Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Siguldā noskaidros Baltijas piedzīvojumu sacensību čempionu

EasyGet.lv, 27.06.2012. 09:32

7. jūlijā Siguldā Triatel xRace piedzīvojumu sacensību ietvaros norisināsies Baltijas piedzīvojumu sacensību čempionāts (BARC), informē Jānis Vanags. Otro gadu pēc kārtas tieši Siguldā tiks paziņota uzvārētāja komanda starp Lietuvas, Latvijas un Igaunijas sportistiem piedzīvojumu sacensībās, kuru popularitāte Baltijas valstīs arvien strauji pieaug.
Siguldā noskaidros Baltijas piedzīvojumu sacensību čempionu

7.jūlijā pustūkstotis Triatel xRace piedzīvojumu sacensību dalībniekiem, tajā skaitā komandām no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, tiks dots signāls startam cīņai ne tikai par uzvaru Triatel xRace piedzīvojumu sacensību trešajā posmā, bet arī par BARC čempiona titulu. Baltijas čempionāts notiek otro reizi, un otro reizi uzvārētājs tiks noskaidrots Latvijas pilsētā Siguldā. „Sigulda ir vienīgā pilsētā, kur sacensības notiks jau otro reizi. "Gaujas senlejas, skaistās apkārtnes un izteikta reljefa dēļ Siguldas posms 2011. gadā kļuva par vienu no augstāk novērtētājiem posmiem. Tādēļ nolēmām, ka Siguldas kalnu, leju, meža labirintu pietiek arī šim gadam, lai pārsteigtu dalībniekus atkal. Arī šoreiz dalībnieki izjutīs ātrus nobraucienus un vairākus kāpumus, tomēr viņu acu priekšā tiks atklāta tāda Sigulda, kas ikdienā viesiem paliek nezināma. Tā kā ir vasaras vidus, tad var gatavoties arī slapjākām posmam. Dažādi uzdevumi dalībniekiem būs jāveic visu distances laiku. Ar raitu kustību uz priekšu vien nepietiks – būs jāspēj arī padomāt, lai neiekultos liekos metros un kilometros. Lieli ātrumi mīsies ar uzmanīgu un lēnu pārvietošanos, velosipēds ik pa laikam būs jāliek pie malas, lai kaut kur aizskrietu vai aizpeldētu," stāsta xRace organizators J. Vanags.

„Esam pārliecināti, ka varēsim pārsteigt mūsu dalībniekus, kā arī viesu komandas no kaimiņvalstīm un Krievijas ar interesantu, ātru un fiziski grūtu distanci un cienījamu cīņu par Baltijas čempiona titulu. Lai arī sacensības notiek Latvijas teritorijā, kas varētu likties kā priekšrocība mūsu komandām, tomēr Latvijas dalībniekiem ir jārēķinās ar kaimiņvalstu komandu garo un bagātu pieredzi (xDream piedzīvojumu sacensības Igaunijā notiek jau 8 gadus). Pagājušajā gadā Igaunijas komanda „Vaude" aizveda medaļas prom no Latvijas. Cerēsim, ka šogad Latvijas līderu komandām izdosies tikt pie Baltijas čempionu titula. Skatītāji ir aicināti sagaidīt čempionus finišā Siguldas svētku laukumā ap plkst. 16.00," tā J. Vanags.

Pieteikšanās ir pieejama līdz pat sacensību dienai mājas lapā www.xrace.lv vai sacensību centrā sacensību dienā. Triatel xRace" šosezon vēl norisināsies trīs Latvijas novados: 7.jūlijā Siguldā, 18.augustā Rīgā ("Rīgas svētki" ietvaros) un 22.septembrī Līgatnē, kur būs sacensību noslēgums un kopvērtējuma apbalvošana. Šo sacensību pamatā ir orientēšanās, braukšana ar velosipēdu, airēšana, stratēģiskā plānošana, kā arī citi aizraujoši prāta un nedaudz ekstrēmi speciālie uzdevumi. Distancē ir jāapmeklē apmēram 50 kontrolpunkti un atkarībā no izvēlētās distances trasē pavadītais laiks ir no 1,5 līdz 8 stundām.

Sacensību ģenerālsponsors – Triatel. Sacensības atbalsta – Siguldas novada dome, Sportland, Gandrs, Isostar, Silvanols, Ķeizarmežs, VivaSport, Red Bull, Fazer, mansGPS. Informē – Diena, 1188.lv.

Foto: Triatel xRace piedzīvojumu sacensības. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV