Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Valmiera gatava uzņemt Baltijas labākos vieglatlētus

EasyGet.lv, 08.06.2012. 09:59

Piektdien, 8. jūnijā, Valmierā Jāņa Daliņa stadionā tiks atklātas „Valsts Prezidenta balvas izcīņas" sacensības vieglatlētikā, kurās startēs vairāk nekā 300 sportisti, sacenšoties 40 disciplīnās, inforē Vidzemes Olimpiskā centra mārketinga speciālists Toms Markss. Sacensību atklāšanas ceremonija Daliņa stadionā sāksies pulksten 20.00 un tajā piedalīsies arī Latvijas prezidents Andris Bērziņš.
Valmiera gatava uzņemt Baltijas labākos vieglatlētus

Jau piektdienas pēcpusdienā Jāņa Daliņa stadionā Valmierā tiks dots pirmais starts „Valsts Prezidenta balvas izcīņas" sacensībām vieglatlētikā. Šoreiz sacensības būs ar jaunu intrigu, jo tās notiks starp Baltijas valstu izlasēm, kuras cīnīsies par prezidenta kausu. Bez Baltijas izlašu vieglatlētiem, Valmierā varēs redzēt arī daudzus citu valstu sportistus, kas cīnīsies par olimpiskajiem normatīviem un naudas prēmijām. „Valsts Prezidenta balvas izcīņā" vieglatlētikā startēs tādi Latvijā pazīstami vieglatlēti kā -Ainārs Kovals, Māris Urtāns, Jeļena Prokopčuka, Ronalds Arājs, Elvijs Misāns, Lauma Grīva, Aiga Grabuste un vēl vairāki citi labi zināmi atlēti.

Sacensību atklāšana piektdienas vakarā pulksten 20.00. Tajā uzrunas teiks Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš, Valmieras pilsētas pašvaldības vadītājs Inesis Boķis, Latvijas Vieglatlētikas Savienības prezidents Guntis Zālītis vairākas citas amatpersonas. Tāpat atklāšanas laikā norisināsies arī soļojums, kas veltīts 80. gadskārtai, kopš izcilais latviešu soļotājs Jānis Daliņš izcīnīja sudraba medaļu Losandželosas Olimpiskajās spēlēs. Šajā soļojumā piedalīsies tādi Latvijā pazīstami vieglatlēti kā Jolanta Dukure, Modris Liepiņš un vēl vairāki soļotāji.

Sacensību organizatori ir paveikuši lielu darbu, lai Valmierā labi justos ne vien sportisti, kas centīsies uzrādīt maksimāli labākos rezultātus, bet padomāts arī par skatītājiem un pilsētas visiem. Ikvienam sacensību apmeklētājam būs iespēja ne vien vērot aizraujošas cīņas stadiona skrejceļā un sektoros, bet arī pašiem iesaistīties "Valmiera active" sportiskās aktivitātēs, kas norisināsies stadiona apkārtnē esošajās Dīvaliņa pļavās. Tāpat sacensību laikā stadionā tiks izvietots lielais ekrāns, kurā varēs vērot sportistu cīņas.

Sīkāka informācija atrodama sacensību mājas lapā prezidentabalva.lv

Foto: Māris Urtāns. Foto (c) Romāns Kokšarovs (Sporta Avīze)

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV