Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Klāt lielākās orientēšanās sacensības Latvijā - "Kāpa"

EasyGet.lv, 28.06.2012. 11:00

Jau tradicionāli vasaras centrālais notikums Latvijas orientēšanās dzīvē ir "Kāpa", kas ar katru gadu arvien paplašinās gan dalībnieku skaitā, kas šogad sasniedzis jau 1400, gan arī piedāvāto distanču un orientēšanās veidu ziņā. Orientēšanās "Kāpā" ir pieejama ikvienam. Šogad "Kāpa", kas ir EST-LAT Orientēšanās līgas posms, notiek Vietalvā, Pļaviņu novadā, informē Latvijas Orientēšanās federācijas preses dienests Jānis Tamužs.

"Kāpa" kā ik gadu pulcē spēcīgus šī reģiona orientieristus. Vīriešu elitē šogad par favorītiem uzskatāmi Latvijas izlases orientieristi - Mārtiņš Sirmais, Edgars Bertuks, Kalvis Mihailovs un Andris Jubelis, bet viņiem konkurenci sastādīs arī igauņi, lietuvieši, baltkrievi un pat viens Taivānas orientierists. Sieviešu elites grupā situācija ir atšķirīga, jo, lai gan trijniekā ielauzties pa spēkam varētu būt arī Latvijas sportistēm Laurai Vīķei, Kristīnei Kokinai un Kristai Mihailovai, starp favorītēm ir vairākas Lietuvas sportistes.

Šogad "Kāpā" iespējams sacensties ne tikai orientēšanās skrējiena, bet arī taku orientēšanās un velo orientēšanās disciplīnās, tādējādi padarot to pieejamu cilvēkiem ar dažādu spēju un interešu loku.

"Kāpa" šogad būs ne tikai Latvijas Kausa posms, bet arī Pasaules Ranga un EST-LAT Orientēšanās līgas posms.
EST-LAT Orientēšanās līgas (turpmāk – līga) sacensību seriālu Latvijas un Igaunijas Orientēšanās federācijas sadarbībā rīko kopš 2011. gada. Sacensības tiek rīkotas trīs orientēšanās disciplīnās: ziemas orientēšanās (turpmāk – SkiO), orientēšanās ar velo (turpmāk – MTBO) un orientēšanās skrējiens (turpmāk – FootO). Līgas sacensību uzvarētājus nosaka pēc kopvērtējuma katrā no disciplīnām atsevišķi.

Līgas izveides mērķis ir atjaunot un stiprināt orientēšanās tradīcijas abās kaimiņvalstīs. Lai orientēšanā iesaistītu iesācējus, katrās sacensībās paredzēta viena vai vairākas vienkāršotas orientēšanās distances sporta veida apgūšanai no pamatiem.
2012. gada sezonā jau norisinājušies seši līgas posmi: 2 SkiO, 1 MTBO un 3 FootO. Šobrīd FootO disciplīnas līderi Elites grupā ir Igaunijas pārstāvji: vīriešiem - Taivo Timmusk no orientēšanas kluba „Hiiumaa" un sievietēm – Igaunijas orientēšanās kluba „Võru" sportiste Eleri Hirv.

Turpmākās līgas sacensības 2012.gadā:
30.06.-01.07. Vietalva, Pļaviņu novads, LV
21.-22.07. Jõulumäe, Pärnu apriņķis, MTBO, EST
04.-05.08. Priekuļi, Priekuļu novads, MTBO, LV
11.-12.08. Lajavangu, Pelvas apriņķis, FootO, EST
18.-19.08. Mārkalne, Alūksnes novads, FootO, LV
25.-26.08. Haapsalu un Dirhami, Lēnes apriņķis, FootO, EST
22.-23.09. Cēsis un Cēsu novads, FootO, LV

Informācija par līgu - http://lof.lv/liga

EST-LAT Orientēšanās līga izveidota projekta „Est-O-Lat līga" ietvaros, kura galvenais mērķis ir atjaunot orientēšanās sporta tradīcijas un nodrošināt sporta veida ilgtspēju Igaunijas – Latvijas pierobežā, izveidojot Igaunijas - Latvijas orientēšanās līgu. Latvijas Orientēšanās federācija projektu īsteno kopā ar Igaunijas Orientēšanās federāciju. Projekta ilgums 24 mēneši, tā aktivitātēs abās kaimiņvalstīs norit līdz 2012. gada vasarai.

Projektu 85 % apmērā līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds. Projekta kopējais budžets – EUR 166 304.00. Informācija par projektu http://lof.lv/?p=lat_est_projekts

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV