Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Jūrmalas velosacensības pulcē vairāk nekā 2500 cilvēku

EasyGet.lv, 21.05.2012. 10:07

Sestdien, 19. maijā, Jūrmalā norisinājās Jūrmala Grand Prix 2012 un SMScredit.lv Jūrmalas velomaratons. Jūrmala Grand Prix 2012 triumfēja Rafael Andriato no Farnese Vini, savukārt SMScredit.lv Jūrmalas velomaratona 126 km sporta distancē vīriešu konkurencē labāko rezultātu uzrādīja igaunis Janek Tombak no Janek Tombak Cycling Team, bet sieviešu konkurencē nepārspējama bija lietuviete Roberta Pilkauskaite no Uteno Kūno Kultūros Ir Sporto Centras, informē Daina Saliņa.
Jūrmalas velosacensības pulcē vairāk nekā 2500 cilvēku

Jūrmala Grand Prix 2012 triumfē Rafael Andriato

Latvijas vēsturē pirmajās tik augsta līmeņa velosacensībās Jūrmala Grand Prix 2012, kas iekļautas Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) Europe Tour 1.1 klasē, noslēdzās ar lielu grupas finišu, kurā cīņa par uzvaru notika pēdējos metros. Pirmo vietu izcīnīja brazīlietis Rafael Andriato, 182 kilometrus garo distanci pievarot 4 stundās un 17 minūtēs un 9 sekundēs. Otrajā vietā ierindojās Leonīds Krasnovs no RusVelo. Savukārt godpilno trešo vietu izcīnīja un uz goda pjedestāla kāpa arī Emīls Liepiņš no Rietumu Delfin.

Kopā sacensībās piedalījās trīspadsmit UCI kontinentālās komandas un nacionālās izlases no Lielbritānijas, Krievijas, Vācijas, Rumānijas, Ukrainas, Slovākijas, Alžīrijas, Igaunijas, Somijas, Baltkrievijas, kā arī Latvijas.

126 km sporta distances līderi – Janek Tombak un Roberta Pilkauskaite

Sporta distancē vīriešu konkurencē uzvaras laurus plūca igaunis Janek Tombak no Janek Tombak Cycling Team (3:09:24:25). Kā otrais savukārt finišēja lietuvietis Simas Kondratas no Velo Ghost Velonoma (3:09:24:30). Trešo vietu izcīnīja Latvijas pārstāvis Ivo Viļumovs no Xsports Cycling Team (3:10:13).

Sieviešu konkurencē uzvarējusī Roberta Pilkauskaite no Uteno Kūno Kultūros Ir Sporto Centras apsteidza konkurenti Austrine Trebaite no El-Elko-Spor par 2 sekundēm (3:17:20). Trešais labākais rezultāts sieviešu konkurencē bija Latvijas pārstāvei Lijai Laizānei (3:17:23) no Rīgas Jaunatnes Komandas.

Skandi Motors tautas distancē labākie – Kaspars Launerts un Ugne Vasiliauskaite

Vīriešu konkurencē par uzvarētāju 60 km garajā Skandi Motors tautas distancē kļuva Kaspars Launerts, kurš finišu sasniedza pēc 1 stundas, 20 minūtēm un 58 sekundēm. Kā otrais finišēja Krišjānis Jansons-Ratiniks no Gandrs-Merida (1:20:59). Savukārt godpilno trešo vietu izcīnīja Edvīns Reinholds no Tukums (1:21:00).

Sieviešu konkurencē nepārspējama bija Ugne Vasiliauskaite no Uteno Kūno Kultūros Ir Sporto Centras (1:26:35), aiz sevis otrajā vietā atstājot savu komandas biedri Juste Kamarauskaite (1:26:36). Trešajā vietā savukārt ierindojās Anžela Utināne no ĶNNS (1:26:38).

Gutta ģimenes braucienā lieliska atmosfēra

Savukārt 14 km Gutta Ģimenes brauciena dalībnieku mērķis nebija finišēt pirmajiem, jo galvenais šajā distancē bija jauki pavadīt laiku ar sev tuvajiem un mīļajiem cilvēkiem. Tāpat Gutta ģimenes distances dalībnieki bija īpaši piedomājuši pie sava noformējuma. Dalībnieki bija saskaņojuši savus tērpus, kā arī izdekorējuši savus riteņus gan ar mīkstajām rotaļlietām, gan citiem atribūtiem, tāpat arī ķiveres bija ieguvušas jaunu netradicionālu izskatu.

„Šogad Jūrmala Grand Prix sacensību rīkošanā esam pakāpušies vēl par vienu pakāpienu augstāk, jo, ja pērn rīkojām UCI Eiropas 1.2 kategorijas riteņbraukšanas sacensības, tad šogad jau esam izcīnījuši tiesības rīkot 1.1 kategorijas sacensības, kas Latvijas velosporta vēsturē tiek rīkotas pirmo reizi. Tā ir jauna un ļoti būtiska pieredze. Tāpat priecājamies, ka ik gadu mūsu rīkotajās velosacensībās palielinās dalībnieku skaits. Ja pērn Jūrmalas velomaratonā startēja ap 1500 dalībnieku, tad šogad jau vairāk nekā 2500 cilvēki bija izvēlējušies startēt kādā no SMScredit.lv Jūrmalas velomaratona distancēm," ar gandarījumu saka Alpha Baltic Sport valdes priekšsēdētājs Kaspars Tupiņš.

Pēc šīs nedēļas velopasākumiem 5. augustā sekos Spice skrituļmaratons, 26. augustā Jūrmalas MTB maratons. Visbeidzot 9. septembrī Jūrmalas maratonu sērija noslēgsies ar skriešanas pusmaratonu.

Papildu informācija un pieteikšanās sacensībām mājaslapā www.maratoni.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV