Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

TREK MTB Maratona posms Smiltenē pulcēs īstus kalnu riteņbraukšanas fanus

EasyGet.lv, 16.05.2012. 13:01

Latvijas riteņbraukšanas un TREK MTB Maratona sezona turpinās – svētdien, 20. maijā, Smiltenē starts tiks dots otrajam posmam Latvijas tehniskākajam riteņbraukšanas maratonam, informē Jānis Baltaisbrencis.
TREK MTB Maratona posms Smiltenē pulcēs īstus kalnu riteņbraukšanas fanus

Pēc sekmīgi aizvadītā pirmā posma Ventspilī, kas pulcēja visvairāk dalībnieku, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, TREK MTB Maratona tradīcijas tiks turpinātas ar otro posmu Smiltenē, kas ir pieskaitāma pie maratonu trašu klasikām Latvijā. Sacensību dalībnieki būs patīkami pārsteigti, jo Smiltenes trasē būs ieviestas patīkamas izmaiņas, kas būs pārbaudījums ne tikai dalībnieku fiziskajām, bet arī velosipēdu tehniskajām spējām. Trasi raksturo pieredzējušais riteņbraucējs Eduards Rēns: „Latvijas valsts meži Smiltenes mežos izveidojuši skaistas marķētās takas riteņbraucējiem. Iesaku kādreiz šeit atbraukt bez sacensībām, un izbraukt vidējo vai garo maršrutu- iespaidi būs neaizmirstami. Daļu no tām izmantos arī TREK MTB maratons, arī tajā gūtie iespaidi ilgi paliks atmiņā. Taciņas vijas augšā-lejā, ja var uzbraukt kalnā vai braukt taisni, ticamākais, ka vajadzēs kalnā." Šāds trases raksturojums atbilst TREK MTB Maratona būtībai – trases tiek veidotas tehniski sarežģītākas kā citos maratonos, taču tas tiek kompensēts ar dalībnieku gandarījumu par paveikto finišā.

Katram dalībniekam būs iespēja izvēlēties veicamo distanci, atbilstoši savām fiziskajām un tehniskajām spējām, izvēloties startu:
TREK MTB Maratonā (50 līdz 60 km)
Latvijas Valsts Meži MTB Pusmaratonā (25 līdz 30 km)
Zaļā Josta bērnu sacensībās (200 līdz 1000 m).

Patīkamu jaunumu daiļajām sacensību dalībniecēm ir sagatavojis Latvijas veļas ražotājs „ Rosme", kas apbalvos trīs ātrākās dāmas kādā no vecuma grupām ar dāvanu kartēm skaistas un mūsdienīgas veļas iegādei tās firmas veikalā.
Sīva sacensība gaidāma TREK MTB Maratona komandu ieskaitē, kur pirmo vietu pašlaik ieņem Gandrs-Merida komanda, aiz sevis atstājot TREK-Philips komandu un E-bike/4ever komandu attiecīgi trešajā vietā.

Savukārt individuālajā vērtējumā Abi2 līdera krekliņš būs jāaizstāv Matīsam Preimanim (Alpha Baltic/Unitymarathons.com).

Mazākie sacensību dalībnieki – topošie sportisti tiks iepriecināti ar garšīgajiem Ādažu čipsu un Skrīveru saldumu kārumiem, bet par saturīgu lasāmvielu rūpēsies izdevniecība Egmont Latvija. Atgādinam, ka bērniem dalība Zaļā Josta bērnu sacensībās (200 līdz 1000 m) ir BEZMAKSAS, tāpat bez maksas bērniem būs iespējas izklaidēties 1188 piepūšamajās atrakcijās.

Rūpējoties par tīru vidi, arī šajā posmā spēkā būs gan sporta uztura SIS akcija (izlietotā sporta uztura iepakojuma maiņa pret jaunu produktu, saņemot 20% atlaidi), gan Virši-A „Ekoakcija" – ierodoties uz sacensībām ar vienu automašīnu vismaz četratā, dalībnieki varēs pretendēt par Virši-A atzinību 50 litru degvielas izteiksmē. Katrā no sacensību posmiem tiks iepriecinātas trīs šādas ekonomiskās un videi draudzīgās ekipāžas.
Kopumā katrā TREK MTB Maratona posmā tiks apbalvoti 54 dalībnieki individuālajā ieskaitē u
n 3 labākās komandas gan maratona, gan pusmaratona distancēs, kā arī visi bērnu sacensību dalībnieki.

Sacensību dalībnieki tiks apbalvoti ar balvām no TREK, SPORT 2000, PHILIPS, SIS (Science In Sport), Muc Off, Bontrager, Dion Sportlab, Sachi, Rosme, Ādažu Čipši, Skrīveru saldumi, Very Berry.

Pēc katrām sacensībām ikviens dalībnieks un līdzjutējs varēs noskatīties TREK MTB Maratona sacensību apskatu LTV7 raidījumā Ātruma cilts un klausīties reportāžu Radio SWH ēterā.

2012. gadā TREK MTB Maratonam ir seši posmi:
22. aprīlis Ventspils
20. maijs Smiltene
10. jūnijs Ape
1. jūlijs Talsi
29. jūlijs Cēsis
18. augusts Sigulda

Par TREK MTB Maratonu sacensību dalībnieku tehniku pirms starta un sacensību laikā rūpēsies profesionāli velo servisa meistari no TREK veikala (www.trekveikals.lv) bet enerģijas atjaunošanu trasē un pēc tās nodrošinās jau pazīstamais sporta uztura ražotājs SIS (Science In Sport) un Latvijas Maiznieks.

Pieteikšanās sacensībām un sīkāka informācija mājaslapā www.mtb-maratons.lv, kā arī TREK veikalā, Cēsu ielā 31, Rīgā.

TREK MTB Maratoni tiek rīkoti jau sesto gadus un tie atšķiras no citiem maratoniem ar tehniskākām, pārdomātākām un interesantākām trasēm, kā arī ar sacensību īpašo atmosfēru – šī maratona dalībnieki jau ir kļuvuši par vienotu riteņbraucēju saimi un lielākā daļa dalībnieku brauc sacensību garāko distanci. Sacensību ģeogrāfijas ziņā tiks aptvertas Latvijas pilsētas, kuras citās sacensībās nav iekļautas - Ventspils, Smiltene, Ape, Talsi, Cēsis un Sigulda.

Foto: TREK MTB Maratons Ventspilī. Foto (c) Juris Presņikovs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV