Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Biķernieku trasē notiks mopēdu sacensības „Zelta Mopēds"

EasyGet.lv, 10.05.2012. 14:14

Latvijā lielākais un par tradīciju kļuvušais mopēdistu tusiņš – sacensības „Zelta Mopēds" - šopavasar notiks 19. maijā Biķernieku kompleksajā sporta bāzē.
Biķernieku trasē notiks mopēdu sacensības „Zelta Mopēds"

Tradicionālo mopēdistu salidojumu kuplinās „Zelta Mopēda" čempionāta motošosejā otrais posms Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) Motošosejas komisijas atjaunotā disciplīna. Neizpaliks arī ierastie retromopēdu braucieni kartodromā, veiklības sacensības un improvizēta izstāde.

Vairāk nekā 40 gadu vēsturē sacensības „Zelta Mopēds" kļuvušas par vienu no Latvijas nacionālā motosporta pamatvērtībām. Vairākas motosportistu paaudzes savu aizraušanos ar motosportu ir sākušas tieši „Zelta Mopēdā". Leģendārā sporta un izglītības darbinieka, bērnu motosporta un skijoringa iniciatora Aleksandra Brieža izlolotais pasākums ir licis pamatus gan titulēto sportistu karjerai un turpmākajiem panākumiem, gan ierosmi nodarboties ar motosportu tūkstošiem entuziastu, bez kuriem nav iedomājams mūsdienu Latvijas motosports.

Laikam ejot un mainoties situācijai, „Zelta Mopēds" kļuvis par nacionālo relikviju, saglabājot principus, kuri ir sacensību pamatā – joprojām „Zelta Mopēds" ir vispieejamākais no motosporta veidiem ikvienam, kurš nebaidās ātruma un kuru interesē tehnika. Saglabājot savas vēsturiskās vērtības un šarmu, vienlaikus „Zelta mopēds" nodrošina aizgājušo gadu tehnikas saglabāšanu un tradīciju turpināšanu mūsdienīgā garā. Tāpēc gluži saprotami, ka „Zelta Mopēdā" iesaistās Latvijas tehnisko sporta veidu vēstures uzturētāji– Rīgas Motormuzejs un Biķernieku trase, kas vienlaikus ir arī vienots izglītības, zinātnes, sporta un aktīvās atpūtas centrs dažāda vecuma iedzīvotājiem.

Sacensības Biķerniekos sāksies pulksten 12, ieeja – bez maksas. Turklāt šajā dienā, kad notiek tradicionālā Muzeja nakts, arī ieeja Rīgas Motormuzejā būs bez maksas. Motormuzejs interesentiem būs atvērts no pulksten 10 rītā līdz pat pulksten 01 naktī.

Vairāk informācijas un sacensību nolikums: www.motoaplis.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV