Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Sākusies reģistrācija Spice skrituļmaratonam, Jūrmalas MTB un skriešanas pusmaratonam

EasyGet.lv, 15.06.2012. 11:04

Sākusies reģistrācija trīs Jūrmalas sporta notikumu sērijas pasākumiem – Spice skrituļmaratonam, Jūrmalas MTB maratonam un skriešanas pusmaratonam. Sacensības norisināsies attiecīgi 5. augustā, 26. augustā un 22. septembrī, informē SIA Alpha Baltic sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Daina Saliņa. Bērniem līdz 12 gadu vecumam dalība visos maratonos, reģistrējoties iepriekš, ir bez maksas.
Sākusies reģistrācija Spice skrituļmaratonam, Jūrmalas MTB un skriešanas pusmaratonam

Dalībai maratonos iespējams pieteikties, reģistrējoties oficiālajā mājas lapā www.maratoni.lv, City Fitness sporta klubos vai veikalu tīkla Fans veikalos.

Spice skrituļmaratons ir lielākās skrituļslidošanas sacensības Latvijā. Šogad iespējams startēt trīs dažādās distancēs – Gutta sulu saldējuma 14 km, 42 km un bērnu. Pērn šis maratons pulcēja vairāk nekā 1000 dalībniekus, padarot to par īstiem skrituļslidošanas svētkiem. Jāuzsver, ka vienlaikus šīs skrituļslidošanas sacensības ir arī Latvijas čempionāts skrituļslidošanā

Savukārt Jūrmalas MTB maratons ir vienīgās MTB sacensības Rietumeiropā, kurām starta/finiša zona ir pludmalē. Jūrmalas MTB maratonā var pieteikties trīs distancēs – 40 km, 90 km un bērnu. Turklāt 90 km distance ir iekļauta (UCI) starptautiskajā kalendārā, līdz ar to tās šogad būs Latvijā vienīgās starptautiskās kalnu divriteņu sacensības. Jāuzsver, ka šogad pateicoties pērnā gada kvalitatīvajai Jūrmalas MTB starptautiskā maratona noorganizēšanai, Starptautiskās Riteņbraukšanas savienība ir piešķīrusi augstāku starptautisko kategoriju šā gada 90 km distancei – XCMS.

Jūrmalas skriešanas pusmaratonā var pieteikties četrās distancēs - 21 km, 10 km, 5 km un bērnu. Daļa tautas distanču trases (10 km un 5 km) vīsies gar jūras krastu un Dzintaru parku, līdz ar to šīs skriešanas sacensības krasi atšķiras no citām. Dalībniekiem nebūs jāskrien vienīgi pa piekarsušām ielām, būs iespēja baudīt svaigo jūras gaisu un izjust pludmales smiltis zem kājām, kā arī Jūrmalas priežu pavēni. Gan 10 km, gan 5 km distance ir sertificēta un apstiprināta Latvijas Vieglatlētikas Savienībā. Šogad būs pilnīgi jauna pusmaratona (21 km) distance, kas būs sertificēta un iekļauta Starptautiskās maratonu asociācijas (AIMS) kalendārā. Šī distances trase būs virzīta pa asfaltu, līdz ar to šeit varēs uzstādīt ātruma rekordus, kā arī uzlabot savus personiskos rekordus.

Maratonu organizētājs un Alpha Baltic Sport vadītājs Kaspars Tupiņš saka: „Rit jau trešā Jūrmalas maratonu sezona. Esam gandarīti gan par starptautisku novērtējumu organizatoriskajai kvalitātei, gan par dalībnieku skaita pieaugumu ik gadu un pozitīvām atsauksmēm. Cilvēki, kas piedalās vienā maratonā, startē arī nākamajos, kā arī iesaka piedalīties saviem draugiem, kolēģiem un paziņām. Īpaši rūpējamies par to, lai maratonos būtu interesanti piedalīties gan profesionāliem sportistiem, gan arī tiem, kam attiecīgais sporta veids ir vaļasprieks un galvenā motivācija ir aktīva atpūta brīvā dabā un labā kompānijā. Turklāt ģimenes distancēs, kur galvenais nav rezultāts, par īpašu ārējo noformējumu piešķiram arī specbalvas."

Jāatgādina, ka iepriekšēja reģistrācija visiem iepriekš minētajiem maratoniem ir lētāka.

Foto: Spice skrituļmaratons. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV