Trešdiena, 17.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūdolfs, Viviāna, Rūdis;

Noskaidroti pirmie supersprinta uzvarētāji

EasyGet.lv, 21.05.2012. 11:08

Sestdien Smiltenē, Tepera trasē aizvadīts Freko rallija supersprinta kausa izcīņas pirmais posms „Pavasaris 2012". Uzvaras klasēs guva Jānis Cielēns (2WD Open), Artis Upītis (4WD), Oto Patmalnieks (4WD Open), Kristaps Feldmanis (4WD+ un FWD 1600), Sandis Laukšteins (FWD 1600+), Andris Vovers (RWD) un Kalvis Tēts (VAZ Historic Open). Labākais juniors – Oto Patmalnieks, labākā komanda: www. 707.lv, informē LAF Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns.
Noskaidroti pirmie supersprinta uzvarētāji

Rallija supersprints pirms šā gada sezonas nav piedzīvojis dramatiskas noteikumu izmaiņas – sportistiem jāveic trīs braucieni, par kuriem tiek piešķirti punkti. Posma gala rezultātu veido divu labāko braucienu punktu summa. Ar šādu plānu sportistu prātos sezona varēja sākties.

2WD Open klasē Jānis Cielēns veica perfektu sacīksti, uzvarot visus trīs braucienus. Pēc pirmajiem diviem braucieniem praktiski nodrošinājis otro vietu bija arī Salvis Rambols, bet Raivis Poišs guva trešo vietu. Cielēna pārsvars pār sekotājiem braucienos bija no aptuveni pusotras sekundes līdz četrām sekundēm.

4WD klasē pirmajā braucienā pie uzvaras tika Ints Dimiņš, tomēr uzvaru atņēma nākamie divi starti, kuros uzvarēja Artis Upītis. Dimiņam otrā vieta, bet trešais – Edgars Avens, kurš arī visos braucienos bija trešajā pozīcijā.

4WD Open šoreiz tikai viens dalībnieks – Oto Patmalnieks, kuram šī uzvara, līdz ar to, arī visai formāla. Tomēr Oto bija vērts stāties uz starta, jo ar labu sniegumu viņš sasniedza uzvaru U18 junioru vērtējumā, kurā ar koeficientu palīdzību tiek salīdzināti visu automašīnu tipu sportisti vecumā līdz 18 gadiem.

22 sportisti stājās uz starta 4WD+ klasē. Perfektu cīņu aizvadīja pērnā gada OKartes Autosporta Akadēmijas atklājums Kristaps Feldmanis, uzvarot visos trīs braucienos. Sīvā cīņā otro vietu guva Mārtiņš Mietiņš, aiz sevis atstājot rallija speciālistu Zigurdu Kalniņu.

Kristaps Feldmanis startēja arī vienas ass piedziņas FWD 1600 klasē, šķiet, cenšoties pierast pie priekšpiedziņas automašīnas, kas lieti noderētu OAA cīņās. Mācību process veiksmīgs – trijos braucienos divas uzvaras un viena otrā vieta, un dienas uzvara arī šajā klasē. Kristaps pārspēja mājinieku Andri Aleksejevu, bet trešais – Guntis Lielkājis.

19 dalībnieku konkurencē FWD 1600+ klasē joprojām nepārspējams Sandis Laukšteins. Uzvara gan nenāca viegli – pirmajos divos braucienos viena trešā vieta un viena septītā pozīcija. Ar šādiem rezultātiem draudēja iespēja pat palikt bez pjedestāla. Tomēr uzvara pēdējā braucienā un veiksmīga apstākļu sakritība ļāva uzvarēt supersprinta vienam no titulētākajiem braucējiem. Otrais – Jānis Cielēns, kuram nedaudz pietrūka, lai arī viņš dienā gūtu divas uzvaras. Trešais – Modris Žentiņš, kurš arī varēja sasniegt uzvaru, uzrādot labāko rezultātu otrajā braucienā. Klases cīņās palika neatbildēti jautājumi, jo pirmajā braucienā uzvarēja Klāvs Svilpe, tomēr tālāk sekoja tehniskas problēmas.

15 dalībnieki aizmugures piedziņas RWD klasē. Arī šajā ieskaitē ir savs vadonis – Andris Vovers, kurš līdz šim guvis vienu uzvaru pēc otras. Vovers uzvarēja arī Smiltenē, taču panākums gūt smagā cīņā ar mājinieku Edgaru Trallu un Raivi Galviņu. Iespējams, situācija būtu vēl sarežģītāka, ja neveiksmes pēc lieliska pirmā brauciena nepiemeklētu brāļus Gundaru un Aigaru Tīdmaņus – pirmajā braucienā tieši viņi guva pirmās divas vietas, Voveru atstājot trešajā pozīcijā.

VAZ Historic Open klasē, kurā uz starta tiek gaidīta senāka tehnika, uzvaru sasniedza Kalvis Tēts. Sīvā cīņā otro vietu guva Ingus Kalniņš-Kalenieks, bet trešais – Edgars Grīnītis.

Junioru U18 vērtējumā aiz minētā Oto Patmalnieka pozīcijas guva Kristaps Feldmanis (kā FWD 1600 pārstāvis), bet trešais – Ģirts Vītiņš. Komandu ieskaitē labākā www. 707.lv vienība, kuras sastāvā startē Aigars Bajārs, Zigurds Kalniņš, Edgars Avens, Andris Vovers un Sandis Laukšteins.

Foto: Freko rallija supersprinta kausa izcīņas pirmais posms Smiltenē. Foto (c) Artūrs Enkurs, www. 4rati.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV