Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Šonedēļ autosportā Čempionu rallijs, drifta kauss, vasaras sprints un mūsējie ārzemēs

EasyGet.lv, 11.05.2012. 09:53

Šīs nedēļas nogale Latvijas autosportā līdzjutējiem Latvijā sarūpējusi trīs notikumus: Talsu pusē turpināsies Latvijas rallija čempionāts, sestdien Rīgā notiks Latvijas drifta kausa izcīņas pirmais posms, bet svētdien ar jauno formātu debitēs Latvijas vasaras autosprinta čempionāts, informē LAF Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns. Latvijas sportisti nedēļas nogalē startēs arī NEZ Ziemeļeiropas rallijkrosa čempionāta posmā Dānijā.
Šonedēļ autosportā Čempionu rallijs, drifta kauss, vasaras sprints un mūsējie ārzemēs

Latvijas autosporta līdzjutēju vairākuma domas saistās ar nedēļas nogalē notiekošo ralliju „Talsi 2012". Pēdējos gados zināms kā Čempionu rallijs, šogad Talsu sacīkste priecēs arī ar WRC zvaigznes Madsa Ostberga startu mūsu valsts ceļos. Arī pārējo čempionu un Latvijas rallija meistaru starts būs gardums ikvienam līdzjutējam. Plašāk par ralliju „Talsi 2012" – www.rallytalsi.lv.

Sestdien Rīgā, Biķernieku Kompleksajā Sporta bāzē tiks dots starts Latvijas drifta sezonai. Uz Latvijas kausa pirmo posmu pulcēsies Street un ProAm klašu sportisti, piedāvājot skatītājiem dubultu programmu – arī divus finālus un divas tandēmu sesijas. Sacensību atklāšana sestdien pl.14:00. Informācija: http://www.facebook.com/pages/Latvian-Drift-page/167663706654692

Arī svētdien Biķerniekos rūks autosporta tehnikas motori. 13. maijā startēs Latvijas vasaras autosprinta čempionāts, kurš šogad iepriecinās dalībniekus ar jaunu sacensību formātu. Līdzšinējiem dažu minūšu sprinta asfalta braucieniem pievienoti veiklības uzdevumi, kas nozīmē, ka trasē valdīs ne tikai ātrākās un jaudīgākās mašīnas labākais savaldītājs, bet arī gudrākais un veiklākais uzdevumu veicējs. Sporta veids ar jauno formātu kļūst vēl aizraujošāks arī skatītājiem, jo bez lielā ātruma sprinta brauciena pārredzamā vietā būs vērojamas sportista idejas pareizākai uzdevuma veikšanai! Vairāk informācijas: www.vasarassprints.lv.

Nedēļas nogalē Latvijas sportisti startēs arī ārvalstu sacensībās. Dānijā, Nisumas trasē tiks aizvadīts NEZ Ziemeļeiropas rallijkrosa čempionāta pirmais posms. Uz starta NEZ 1600 klasē stāsies pērnā gada Latvijas autokrosa vicečempions un Latvijas rallijkrosa kausa ieguvējs Reinis Nitišs. NEZ 2000 klasē cīņā dosies pērnā gada Lietuvas čempions un NEZ vicečempions Mārtiņš Porietis. Vairāk informācijas: www.autocross.lv.

Foto: LMT rallija komanda. Foto (c) Olga Dzirkale

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV