Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Rīgā notiks Pasaules čempionāts ūdens motosportā

EasyGet.lv, 29.06.2012. 11:46

Šīs nedēļas nogalē, 30. jūnijā un 1. jūlijā, Rīgā norisināsies Pasaules čempionāts ūdens motosportā RIB laivu klasē. Sacensības notiks Daugavas akvatorijā starp Vanšu un Dzelzceļa tiltiem iepretim Vecrīgai, kas dos lielisku iespēju vērot sacensības klātienē, pārredzot visu trasi, informē LŪMSF preses dienests.
Rīgā notiks Pasaules čempionāts ūdens motosportā

RIB laivu klase ir dibināta ar mērķi attīstīt jūras laivu ātruma un manevrēšanas līmeni „nenogremdējamām" laivām, kuras pasaulē izmanto glābēji, ūdenslīdēji, militārepersonas, policija un makšķernieki, kā arī jūras dzīļu izpētes dienesti. Šīs laivas ieguva savu „nenogremdējamas laivas" statusu tad, kad laivu cieto korpusu papildināja ar daudzsekciju piepūšamajiem bortiem. Šī ideja radās slavenajam Allenam Bombara, kurš pirmo reizi to ieviesta dzīvē 1950. gadā.

RIB laivu klases pirmsākumi meklējami 2000. gadā St.Pēterburgā, kur pirmo reizi notika 24 stundu izturības brauciena sacensības apkārt Petrpavlovskas cietoksnim, kur 2003.gadā notika arī pirmais Pasaules čempionāts.

Interesants ir arī šā Pasaules čempionāta formāts. Pirmo reizi Rīgā būs 12 stundu izturības brauciens apļa trasē, kura izvietota starp Vanšu un Dzelzceļa tiltiem. Iepriekš 2008. - 2011. gadā Rīgā notika 6 stundu izturības braucieni Pasaules un Eiropas čempionātu posmos.

Sacensību norises vieta Rīgā ir AB Dambis, kas atrodas pretī viesnīcai Radisson Blu Daugava. Tur arī ir izvietota tehniskā zona, kur atrodas gan RIB laivu komandas, gan laivas un notiks pilotu maiņa. Jāpiemin, ka katras komandas sastāvā var būt no 2. līdz 4. pilotiem, kuri trasē nepārtraukti var atrasties maksimāli divas stundas.

Vienlaicīgi trasē atradīsies gandrīz 30 laivas ar piekarināmajiem motoriem četrās RIB laivu klasēs un būs piloti no 11 valstīm. Motora jauda laivu klasēs ir dažāda, attiecīgi 4. laivu klasē līdz 60 zirgaspēkiem, 3. – līdz 140 zirgaspēkiem, 2. – līdz 200 zirgaspēkiem un 1. – neierobežots zirgaspēku motors.

Otrajā sacensību dienā, 1. jūlijā, notiks ātruma sacensības atsevišķi katrā laivu klasē, sacenšoties visiem pilotiem, vienlaicīgi uzsādot ātruma rekordus. Šīs sacensības notiks Starptautiskā Vecrīgas atklātā kausa ietvaros.

Latviju šajās sacensībās pārstāvēs komanda „Akvashelf Racing", kuri ir trīskārtējie pasaules čempioni klasē līdz 200 zirgaspēkiem.

Sacensību sākums: sestdien, 30. jūnijā, plkst. 10:45 un svētdien, 1. jūlijā, plkst. 12:45. Ieeja apmeklētājiem ir bez maksas.

Šis būs desmitais Pasaules čempionāts RIB laivu klasē, kas iekļauts Starptautiskās Ūdens motosporta federācijas sacensību kalendārā un kuru organizē Latvijas Ūdens motosporta federācija.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV