Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Nitišam otrā vieta Dānijā, NEZ rallijkross pārceļas uz Norvēģiju

EasyGet.lv, 16.05.2012. 11:11

NEZ rallijkrosa čempionāta otrais posms notiks šajā nedēļas nogalē Norvēģijā, Momarkenas trasē. Uz starta stāsies trīs Latvijas sportisti – NEZ 1600 pirmo reizi savā starpā cīnīsies Reinis Nitišs un Reinis Safonovs, bet NEZ 2000 klasē rezultātus uzlabot cerēs Mārtiņš Porietis. Pirmais posms aizvadīts Dānijā, kurā Nitišs guva otro vietu, bet Porietis motora defekta dēļ palika 14. pozīcijā, informē LAF Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns.
Nitišam otrā vieta Dānijā, NEZ rallijkross pārceļas uz Norvēģiju

NEZ 1600 klasē Norvēģijā būs interesants Latvijas sportistu iekšējais duelis – savā starpā spēkosies divi jēkabpilieši Reinis Nitišs un Reinis Safonovs. Nitišs uzskatāms par strauji uzlēcošu rallijkrosa zvaigzni, kuram vēl priekšā debija Eiropas čempionātā, savukārt Safonovs ir vienīgais, kurš pēdējās sezonās vismaz fragmentāri pārstāvis Latviju prestižajā seriālā. Abu tehnika atbilst NEZ Ziemeļeiropas rallijkrosa čempionāta NEZ 1600 klasei un Eiropas čempionāta Super 1600 ieskaitei. Abu tehniskā gatavība varētu būt visai līdzīga un dueļa uzvarētājs nav prognozējams.

Mārtiņam Porietim, kurš, gluži kā abi Reiņi, arī ir no Jēkabpils puses (Aknīste), pirmais posms nebija veiksmīgs motora defekta dēļ, kas var atstāt iespaidu arī uz šīs nedēļas nogales cīņu Norvēģijā. Mārtiņš bija pārliecinošs top-6 pozīciju pretendents, taču sacīkstes nogalē pievīla tehnika. Komanda ir cerību pilna līdz Norvēģijas notikumiem atrisināt motora problēmas.

Dānijā daudz veiksmīgāk klājās Nitišam, kurš 13 dalībnieku konkurencē bija viens no diviem izteiktajiem klases līderiem. A finālā viņš piekāpās vienīgi mājiniekam Ulrikam Linnemanam. Nitišam šī ir debijas sezona NEZ rallijkrosā, lai gan arī pērn vienā no sacīkstēm tika startēts.

Nitiša un Safonova NEZ 1600 klasē pašlaik 21 pieteikums, Porieša NEZ 2000 kategorijā – 20 sportisti, bet kopumā dalībnieku sarakstā 83 pieteikumu. Ziemeļvalstīm raksturīga plaša pārstāvniecība aizmugures piedziņas NEZ Open klasē, kurā šogad pilnu sezonu neaizvada neviens Latvijas sportists. Astoņi dalībnieki arī pilnpiedziņas NEZ 4WD ieskaitē, kurā arī latvieši nestartē.

Pēc Dānijas un Norvēģijas cīņām NEZ rallijkrosa čempionāts pārcelsies uz Baltiju – jūlija otrajā pusē izšķirošie divi posmi Lietuvā un Latvijā. Vairāk informācijas: Autocross.lv.

Foto: Reinis Nitišs. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV