Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Noslēdzies XVII Starptautiskais Žurnālistu rallijs

EasyGet.lv, 05.06.2012. 09:51

Aizvadīts 2012. gada Starptautiskais Žurnālistu rallijs, kas savā septiņpadsmit gadu vēsturē pirmo reizi notika arī Latvijā – XVII rallijam starts tika dots pašā Rīgas sirdī. Rallija kopvērtējumā un klasē virs 2 litriem uzvaru izcīnīja lietuviešu ekipāža Renalds Gabards un Vincs Gerdžiūns. Labākie no latviešiem šajā rallijā bija Normunds Avotiņš un Krišs Karnītis, kuri izcīnīja uzvaru klasē līdz 1,6 litriem, kā arī Oskars Kaņeps Kalniņš un Dace Janova, kuri sava debijas rallija kopvērtējumā izcīnīja 6. vietu, informē Ģirts Avotiņš.
Noslēdzies XVII Starptautiskais Žurnālistu rallijs

Starptautiskajā Žurnālistu rallijā šogad piedalījās 47 ekipāžas no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Polijas un Ukrainas. Pirmā rallija diena tika aizvadīta Latvijā – Biķernieku kompleksajā sporta bāzē, sporta kompleksā 333, kā arī AMO PLANT poligonā un Rūllīšu kartinga trasē Jelgavā. Otrajā rallija dienā ātrumposmi notika Lietuvā.

Pirmajā sacensību dienā līderu pozīcijas izvirzījās Sergejs Kravets un Aleksandrs Božkovs no Ukrainas, viņiem 17,3 sekundes zaudēja Ramūns un Laura Fetingi, kuriem sekoja Aleksejs un Jurijs Močanovi no Ukrainas. Tur pat aiz līderu trijnieka pēc pirmās dienas finišēja arī poļi Jaceks Jureckis ar Arkādiju Raževski, kā arī Oskars Kaņeps Kalniņš ar Daci Janovu no Latvijas. Labus rezultātus savā klasē jau pirmajā dienā uzrādīja arī Normunds Avotiņš ar Krišu Karnīti.

Jau vairākus gadus Starptautiskajā Žurnālistu rallijā ir pierādījies, ka pirmās dienas rezultāti neko nenozīmē – arī šogad līderu ekipāža pieļāva kļūdas otrās dienas ātrumposmos un no pirmās vietas neslīdēja tik zemu, ka spēja vien finišēt tikai tikai 28. vietā. Kļūdas pieļāva neviena vien ekipāža, tādēļ rezultāti otrajā dienā krasi atšķīrās no pirmās dienas rezultātiem.

Otrajā dienā samērā stabilus rezultātus uzrādīja lielākā daļa latviešu ekipāžu – Oskars Kaņeps Kalniņš un Dace Janova, neskatoties uz kļūdu vienā no pēdējiem ātrumposmiem, spēja finišēt 6. vietā kopvērtējumā un 4. vietā savā klasē. 10. vietu kopvērtējumā un 8. vietu klasē izcīnīja Uldis Hmieļevskis un Andris Valters. Šis gads atkal nebija veiksmīgs Mārtiņam Dzenītim un Andrim Mālniekam – viņi spēja uzrādīt tikai 16. rezultātu. 19. vietu kopvērtējumā izcīnīja Top Gear Latvija ekipāža Ilmārs Līkums un Viesturs Kundziņš.

Daudz labāk Latvijas žurnālistiem klājās klasē līdz 1,6 litriem – Normunds Avotiņš un Krišs Karnītis bija pārliecinoši līderi abas dienas, savukārt 3. vietu izcīnīja Latvijas Avīzes ekipāža Ilgvars Brizga un Guntars Pulss.

Eko klasē 6. vietu izcīnīja Ojārs Vētra un Aldis Bite.

XVII Starptautisko Žurnālistu ralliju atbalstīja: Continental, Toyota, Live Riga, Biķernieku kompleksā sporta bāze. Informatīvie atbalstītāji: TVNET; Radio SWH; Top Gear; Latvijas Avīze un raidījumi: Autoziņas; Tavs Auto; Zebra; Ātruma Cilts.

Foto: XVII Starptautiskais Žurnālistu rallijs Rīgā. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV