Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Mūsā noslēgusies Eiropas autokrosa pirmā diena

EasyGet.lv, 27.05.2012. 18:14

Mūsas sporta kompleksā aizvadīta 2012. gada FIA Eiropas autokrosa čempionāta 2. posma pirmā diena. Tā skatītājiem nesa aizraujošas sacensības un pat pirmo kūleni, taču nebija visai veiksmīga nedz latviešu sportistiem, nedz vairākiem autokrosa favorītiem, informē Eiropas Čempionāta Autokrosā preses sekretārs Ģirts Avotiņš.
Mūsā noslēgusies Eiropas autokrosa pirmā diena

Touring Autocros klasē pirmais kvalifikācijas brauciens noslēdzās bez sevišķiem pārsteigumiem – līderu piecinieks ļoti atgādina aizvadītā gada čempionāta kopvērtējumu – pirmais Tomaš Karai, otrais Vaclavs Fejfārs, Valentīns Koršunovs trešais.

Par šīsdienas lielāko vilšanos noteikti var nosaukt pagājušā gada Supper Buggy čempiona Bernda Štubbes neveiksmi. Pirmajā kvalifikācijā viņa bagija dzinējs neizturēja slodzi un tuvāka nakts mehāniķiem būs grūta, jo jāuzstāda rezerves dzinējs. Latvietis Jānis Boks arī nevar lielīties ar veiksmīgu sacensību sākumu, viņa bagiju piemeklēja pārnesumkārbas defekts, līdz ar to kvalifikācijā tikai 13. rezultāts. Jurim Kuļikovskim – 10.

Buggy 1600 klasē, klasē labākais no latviešiem Andris Kuļikovskis – 7. vieta. Savukārt Dāvim Aupem un Ervīnam Grencim tikai 20. un 21. rezultāts. Otrais savu kvalifikācijas braucienu iesāka samērā labi, taču piedzīvoja saskriešanos ar konkurentu, kurā tika salauzta bagija priekšējā balstiekārta. Neveiksmīgas sacensības mājas trasē ir arī Mārim Līcim – viņam sacensības beigušās dzinēja defekta dēļ. Šīsdienas kvalifikācijas līderi ir Kristiāns Žabo, Mihaels Būdelmajeirs un Džons Lagodnijs.

Nacionālā kausa izcīņā pirmajā kvalifikācijā bija redzams arī pirmais šo sacensību kūlenis. To piedzīvoja igaunis Jano Ligurs. Savukārt par šīs dienas līderiem kļuva Māris Ločmelis, Jānis Miščenko un lietuvietis Giedrijus Stonis. Pašu mazāko autokrosistu vidū arī bija vērojamas spraigas kontaktu cīņas. Par dienas uzvarētāju kļuva Daniels Špaks.

Eiropas autokrosa čempionāta Mūsā organizatori atgādina visiem skatītājiem, kuri plāno sacensību otro dienu vērot klātienē un trasē ierasties ar privātajiem transportlīdzekļiem, ka uz Rīgas – Bauskas šosejas posmā no Rīgas līdz Ķekavai notiek vērienīgi remontdarbi, tādēļ iesaka izvēlēties citu maršrutu, izmantojot Rīgas apvedceļu.

Skatītāju ērtībām šogad tiek nodrošināta arī bezmaksas autobusu satiksme no Bauskas autoostas līdz Mūsas sporta kompleksam un atpakaļ. Bezmaksas autobusi svētdien no Bauskas autoostas aties: 9:00; 9:30; 10:00 un 10:30. Savukārt no Mūsas sporta kompleksa uz Bausku tie dosies pulksten 17:30 un 18:00.

Plašāku informāciju par FIA Eiropas čempionāta autokrosā 2. posmu iespējams atrast Mūsas sporta kompleksa mājas lapā www.musa.lv. Savukārt biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas Biļešu Serviss tirdzniecības vietās.

FIA Eiropas Čempionāta Autokrosā 2. posma sacensības Latvijā nebūtu iespējami bez ģenerālsponsoriem: Latvijas Mobilais Telefons un Latvijas Dzelzceļa Ritošā Sastāva Serviss. Atbalstītājiem: Cēsu Alus, Chevrolet Amserv, Dardedze hologrāfija, Pure Chocolate, RE&RE, Canon IB Serviss, Venden, Rubbers, Vides serviss, Uzvara lauks, Latvijas Autocelu Uzturētājs, Motor Gold, Auto Duals, SOS, SISE print, FN serviss, Latvijas Maiznieks, Velokurjers un Red Bull. Informatīvajiem atbalstītājiem: LTV7, Radio Starfm, Draugiem.lv, Delfi, Inbox.lv, Go4speed, autocross.lv, Latvijas Avīze, Auto Bild Latvija, Bauskas Dzīve, un raidījums Ātruma Cilts.

Foto (c) Raimonds Volonts (www.4rati.lv)

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV