Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Aizvadīts pirmais motokrosa seriāla Battery Superkauss posms

EasyGet.lv, 14.05.2012. 17:14 | komentāri (1)

Svētdien, 13. maijā, Kūļu mototrasē Valmierā aizvadīts pirmais motokrosa seriāla Battery Superkauss posms, kur uzvarētāji tikai noskaidroti piecās klasēs, informē NMA sab.attiecību pārstāvis Aigars Liepa.
Aizvadīts pirmais motokrosa seriāla Battery Superkauss posms

Junioru klases ieskaitē abos braucienos visai pārliecinošu uzvaru izcīnīja ''Motosports Elkšņi RT'' komandas pārstāvis Kristers Drevinskis. Pirmajā braucienā pāris apļus vadībā atradās igaunis Jan Jakabson, taču tas bija tikai laika jautājums, lai Kristers savu pirmā posma sīvāko konkurentu apsteigtu. Otrajā braucienā Drevinskis vadībā jau no pirmā apļa un neviens no konkurentiem nespēja izrādīt nopietnu konkurenci, kā rezultātā Kristeram dubultuzvara un pirmā vieta kopvērtējumā. Otrais - igaunis Jans Jakabsons, trešais viņa tautietis - Raits Kaimers

Jauniešu klasē uzvaru svinēja ''Dako Ziemeļvidzeme pārstāvis Uģis Kļimons'', aiz sevis kopvērtējumā atstājot, Madaru Purekli no ''Rodeo MX Racing Team'' un Hariju Suharževski no ''Motoparks Kandava Sumata MX Team''. Jāatzīmē, ka šī bija viskuplāk pārstāvētā klase - pie barjeras stājās 39 dalībnieki.

Īstu saldo ēdienu skatītājiem sagādāja Senioru klases līderi. Vecmestairi Baltgalvis, Vočtavs, Kovgers un Rubīns pierādīja, ka joprojāk ir ne tikai ātri, bet arī azarta dzirkstele nav apdzisusu. Aizraujoša cīņa divu braucienu garumā, no kuras kā uzvarētājs izgāja Raimonds Baltgalvis no ''Saldus motokluba''. Ar otro vietu šoreiz jāsamierinās Ivaram Rubīnam no ''VV Moto Racing'', bet trešais Jurijs Kovgers no ''Dako Ziemeļvidzeme''.

Kvadru klasē lieli pārsteigumi nenotika un abos braucienos savu pārākumu pierādīja pērnā gada čempions Edgars Meņģelis no ''Rodeo MX Racing Team''. Otrais šoreiz Kārlis Meldrājs no ''MPK Sumata MX Team'', bet trešais ''MX Ādaži'' komandu pārstāvošais igaunis Prīts Jarvlo.

MXPro klasē konkurence, šķiet, lielākā kāda pēdējos gados pašmāju krosos redzēta. Pilnam ''komplektam'' trūka vien Matīsa Karro un Ivo Šteinberga. Kvalifikācijā ātrāko laiku uzrādīja Dāvis Ivanovs no ''MX Moduls''. Aizraujoša cīņā, divu braucienu summā, labākais izrādījās Dāvis. Dāvja vārdabrālis un komandas biedrs Līvs ierindojās trešajā vietā kopvērtējumā, bet starp abiem ''MX Moduls'' braucējiem iespraucās ''Motosports Elkšņi RT'' līderis Augusts Justs. 4.vieta Tomam Macukam, 5.Pauls Jonass, 6.Lauris Freibergs.

Dāvis Ivanovs (MxPro klases uzvarētājs) saka: "Ar savu sniegumu un izcīnīto uzvaru esmu ļoti apmierināts. Pirmajā braucienā mazliet nepadevās starts un tāpēc neiznāca izcīnīt uzvaru. Otrajā braucienā startu izcēlu un viss sanāca lieliski. Ātrums bija labs un esmu priecīgs, ka izdevās uzvarēt tik spēcīgā konkurencē, jo pie starta barjeras bija stājušies visi labākie Latvijas motokrosisti izņemot Matīsu Karro un Ivo Šteinbergu. Laika apstākļi bija īsti piemēroti motokrosam, skatītāji lieliski un trase man arī patika."

Nākamais Battery Superkauss posms noritēs 27. maijā Aizputē.

Nacionālā Motosporta Asociācija
NMA ir dinamiska organizācija, kas izprot mūsdienīga motosporta sacensību prasības. Tā ir izveidota ne tikai tāpēc, lai organizētu sacensības, bet arī, lai atbalstītu visas ar motosportu saistītās puses. Mēs esam šeit, lai ieklausītos un izprastu katras organizācijas, katra sportista vajadzības.

Superkauss
Populārākais motokrosa seriāls Baltijā, kurā piedalās spēcīgākās Latvijas motokrosa komandas, drosmīgākie piloti, skaistākās meitenes un vairāk nekā 20 000 skatītāju.

Papildu informācija: www.superkauss.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV