Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Fonofest – Baltijas centrālais vasaras skimboard notikums

EasyGet.lv, 07.06.2012. 10:46

Mūzikas un sporta festivāla Fonofest ietvaros 13. un 14. jūlijā Uplandos pie Cēsīm sadarbībā Surfpro un Kaiya norisināsies lielākais skimboard pasākums Baltijā – FonoSkimjam sacīkstes, informē festivāla pārstāvis Jānis Sildniks.
Fonofest – Baltijas centrālais vasaras skimboard notikums

Skimboard ir salīdzinoši jauns ūdenssporta veids, kas pēdējo piecu gada laikā Latvijā gūst ar vien lielāku popularitāti un šovasar Fonofest ietvaros pulcēs vairākus desmitus braucēju, kļūstot par lielāko skimboard pasākumu Baltijā.

Ekstrēmo sporta preču veikals Surfpro kopā ar lokālo skimboard ražotāju Kaiya parūpēsies, lai festivāla teritorijā būtu sportošanas nepieciešamībām pielāgota jūras lāmas imitācija jeb baseins, kurā savus spēkus slīdēšanā pa ūdeni varēs izmēģināt ikviens festivāla apmeklētājs.

„Kaut arī skimboard vēl nav populārākais sporta veids, pēdējos gados ir novērojama tendence tam iekarot atpazīstamību. Atšķirībā no lielākās daļas ekstrēmo sporta veidu ar skimboard var nodarboties kā mazi bērni, tā arī pieauguši vīri, tāpēc festivālā norisināsies gan sacīkstes un paraugdemonstrējumi, gan bezmaksas apmācība jebkuram interesantam," norāda pasākuma rīkotājs Kristaps Lejiņš.

Pirms gala sacīkstēm ir plānoti četri iesildīšanās posmi Garciemā 23. jūnijā, Pērnavā 30. jūnijā, Liepājā 7. jūlijā un 13. jūlijā Uplandos, kuros tiks noteikti braucēji FonoSkimjam sacīkstēm otrajā festivāla dienā, kurās dalību ņems labākie Latvijas un Igaunijas skimboard pārstāvji, kā arī viesi no Polijas un Lietuvas.

Par vērtīgām balvām un pasākuma tehnisko izpildījumu rūpēsies Latvijas skimboard pārstāvji no veikala Surfpro un skimboard ražotnes Kaiya.

Atgādinām, ka mūzikas un sporta festivāls Fonofest norisināsies jau astoto gadu, pulcējot Latvijā un pasaulē atpazīstamas grupas, kā arī nodrošinot plašu klāstu sportisko aktivitāšu visdažādākajām gaumēm. Biļetes festivālam iespējams iegādāties visās Biļešu servisa kasēs.

Papildu informācija: www.fonofest.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV