Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Rīgā par uzvaru cīnīsies 138 klases

EasyGet.lv, 14.05.2012. 10:48

Ir noslēgusies ZZ Čempionāta 2012 pusfinālu tūre, kas norisinājās no 10. aprīļa līdz 3. maijam desmit pilsētās Latvijā. Par iekļūšanu Lielajā Finālā sacentās 660 klases jeb aptuveni 20 000 skolēnu. Latvijas lielāko sporta un prāta spēļu noslēdzošais posms ar sarežģītākajām prāta asuma un fiziskās veiklības disciplīnām notiks 26. maijā Rīgā, parkā Esplanāde, un tajā par uzvaru un lieliskām balvām cīnīsies 138 klases no vairāk nekā 50 pilsētām. ZZ Čempionātu organizē Zelta Zivtiņa sadarbībā ar Jauniešu organizāciju Avantis.
Rīgā par uzvaru cīnīsies 138 klases

"Skolēni un skolotāji novērtē ZZ Čempionātu, jo tā ir iespēja draudzīgā, sportiskā gaisotnē pierādīt un izaicināt sevi un klasesbiedrus, kā arī iepazīties ar citiem jauniešiem no dažādām Latvijas skolām," komentē Alise Avota, Zelta Zivtiņas zīmola vadītāja. „Sacensības šogad ir izkustinājušas ne vien lielos skolēnus, bet pirmo reizi sacensību vēsturē arī juniorus no ceturtajām un piektajām klasēm. Tagad jauniešus sagaida atbildīgs uzdevums – kārtīgi sagatavoties Lielajam Finālam, kurā paredzētas nebijušas stafetes, interesanti uzdevumi un priekšnesumi, kas iesaistīs ne vien sacensību dalībniekus, bet arī fanus."

ZZ Čempionāts 2012 norisinās olimpisko spēļu zīmē ar aicinājumu Startējam olimpiski. Šogad pirmo reizi sacensību vēsturē papildus 6.-8. un 10.-11. klašu grupām piedalās arī 4. un 5. klases, startējot Junioru līgā. Lai iekļūtu sacensībās, klasēm bija jāsagatavo videosveiciens tiem sportistiem, kuri šovasar piedalīsies XXX Olimpiskajās spēlēs Londonā. Apkopojot iesniegtos darbus izrēķināts, ka, lai visus video noskatītos, bija nepieciešamas aptuveni 168 stundas jeb septiņas diennaktis.

Katrā pusfinālā īpašas disciplīnas bija sarūpējuši Nike Riga Run komandas pārstāvji, AXA veselīgā uztura entuziasti, kā arī Latvijas Florbola asociācijas sportisti. Par mūziku un enerģijas lādiņu rūpējās Radio 101 dīdžeji, kas sniedza īpašu simpātiju balvu klasei ar oriģinālāko himnu un Latvijas Zelta Talantu 2012 pusfinālisti un finālisti.

„Piedalīšanās ZZ Čempionātā mums, Nike Riga Run komandai, sniedza lielu gandarījumu un atziņu, ka jaunieši vēlas sportot, skriet un darboties. Sportiskās aktivitātes savā ziņā ir arī azarts un izaicinājums, tādēļ mūsu izveidotā stacija ar Nike Riga Run puzles likšanu guva lielu atsaucību. Protams, vecāko klašu skolēniem bija vieglāk tikt galā ar uzdevumu, taču jaunāko klašu skolēni izcēlās tieši ar gribasspēku. Jaunieši izrādīja interesi arī par Nike Riga Run pasākumu, kas notiks 26. augustā, tas nozīmē, ka sportiskās aktivitātes turpināsies visas vasaras garumā," stāsta Renāte Vociša-Bērzkalne, Nike mārketinga vadītāja.

Paralēli aktīvajām pusfinālu sacensībām norisinājās arī SMS Čempionāts sadarbībā ar Samsung. „Šogad SMS Čempionātā ātrrakstīšanā uz Samsung Galaxy Note viedtālruņa sacentās gandrīz 1700 skolēnu no desmit Latvijas pilsētām. Uz finālu Rīgā cīnīties par galvenajām balvām – Samsung Smart TV televizoru, kā arī Samsung Galaxy SII un Galaxy Ace viedtālruņiem, dosies kopumā 30 jaunieši – trīs labākie no katras pilsētas," stāsta Andrejs Teteris, Samsung Electronics Baltics Telekomunikāciju produktu mārketinga komunikāciju vadītājs. „Pagaidām vislabāko rezultātu ātrrakstīšanā uzrādījusi Zane Dombrovska no Madonas, 160 zīmes garu tekstu uzrakstot 1 minūtē un 4 sekundēs. Tā kā Latvijas visātrākos un precīzākos rakstītājus gaida vērtīgas balvas, ceram, ka SMS Čempionāta fināls būs īpaši spraigs un aizraujošs!"

Lielajā Finālā no Kurzemes ir iekļuvuši Tukuma, Kuldīgas, Liepājas, Durbes, Grobiņas, Saldus, Rojas, Kandavas, Engures, Talsiem, Priekules, Vaiņodes, Ventspils, Dundagas skolēni. Fināla sacensībās no Zemgales piedalīsies jaunieši no Bauskas, Dobeles, Jelgavas, Olaines, Iecavas, Baldones, Ogres, Ķekavas, un Jūrmalas, savukārt no Latgales uz Rīgu dosies Daugavpils, Rēzeknes, Bērzgales, Vaboles, Malnavas, Preiļiem, Jēkabpils, Barkavas, Atašienes, Ilūkstes, Balviem un Lubānas skolēni. Vidzemi Lielajā Finālā pārstāvēs rīdzinieki, kā arī klases no Madonas, Rīgas, Valmieras, Siguldas, Cēsīm, Smiltenes, Jaunpiebalgas, Pļaviņām, Lejasciema, Gulbenes, Ērgļiem, Alūksnes, Ādažiem, Zaķumuižas, Garkalnes, Ikšķiles, Mežciema, Zvejniekciema, Raunas un Valkas.

Īpašs uzdevums šogad bija arī pieejams čempionāta mājaslapā www.zzcempionats.lv, kur tās klases, kas neiekļuva finālā, varēja piedalīties Online Čempionātā un uzreiz tik Lielajā Finālā. Ieturot olimpisku garu, komandām bija jāiesniedz 1 minūšu gari video materiāli, kurā visa komanda kopīgi uzstāda kādu rekordu. Uzvaru un iespēju startēt ZZ Čempionāta noslēguma sacensībās ieguva skolēni no Rīgas, Liepājas, Viļķenes, Kandavas, Nīcas un Cēsīm, uzstādot tādus rekordus kā iesēdinot visvairāk skolēnu skolotājas žigulī, izveidojot lielāko krēslu piramīdu, kā arī radot garāko cilvēku ķēdi.

Katrā čempionāta pusfinālā skolēniem savu veiklību un ātrumu, kā arī komandas garu bija jāpierāda dažādās stafetēs, lai cīnītos par izcilām balvām – TREK Bodega velosipēdiem, Samsung Galaxy Mini mobilajiem telefoniem, kā arī AXA 3 dienu ekstrēmo pārgājienu pa Latviju un braucienu uz Red Hot Chilli Peppers koncertu Tallinā. Lielajā Finālā balvas iegūs pirmās trīs vietas no katras klašu grupas.

ZZ Čempionātu organizē Zelta Zivtiņa un Jauniešu organizācija Avantis. To atbalsta Tele2, Izglītības un Zinātnes ministrija, Latvijas Skolu Sporta Federācija, Nike, Sportland, TREK, AXA, Samsung, Radio 101, Everest, Gutta, Ādažu Čipsi, Arēna „Rīga", Ogres novada dome, Kuldīgas novada dome, Dobeles novada dome, Jelgavas novada dome, Daugavpils novada dome, Jēkabpils novada dome, Valmieras novada dome, Madonas novada dome, Ventspils novada dome un Ergo. Par sacensībām informē LNT, Inbox.lv, Sīrups, JCDecaux, portāls Sportacentrs.com, Latvijas lielākais izglītības portāls E-klase, portāls Draugiem.lv, European Hit Radio, laikraksts Diena un portāls Diena.lv.

Foto: ZZ Čempionāta 2012 pusfināls Daugavpilī. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV