Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Rīga startē XVII Starptautiskais Žurnālistu rallijs

EasyGet.lv, 01.06.2012. 13:26

Šodien, 1. jūnijā, pulksten 10 Rīgas Rātslaukumā tika dots starts septiņpadsmitajam Starptautiskajam Žurnālistu rallijam, kas pirmo reizi viesojas Latvijā. Dalībnieku vidū ir žurnālisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Ukrainas, Polijas un Krievijas – kopumā uz uz starta stāsies 47 ekipāžas, kas ir jauns šī rallija dalībnieku skaita rekords.
Rīga startē XVII Starptautiskais Žurnālistu rallijs

Divu dienu laikā žurnālistiem būs jāveic vairāk kā 430 km garš maršruts, kas sāksies Rīgā un noslēgsies Plateļai, Lietuvā. Kopumā sporta klases dalībniekiem būs jāveic četrpadsmit ātrumposmi. Pirmie ātrumposmi "SWH" un "Live Riga" notiks Biķernieku trasē. Tiem sekos ātrumposmi sporta kompleksā "333" un "Amoplant" teritorijā, Jelgavā. Otrās rallija dienas ātrumposmi notiks Lietuvā.

Pirmo reizi rallija vēsturē, starp jaudīgām un īpaši ātrām sporta mašīnām, startēs arī dalībnieki ar elektromobili. Runājot par dalībniekiem, starta sarakstā ir atrodami daudz Baltijā un ārpus tās pazīstamu žurnālistu, jo īpaši auto žurnālistu uzvārdi. Pirmo reizi rallijā ieviesta arī tūrisma klase, kuras dalībniekiem būs jāmeklē atbildes uz dažādiem vēsturiskiem jautājumiem gan Latvijā, gan Lietuvā.

XVII Starptautisko Žurnālistu ralliju atbalsta: Continental, Toyota, Live Riga, Biķernieku kompleksā sporta bāze. Informatīvie atbalstītāji: TVNET; Radio SWH; Latvijas Avīze; Autoziņas; Tavs Auto; Zebra; Ātruma Cilts un žurnāls Top Gear.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV