Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

„Ghetto Games" startēs jau svētdien

EasyGet.lv, 10.05.2012. 12:44

13. maijā Grīziņkalnā tiks dots starts populārākajai ielu sporta veidu un kultūras kustībai „Ghetto Games". Oficiālā sezonas atklāšana sāksies plkst. 16.00, kur kopā ar Latvijas ielu vingrošanas sporta biedrību un biedrību „World Street Workout Federation" pasākuma apmeklētāji tiks aicināti pievienoties zibakcijā jeb "flashmob", kuras ideja ir masveidīga latviski un krieviski runājošu jauniešu apvienošanās sportiskā aktivitātē, informē „Ghetto Games" sabiedrisko attiecību koordinatore Sanda Brūna.
„Ghetto Games" startēs jau svētdien

„Ghetto Games" sezonas atklāšanas pirmās sacensības Grīziņkalnā, J.Asara ielā 24, sāksies ap plkst. 11.30 ar skeitparka sporta veidiem - skeitborda, BMX un inline skrituļslidošanas park disciplīnās. Plkst. 12.00 tiks dots starts arī pirmajiem „Ghetto Basket" turnīriem, kas šogad norisināsies septiņās vecuma grupās. Savukārt plkst. 13.00 notiks pirmās šīs vasaras „Ghetto Dance" sacensības, pēc kurām, ap plkst. 18.30, ikvienam interesentam būs iespēja piedalīties meistarklasēs pie labākajiem streetdance dejotājiem no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Bet jau 16. maijā pirmos mačus aizvadīs ielu futbolisti.

Sezonas oficiālajā atklāšanā piedalīsies arī Latvijas Universitātes rektors Mārcis Auziņš, lai „Ghetto Games" dalībniekiem pastāstītu par stipendijām, kuras šogad varēs izcīnīt viens labākais Ghetto Basket, Ghetto Football, Ghetto Dance un ielu vingrošanas dalībnieks studijām Latvijas Universitātē. Latvijas Universitāte tradicionāli atbalsta sporta attīstību un jauniešus, kas paralēli studijām ir ieinteresēti sportiskās aktivitātēs un aktīvā dzīvesveidā, piedāvājot nodarbības vairāk nekā 13 sporta veidos un organizējot dažādus sporta pasākumus un aktivitātes, kā arī labākajiem sportistiem sniedzot iespēju saņemt ievērojamus studiju maksas atvieglojumus.

Pirmajā „Ghetto Basket" turnīrā piedalīsies, iespējams, pēdējo gadu vērienīgākās dokumentālā kino projekta Eiropas mērogā „15 stāsti par jauno" (15YBY) piecpadsmit režisori no bijušajām padomju republikām - Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Gruzijas, Armēnijas, Moldovas, Azerbaidžānas, Turkmenistānas, Kirgizstānas, Kazahstānas, Uzbekistānas un Tadžikistānas, kuri šobrīd Latvijā ir ieradušies uz šī dokumentālā kino projekta pirmizrādi.

Sākot ar 13. maiju, "Ghetto Games" sacensības regulāri notiks tieši Rīgā, Grīziņkalna skeitparkā, kad trešdienās tiks spēlēts ielu futbols, bet ceturtdienās norisināsies tradicionālās ielu basketbola sacensības līdz pat augusta beigām.

Pateicoties lielajai atsaucībai no dalībnieku puses, sadarbībā ar Ventspils, Daugavpils, Jēkabpils, Bauskas un Valmieras pašvaldībām tiks organizēti īpaši bezmaksas autobusi „Ghetto Games" dalībniekiem no šīm pilsētām uz šā gada „Ghetto Games" sezonas lielākajiem pasākumiem: 13.maijā Rīgā, 2.jūnijā Jēkabpilī, 9.jūnijā Daugavpilī un no 29.jūnija – 1.jūlijam Ventspilī.

"Ghetto Basket" tradicionāli viesosies daudzās vietās ārpus galvaspilsētas, kļūstot par pilsētas svētku sastāvdaļu Siguldā, Salaspilī, Brocēnos, Saulkrastos un Alūksnē, kā arī Valmierā, Ķekavā, Dobelē, Limbažos, Ventspilī un Jūrmalā. Arī šogad „Ghetto Basket" sezonas labākajām komandām būs iespēja cīnīties par iespēju pārstāvēt Latviju Vācijas un Krievijas ielu basketbola turnīros. Savukārt sezonas čempionkomandai Andris Biedriņš dāvās braucienu uz NBA spēli Ņujorkā.

Pavisam nesen no Andra Biedriņa dāvātā brauciena uz ASV atgriezusies 2011.gada „Ghetto Basket" čempionkomanda „Mazais", kas ceļojuma laikā apskatīja gan Ņujorku, gan klātienē vēroja kā Maiami "Heat" zvaigzne Lebrons Džeimss gūst 37 punktus. Vairāk par komandas „Mazais" iespaidiem un Amerikas braucieni iespējams uzzināt: http://vimeo.com/41546257

„Ghetto Games" organizē biedrība „Streetbasket", līdzfinansē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

„Ghetto Games" sezonas galvenie partneri: „OKarte", „Latvijas Universitāte", basketbola klubs „VEF Rīga".

„Ghetto Games" atbalsta: „adidas", „Sport2000", „Mārtiņa Beķereja", tipogrāfija „McĀbols", „Mangaļi" minerālūdens, „Binders", „Quiksilver", „Parbmx.com", „Taktika.lv", „Contex", „Medrull", „Rowo", Ventspils Sporta pārvalde un olimpiskais centrs „Ventspils", Brocēnu novada dome, Dobeles novada dome, Siguldas novada dome, Saulkrastu novada dome, Valmieras pilsētas dome, olimpiskais centrs "Limbaži", Jēkabpils pilsētas Dome, Daugavpils pilsētas dome un Sporta pārvalde, Alūksnes novada dome, Ķekavas novada pašvaldības Kultūras aģentūra, TC „Liiba", Salaspils novada dome, Jūrmalas novada dome.

Informatīvi atbalsta: „Draugiem.lv", „Tvnet.lv", „SpinFM", „Diena", „Diena.lv" „Kanāls 2", „Čas", „Subbota", „Novonews", „JCDecaux", „Sportacentrs.com", žurnāls „Sports".

Papildus informācija:
www.draugiem.lv/ghettogames
www.twitter.com/ghettogames

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV