Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

„Zelta Mopēds" Biķerniekos pulcē gandrīz 70 dalībniekus

EasyGet.lv, 19.05.2012. 15:52

Latvijā lielākajās un par tradīciju kļuvušajās mopēdistu sacensības „Zelta Mopēds" šodien piedalījās 64 dalībnieki. Dalībniekiem bija jāveic 7 apļi, kura garums ir 1277m. Elegantie mopēdi, skatītāju ovāciju un aplausu pavadīti, vienu apli vidēji brauca ar ātrumu 40-50 km/h. Labākais vidējais ātrums trasē tika sasniegts sporta klasē 53,4 km/h un tāda ātrumu attīstīja Mārtiņa Hāzes braucamais.
„Zelta Mopēds" Biķerniekos pulcē gandrīz 70 dalībniekus

Vissīvākās cīņas un visvairāk dalībnieku brauca standarta klasē, kur uz starta līnija stājās 33 mopēdisti: 13 vienātruma un 20 divātrumu braucamie. Divātrumu klasē galvenā cīņa notika starp Kaspars Brigzni un Arni Tomasu. Sīvā cīņā otrajā braucienā un arī kopvērtējumā uzvaru izcīnīja Tomass. Vienātrumu klasē divu braucienu summā uzvarēja Aleksejs Puriņš. Savukārt sporta klasē uzvarēja Mārtiņš Hāze.

Paralēli sacensībām notika retro mopēdu parāde, veiklības braucieni un drošas braukšanas paraugdemonstrējumi, ko interesentiem sniedza Drošas braukšanas skolas pārstāvji. Vienlaikus interesenti varēja bez maksas aplūkot arī Rīgas Motormuzeja ekspozīciju, kura šodien Starptautiskajā muzeja naktī apmeklētājiem būs pieejama līdz plkst.1:00 naktī.

Vairāk nekā 40 gadu vēsturē, sacensības „Zelta Mopēds" kļuvušas par vienu no Latvijas nacionālā motosporta pamatvērtībām. Vairākas motosportistu paaudzes savu aizraušanos ar motosportu ir sākušas tieši „Zelta Mopēdā". Leģendārā sporta un izglītības darbinieka, bērnu motosporta un skijoringa iniciatora Aleksandra Brieža izlolotais pasākums ir licis pamatus gan titulēto sportistu karjerai un turpmākajiem panākumiem, gan ierosmi nodarboties ar motosportu tūkstošiem entuziastu, bez kuriem nav iedomājams mūsdienu Latvijas motosports.

Laikam ejot un mainoties situācijai, „Zelta Mopēds" kļuvis par nacionālo relikviju, saglabājot principus, kuri ir sacensību pamatā – joprojām „Zelta Mopēds" ir vispieejamākais no motosporta veidiem ikvienam, kurš nebaidās ātruma un kuru interesē tehnika. Saglabājot savas vēsturiskās vērtības un šarmu, vienlaikus „Zelta mopēds" nodrošina aizgājušo gadu tehnikas saglabāšanu un tradīciju turpināšanu mūsdienīgā garā. Tāpēc gluži saprotami, ka „Zelta Mopēdā" iesaistās Latvijas tehnisko sporta veidu vēstures uzturētāji– Rīgas Motormuzejs un Biķernieku trase, kas vienlaikus ir arī vienots izglītības, zinātnes, sporta un aktīvās atpūtas centrs dažāda vecuma iedzīvotājiem.

VieRīgas Motormuzejā būs bez maksas. Motormuzejs interesentiem būs atvērts no pulksten 10:00 rītā līdz pat pulksten 01:00 naktī.

Vairāk informācijas un sacensību rezultāti: www.motoaplis.lv; www.mylaps.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV