Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Pēc pirmās „Rally Talsi 2012" dienas līderis Andis Neikšāns, Mads Ostbergs izstājas

EasyGet.lv, 13.05.2012. 16:08

Pēc „Rally Talsi 2012" pirmās dienas ātrumposmiem sacensību vadībā izvirzījusies Anda Neikšāna/Pētera Dzirkala ekipāža, informē Oskars Kaņeps-Kalniņš. Atpaliekot par nieka 1,67 sekundēm otrajā vietā pagaidām ierindojas Jāņa Vorobjova/Guntara Zicāna ekipāža, bet vēl par 4,98 sekundēm no līdera atpaliek Raimonds Kisiels/Arnis Ronis.
Pēc pirmās „Rally Talsi 2012" dienas līderis Andis Neikšāns, Mads Ostbergs izstājas

Rallija pirmā diena sākās ar svinīgo atklāšanas ceremoniju Talsu centrā, pēc kuras sekoja četri klasiskie grants ātrumposmi un īpašais paralēlais CVS ātrumposms. Pirmo no tiem visātrāk pieveica Andis Neikšāns ar N4 klases Mitsubishi Evo X, savukārt WRC pilots Mads Ostbergs, kurš brauca ar tādas pašas klases auto zaudēja nieka 1,5 sekundes un ierindojās ceturtajā vietā.

Ostbergam liktenīgs izrādījās otrais ātrumposms, kurā neizturēja viņa pilotētā auto pārnesumkārba, kas lika norvēģim izstāties no sacensībām. „Es atbraucu uz Talsiem uzvarēt un mums bija labs sākums, tādēļ, domāju, ka tas būtu bijis iespējams. Diemžēl pievīla tehnika. Taču es ļoti izbaudīju šo pasākumu un ceru šeit atgriezties," situāciju raksturo Mads Ostbergs.

Arī Andis Neikšāns izsaka nožēlu, ka neizdosies cīnīties ar WRC pilotu visa rallija garumā: „Lai arī ātrums bija labs, iesākumā nevarējām atrast sev ritmu, bet pamazām iebraucāmies. Būtu bijis patīkami cīnīties ar Ostbergu, un pat ja viņam zaudētu, par to nebūtu kauns – tikai motivācija censties braukt vēl ātrāk."

Diena noslēdzās ar paralēlo ātrumposmu, kuru vērot klātienē bija ieradušies iespaidīgi skatītāju pūļi. Lai arī īss, tomēr arī šis ātrumposms viesa korekcijas rezultātos – Jānis Vorobjovs ātrumposma tramplīnā izcēlās ar skaistu lēcienu un dienas kopvērtējumā spēja pacelties uz otro vietu, apsteidzot Raimondu Kisielu.

Pēc rallija ātrumposmiem Talsos autosporta līdzjutējus Sauleskalna estrādē izklaidēja leģendārā Latvija rokgrupa „Pērkons". Rallija otrā diena sāksies svētdien pulksten 10:20 ar „Neste Oil" ātrumposmu.

Rallija rezultāti tiešsaistē skatāmi www.autorlly.lv savukārt reportāžas no trases iespējams lasīt www.delfi.lv un Rally Talsi Twittera kontā @rally_talsi.

„Rally Talsi 2012" norisināsies 12. un 13. maijā Talsos un Talsu apkārtnē. „Rally Talsi 2012" ir Latvijas rallija čempionāta 3. posms un Baltijas rallija čempionāta 1. posms.

Foto: Anda Neikšāna/Pētera Dzirkala ekipāža rallijā Talsi 2012. Foto (c) Aigars Tīdmanis, Go4speed

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV