Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Rallija „Madona 2012" laikā dzīvību zaudē sportists

EasyGet.lv, 09.06.2012. 14:49

Latvijas rallija čempionāta ceturtā posma - rallija „Madona 2012" laikā piektdien notikuši divi negadījumi, vienā no tiem traģisks iznākums. Rallija pirmajā ātrumposmā, 3. kilometrā pēc starta avāriju piedzīvoja ekipāža Normunds Verbelis/Igors Bartaščenoks, kā rezultātā, gūstot nāvējošas traumas, stūrmanis Bartaščenoks notikuma vietā gājis bojā, informē LAF Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns.
Rallija „Madona 2012" laikā dzīvību zaudē sportists

Vienlaicīgi bija sācies otrais ātrumposms, kurā avāriju piedzīvoja lietuviešu ekipāža Roks Kvaraciejus/Audrjus Šošs. Abi sportisti ar traumām nogādāti Madonas slimnīcā. Sākotnējā informācija liecina, ka lietuviešu dzīvībai briesmas nedraud.

Latvijas Automobiļu federācija veic apstākļu noskaidrošanu un situācijas izmeklēšanu, lai noskaidrotu negadījumu cēloņus. Rallija „Madona 2012" norise šobrīd ir apturēta, par tālāko sacensības norisi vai atcelšanu informēsim.

Latvijas Automobiļu federācija izsaka visdziļāko līdzjūtību Igora Bartaščenoka tuviniekiem.

Ekipāža Verbelis/Bartaščenoks ir autorallijā pieredzējusi, pavadot sportā vairākas sezonas, savulaik bijusi Latvijas nacionālo seriālu medaļnieku pulkā. Arī Lietuvas ekipāža Kvaraciejus/Šošs ir pieredzējusi, bijusi Latvijas un Lietuvas čempionātu medaļnieku pulkā.

Sestdien Latvijas rallija čempionāta posms rallijs „Madona 2012" turpinās. Sportisti piemin bojā gājušo cīņu biedru, automašīnām piestiprinot sēru lentītes. Sacensību žūrija pēc notikušā pirmatnējās izpētes nelaimi apzīmējusi par sacīkšu negadījumu. Citā negadījumā cietusī lietuviešu Roka Kvaraciejus/Audrjus Šoša ekipāža Madonas slimnīcā atrodas ārstu aprūpē. Sportisti piedzīvojuši dzīvību neapdraudošus sasitumus un līdz ar ārstu atļauju ir gatavi pamest slimnīcu.

Foto: Rallijs Madona 2011. Foto (c) Aigars Tīdmanis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV