Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Pirmo reizi Triatel xRace norisināsies divās valstīs vienlaicīgi

EasyGet.lv, 14.05.2012. 09:43

2. jūnijā, vasaras pirmajās brīvdienās, notiks otrais Triatel xRace piedzīvojumu sacensību posms Valkā-Valgā, kurā piedzīvojumu meklējumos piedalīsies komandas no Latvijas un Igaunijas, informē Jānis Vanags. xDream (Igaunijas) un xRace (Latvijas) piedzīvojumu sacensību organizatori sagaida 1500 dalībnieku, līdz ar ko tiktu uzstādīts Pasaules Ginesa rekords par lielāko dalībnieku skaitu piedzīvojumu sacensībās.
Pirmo reizi Triatel xRace norisināsies divās valstīs vienlaicīgi

Lai arī līdz sacensībām palikušas 3 nedēļas, tām jau ir pieteikušies vairāk kā 1000 dalībnieki. „Šajā posmā būs daudz jauninājumu un atšķirīgu elementu nekā ierasts. Latvijas piedzīvojumu sacensību dalībniekiem būs iespēja sacensties ar pieredzējušiem Igaunijas piedzīvojuma sporta dalībniekiem. Igaunijā xDream piedzīvojumu sacensības notiek jau astoto gadu, bet xRace Latvijā 30.aprīlī atklāja trešo sezonu. Divas trešdaļas no pieteikušām komandām ir no Igaunijas, bet mēs ceram, ka atlikušajās nedēļās pieteiksies pietiekams liels dalībnieku skaits arī no Latvijas, kas šo pārsvaru izlīdzinās," stāsta xRace organizators Jānis Vanags

Sacensības centrs atradīsies Valgā un starts tiks dots plkst 22.00. Lai arī jūnija nakts tumsa ir pāris stundu gara, tomēr dalībniekiem tiks dota iespēja ieslēgt savus lukturus un veikt distanci un pildīt sacensību uzdevumus pilnīgā tumsā. Sacensības laikā dalībniekiem būs vairakkārt jāšķērso robežu – no Latvijas uz Igauniju un otrādi. Jauninājums Latvijas Sporta klases komandām būs skrituļošanas disciplīna, kuru būs jāveic vienam komandas pārstāvim. Valkas nosaukums pēc dažiem avotiem nozīmē strauts vai purvs. Un ar šādu apvidus dalībniekiem arī būs jārēķinās. Distance sagaidāma sportiskākā, nedaudz garāka, tumšāka, pārsvarā ārpus pilsētas pretstatā pirmajam Jūrmalas posmam. Organizatoriem ir liels izaicinājums ne tikai organizēt sacensības tik lielam dalībnieku skaitam, bet arī izdomāt kā tos sadalīt trasē. Un veiksmes atslēga ir atrasta, kas sagādās ne tikai pārsteigumu dalībniekiem, bet arī padarīs ļoti skatāmo startu līdzjutējiem. Visas distances laikā līdzjutēji varēs sekot līdzi komandām ar GPS iekārtām www.mansgps.lv mājas lapā gan sacensību centrā, gan no mājām.

Pieteikšanās ir pieejama līdz pat sacensību dienai mājas lapā www.xrace.lv. Vēl nedēļu līdz 20.maijam var pieteikt savu komandu par pazeminātu dalības maksu.

Sacensību ģenerālsponsors – Triatel. Sacensības atbalsta – Sportland, Gandrs, Isostar, Silvanols, Ķeizarmežs, VivaSport, Aldaris, Red Bull, Fazer, mansGPS, Valkas pilsētas dome. Informē – Diena, 1188.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV