Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Šonedēļ autosportā supersprints un folkreiss

EasyGet.lv, 18.05.2012. 09:55

Šajā nedēļas nogalē Latvijas autosportā tiek uzsāktas divas tautas sporta sērijas: rallijam radniecīgais supersprints un krosam līdzīgais folkreiss. Freko ralllija supersprinta sezona sestdien startēs ar pirmo posmu Smiltenē, Tepera trasē, bet LAF Folkreisa Vasaras kausa pirmais posms notiks sestdien Ventspils pusē, Popes autotrasē, informē LAF Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns.
Šonedēļ autosportā supersprints un folkreiss

Supersprints ir standartauto dalībnieku cīņas aptuveni trīs kilometrus garā ātrumposmā. Sestdien šis posms izveidots Tepera kompleksa autokrosa trasē, savienojumā ar citām teritorijas daļām. Dalībniekiem, startējot pa vienam, jāveic trīs braucieni uz laiku, bet braucienu punktu summa nosaka klašu uzvarētājus.

Smiltenes sacīkstei šobrīd pieteikušies vairāk nekā 60 dalībnieki. Spēkošanās notiks astoņās automašīnu klasēs un U18 jauniešu ieskaitē. Uz starta var stāties kā standarta automašīnas, tā sportam – rallijam, krosam – sagatavota tehnika. Sacensību sākums skatītājiem – pl.11:30. Informācija: laf.lv, 4rati.lv, standartauto.lv.

Popes autotrasē sestdien pl.10:00 sāksies pirmais no sešiem šīs vasaras folkreisa cīniņiem. Sacīkstei pieteikušies aptuveni 30 dalībnieki. Arī šogad braucienu formula palikusi nemainīga: vispirms sportisti aizvadīs kopējā starta cīņas kvalifikācijas grupās, bet dienas beigās galīgo pozīciju sadalījumu noteiks finālbraucieni. Šogad nav mainīta arī fiksētā automašīnu iegādes summa – 950 eiro. Par šo summu jebkurš – skatītājs, konkurents – var iegādāties jebkuru no startējošajām automašīnām un jau nākamajā posmā stāties pats uz starta. Noteikumi paredz, ka auto īpašnieks nedrīkst atteikties no darījuma. Vairāk informācijas: autocross.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV