paredzama plaša igauņu sportistu pārstāvniecība tieši karaliskajā ''MXPro'' klasē.

Sacensībās uzvarētāji tiks noskaidroti 5 klasēs - ''Juniori'', ''Jaunieši'', ''Seniori'', ''Kvadri'' un ''MXPro''. Sacensību sākums - plkst. 12:00. Ieejas maksa 3.5Ls, bērniem līdz 12 gadu vecumam un pensionāriem ieeja - bez maksas.

Lauris Freibergs /Sacensību direktors un dalībnieks/: ''Esam ieguldījuši pamatīgu darbu, lai ''Battery Superkauss'' kļūtu vēl interesantāks no sportiskā viedokļa un saistošāks skatītājiem. Cenšamies seriālu uzlabot katru gadu un vadamies pēc nospraustajiem mērķiem - padarīt to par populārāko motokrosa komercseriālu Austrumeiropas reģionā. Organizatoru komanda ir ieguldījusi lielu darbu, lai Valmierā visi - skatītāji, sportisti, tiesneši, žurnālisti sajustos kā motokrosa svētkos un esmu pārliecināts, ka piesaistīto sportistu sniegums trasē un spraigās cīņas šo svētku sajūtu sniegs. Aicinu visus uz Valmieru!''

Nacionālā Motosporta Asociācija

NMA ir dinamiska organizācija, kas izprot mūsdienīga motosporta sacensību prasības. Tā ir izveidota ne tikai tāpēc, lai organizētu sacensības, bet arī, lai atbalstītu visas ar motosportu saistītās puses. NMA dibināta, lai ieklausītos un izprastu katras organizācijas, katra sportista vajadzības.

Superkauss

Populārākais motokrosa seriāls Baltijā, kurā piedalās spēcīgākās Latvijas motokrosa komandas, drosmīgākie piloti, skaistākās meitenes un vairāk kā 20 000 skatītāju.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV