Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Rallijs „Madona 2012" - jau šajā nedēļas nogalē

EasyGet.lv, 07.06.2012. 09:56

8. un 9. jūnijā Madonā un Madonas apkārtnē notiks vienas no dalībnieku skaita ziņā lielākajām rallija sacensībām – rallijs „Madona 2012". Madonas rallijā startēs 120 ekipāžas, kas šīs sacensības ir padarījušas par pēdējo gadu viskuplāk pārstāvētajām, informē rallija „Madona 2012" preses sekretārs Mārtiņš Mālmeisters. Tas lielā mērā ir skaidrojams ar to, ka rallijs „Madona 2012" vienlaicīgi ir gan Latvijas rallija un rallijsprinta čempionāta posms, gan arī Igaunijas rallija čempionāta posms.
Rallijs „Madona 2012" - jau šajā nedēļas nogalē

Rallija „Madona 2012" direktors Romāns Ērkulis akcentē, ka Igaunijas čempionāts Latvijā nav bijis ļoti ilgi un būs interesanti pavērot kā latviešu bāleliņi ar saviem spēkratiem spēs konkurēt ar Igaunijas spēcīgākajām ekipāžām. „Madonā startēs visas konkurētspējīgākās Igaunijas ekipāžas, jo šis rallijs ir arī Igaunijas čempionāta posms un, lai pretendētu uz uzvaru kopvērtējumā, katras grupas labākajām ekipāžām ir jāstartē visos rallija posmos. Ir gaidāmas ļoti aizraujošas cīņas un beidzot varēsim noskaidrot – kuri ir ātrāki – latvieši vai igauņi?"

Rallija divās sacensību dienās tiks aizvadīti deviņi ātrumposmi un sacensību organizētāji ir parūpējušies, lai autosportistiem trasē nebūtu garlaicīgi. Rallija trase ir veidota no 50% pilnīgi jauniem ātrumposmiem, kur rallija automašīnas vēl nekad nav braukušas.

Viens no pretendentiem uz uzvaru N4 grupā Aivis Egle no „R-Evolution/Rector Racing" komandas izsakās, ka jauni un vēl nebraukti ātrumposmi, ralliju padara tikai krāšņāku. „Būs interesanti pavērot, kuri no autosportistiem spēs visātrāk adaptēties jauniem ceļiem un jauniem apstākļiem. Sacīkstes būs aizraujošākas, jo sportisti nevarēs braukt no atmiņas, bet trases iepazīšanas laikā būs ļoti ātri un galvenais precīzi jāpieraksta ātrumposms. Tas parāda sportista meistarību."

Aplūkojot dalībnieku sarakstu varam redzēt, ka rallijā „Madona 2012" uz starta, bez latviešu, igauņu un krievu braucējiem, stāsies ekipāžas no Somijas, Lietuvas, Ukrainas un Baltkrievijas. Lielākā sportistu pārstāvniecība, protams, būs no Latvijas un Igaunijas. Igaunijas rallija sporta elite būs pārstāvēta ar daudzām ekipāžām. Šogad pirmo reizi startēs Georgs Gross, kurš brauks ar Ford Focus WRC, kā arī Madonas apkaimes ceļos varēsim redzēt Sanderu Pārnu, Sīmu Plangi, Raulu Jētsu un WRC Akadēmijas 2011.gada vicečempionu Egonu Kauru.

Spēcīgais un talantīgais igaunis Egons Kaurs Madonas rallijā startēs ar Subaru Impreza automašīnu. Pagājušajā gadā šis pilots ar „Ford Fiesta R2" auto startēja WRC Akadēmijā, kur izcīna 2.vietu. Šī perspektīvā rallija braucēja pirmās sacīkstes bija 2002.gadā viņa dzimtajā Igaunijas pilsētā Pērnavā, kad Kaurs izmēģināja spēkus ledus sacīkstēs. Nākamo gadu laikā Kaura sportiskā karjera attīstījās, līdz 2011.gadā Igaunijas sportists izmēģināja spēkus WRC Akadēmijā. Uzvarot vairākus šo sacensību posmus, Kaurs nodrošināja sev otro vietu WRC Akadēmijas kopvērtējumā.

Egons Kaurs pirms gaidāmajās sacīkstēm Madonā izsakās, ka līdzšinējās sacensības un konkurence ir bijusi smaga. „Mēs ilgu laiku neesam braukuši ar 4WD, atkal ar to nākas aprast, bet es ceru, ka mūsu iekrātā pieredze to izlīdzinās un mēs būsim konkurētspējīgi cīņā par visaugstākajām vietām čempionātā. No Madonas rallija gaidu aizraujošus un interesantus ceļus, kā arī sīvu konkurenci par vietām uz goda pjedestāla."

Madonas rallijā ir gaidāma spēcīga konkurence ne tikai N4 grupas braucējiem, bet arī R2 klasē, kur dalību ir pieteikuši vairāki konkurētspējīgi sportisti. Tāpat līdzjutēji varēs sekot līdzi S2000 un WRC automašīnām. Līdz ar to Madonas rallijā visi līdzjutēji redzēs spraigu un bezierunu cīņu sportistu starpā katrā no rallija ieskaitēm.

Atgādināsim, ka arī šajā gadā rallijs „Madona 2012" visiem autosporta līdzjutējiem būs bezmaksas. Šādu iespēju otro gadu pēc kārtas dāvina saldējums „Klasika". Tas nozīmē, ka visiem rallija ātrumposmiem būs iespējams sekot līdzi bez lieku finanšu līdzekļu izdošanas.

Plašāku informāciju, kā arī sacensību un izklaides programmu ir iespējams atrast mājas lapā www.rallymadona.lv.

Ralliju „Madona 2012" ir izdevies noorganizēt pateicoties sponsoriem un atbalstītājiem. Rallijs tiek dāvināts pateicoties saldējumam „Klasika", lielais atbalsts no Madonas novada pašvaldības, oficiālais auto no „Subaru Centrs Imanta", ātrumu rallijam nodrošina „Ātruma Cilts", kā arī paldies SIA „Marathon Ltd", SIA „B&B TOOLS LATVIA", AS „Aldaris", SIA „Inter-Rīga", SHARP, „Elijas Nami", „Go4speed", „Radio 101", „Latvijas Radio 2", žurnālam „TopGear Latvija", „Apollo.lv", „Neiksans Rally Sport", „Baltijas Meži", „Red Bull", „Concept Design", „Plauktuserviss", „Atputasbazes.lv", „Gribibraukt.lv".

Foto: Rallijs Madona 2011. Aigars Tīdmanis, Go4speed

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV