Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Biķerniekos aizvadītas spraigas cīņas motošosejā

Tāls Meļķis, 29.05.2012. 12:41

Spraigas cīņas un lieli ātrumi raksturo pirmo motošosejas sacīksti Biķerniekos. Sacīkste, kuras rezultāti iet ieskaitē visu triju Baltijas valstu nacionālajos čempionātos. Vairāk nekā 80 dalībnieki sešās motociklu klasēs, kurus papildina Zelta Mopēda entuziasti trijās ieskaites grupās.
Biķerniekos aizvadītas spraigas cīņas motošosejā

Neliels rīta lietutiņš tikai pakutināja nervus aizvadītas sestdienas motošosejas sacīkšu dalībniekiem. Dienas gaitā, laika apstākļi strauji uzlabojas , kas nekavējoties atsaucās uz apļa laikiem. Sacensības „iesildīja" pasākuma organizatora, kluba „Motoaplis" Kausa izcīņas brauciens, kur dalību ņēma aktīvākie iknedēļas motošosejas treniņu apmeklētāji, un kuri iespējams jau tuvākajā nākotnē varētu papildināt esošo motošosejas braucēju rindas. Astoņu apļu braucienā uzvar Rolands Legzdiņš, apsteidzot Andreju Tihomirovu un Normundu Lojānu.

Sekojošais ceļa motociklu brauciens, kritienu dēļ tika uz brīdi pārtraukts. Tas gan netraucēja Andrim Kronītim atsākot braucienu, tikai nostiprināt savu pārsvaru, jo viņa tuvākajam konkurentam Kalvim Margevicam, burtiski pirms paša finiša izbeidzās motocikla degviela. Finiša taisne tika veikta stumjot motociklu un rezultātā „iestumta" desmitā vieta. Otro un trešo vietu ieņēma lietuviešu braucēji. Pirmajā desmitniekā arī Vineta Sārtaputna un Zane Junga.

Par dienas kulmināciju kļuva apvienotais Superstock 600 un B600 klašu brauciens. Parasti, „sešsimtnieki" ir krietni jaudīgāko „litru" ēnā, bet sestdien acīmredzot visi izšķīra dalībnieku sastāvs. Juris Zalāns, kurš alka revanšēties lietuvietim Pladasam par Kauņas sacīksti, savukārt Pladas Biķerniekos startēja sev neierastā Stocsport 600 klasē. Starts no pirmās starta rindas, elpu aizraujoša cīņa visas distances garumā ļāva cerēt uz Jura panākumu, taču visu izšķīra atpalicēju apdzīšanas par apli, kur tika zaudēts dārgais laiks un finišā pēc 12 apļu sacīkstes lietuviešu braucējs svin uzvaru ar nieka 3s pārsvaru. Trešais rūtoto karogu redz Renārs Mažgans. Šosezon pārejot no B1200 uz mazākjaudīgo B600 klasi Uldis Eglītis sāk ar uzvaru, apsteidzot lietuvieti Danas Putras un Kasparu Dziļumu.

B1200 klasē dominēja Māris Dūrītis, kurs finišā gandrīz par piecām sekundēm apsteidza „Motoapli" pārstāvošo lietuvieti Marius Sliazas un ātro igauni Raul Kaidro. Pāragrs starts ar sekojošu 20 s sodu, neļauj Ilmāram Rudzonam kāpt uz pjedestāla – ceturtais.

Superbaiku klasē pirmie pieci sportisti finišēja ar dažu sekunžu starpību. Uzvar titulētais igaunis Hanno Velt, kuram visu sacīkšu distanci neļauj atslābināties Andrejs Grīnbergs un Karl Partelpoeg.

Dienas noslēgumā, handikapa jeb iedzīšanas brauciens ļāva vienkopus satikties trasē dažādu klašu pārstāvjiem. Pirmā šāda formāta brauciena pieredze tiks izmantota arī kādā no nākošajiem motošosejas posmiem. Sestdien handikapa priekšrocības pilnībā izmantoja igaunis Heimo Kiis.

Reizē ar motociklu cīņām motoaplī, Biķernieku kartodromā notika arī šogad atjaunotās Zelta Mopēda sacensības šosejā. Vairāk nekā 20 dalībnieku konkurencē par uzvarētājiem atsevišķās klasēs kļuva Aleksejs Puriņš, Arnis Tomass un Mārtiņš Hāze.

Sacensību organizatori, klubs „Motoaplis" pateicas atbalstītajiem: BM Auto, R1 riepu centrs, un Motul.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV