Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Vanesa Nikola Belova kļūst par divkārtējo IFBB Pasaules čempioni fitnesā

EasyGet.lv, 18.06.2012. 15:35 | komentāri (1)

Ar zelta godalgu mājup atgriezusies Latvijas jauniešu komanda fitnesā, kura veiksmīgi startēja IFBB Pasaules čempionātā fitnesā bērniem un jauniešiem 2012, kas no 8.līdz 11. jūnijam norisinājās Serbijas pilsētā Novi Sad, informē Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas prezidente Kristīne Vederņikova.
Vanesa Nikola Belova kļūst par divkārtējo IFBB Pasaules čempioni fitnesā

Sacensībās piedalījās vairāk nekā 80 sportistu no deviņām Pasaules valstīm. Meitenes sacentās piecās vecuma kategorijās sākot no 7 gadiem līdz 15 gadiem ieskaitot.

Individuālā vērtējumā Latvijai zelta medaļu un IFBB Pasaules čempiones titulu 19 sportistu konkurencē izcīnīja Rīgas Humanitārās vidusskolas skolniece Vanesa Nikola Belova (kategorijā meitenes 12.-13.gadi). Vanesa otro reizi pēc kārtas sīvā konkurencē atkārtoja šo panākumu, kļūstot par divkārtējo IFBB Pasaules čempioni fitnesā un atstājot aiz sevis tradicionāli stiprās Slovākijas un Ungārijas fitnesa sporta veida pārstāves. Vanesas fitnesa izvēles programma gan pusfinālā, gan finālā tika novērtēta ar visaugstākajām atzīmēm, kas summējot ar ķermeņa proporciju raundu deva iespēju atkārtot labāko rezultātu gan pašas sportistes karjerā, gan federācijas vēsturē bērnu un jauniešu fitnesa sporta disciplīnā. Sportiste izcēlās ar ļoti labu ķermeņa fizisko sagatavotības līmeni, graciozitāti, krāšņo skatuves tērpu un stipru morālo izturību, kas it īpaši ir nepieciešams sacensībās vairāku dienu garumā.

Vanesa no divu gadu vecuma trenējas Rīgas Vingrošanas skolā sporta vingrošanas klasē (treneres Veronika Murauska un Irina Zeņkova), kā arī ir Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas prezidentes un treneres Kristīnes Vederņikovas audzēkne, kura viņai palīdz apgūt tieši fitnesa sporta veidam nepieciešamos elementus un tehniku.

Latvijas komandai šis starts ir ļoti liels panākums, kas dod iespēju popularizēt bērnu un jauniešu fitnesu gan valsts ietvaros, gan Pasaules līmenī. Bērnu un jauniešu fitness kā sporta veids ir jau pazīstams Latvijā. Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācija pēdējo gadu laikā ir organizējusi vairākus IFBB Latvijas čempionātus, kā arī Starptautiska līmeņa turnīrus bērniem un jauniešiem.

Sīkāka informācija par sacensībām federācijas mājas lapā www.ifbb.lv

Foto: Vanesa Nikola Belova izvēles programmas raundā. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV