Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Paralimpiskajās spēlēs Latviju pārstāvēs septiņi sportisti

EasyGet.lv, 04.07.2012. 14:23

Latvijas Paralimpiskā vienība ir kvalificējusies 2012. gada Paralimpiskajām spēlēm Londonā, un augusta beigās septiņi sportisti dosies pārstāvēt Latvijas vārdu pasaules olimpiskajās sacensībās, informē Latvijas Paralimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Andris Ulmanis. Spēles notiks Londonā no 29. augusta līdz 9. septembrim.

Uz Paralimpiskajām spēlēm no Latvijas vienības kopumā dosies 7 sportisti un 7 Latvijas Paralimpiskās komitejas oficiālie pārstāji, tajā skaitā, treneri un fizioterapeiti. Šā gada Paralimpiskajās spēlēs Latvija tiks pārstāvēta divos sporta veidos: vieglatlētikā un peldēšanā.

"Šobrīd sportisti olimpiskajiem startiem aktīvi trenējas nometnēs, lai augusta beigās ar labi padarītu sagatavošanās darbu un pozitīvu emocionālo pacēlumu sekmīgi startētu Paralimpiskajās spēlēs," saka Latvijas Paralimpiskās komitejas (LPK) ģenerālsekretārs Andris Ulmanis. "Tagad atliek turēt īkšķus, lai sportisti parādītu savu meistarību olimpiādē un spētu koncentrēties izšķirīgākajos brīžos. Tāpat vienmēr arī svarīga sportiskā veiksme. Mēs visi vēlamies, lai Latvijas vārds izskanētu visā pasaulē," viņš piebilst.

Uz Paralimpiskajām spēlēm Londonā dosies Aigars Apinis un cīnīsies par jaunām olimpiskajām medaļām lodes grūšanas un diska mešanas disciplīnās. Aigars Apinis ir divkārtējs čempions diska mešanā, sudraba medaļas ieguvējs lodes grūšanā iepriekšējās Paralimpiskajās spēlēs, kas 2008. gadā notika Pekinā, un divu Pasaules rekordu īpašnieks.Tāpat Paralimpiskajās spēlēs par medaļām lodes grūšanas disciplīnā cīnīsies Eiropas čempionāta bronzas medaļnieks Andis Ozolnieks. Paralimpisko spēļu debitanti Londonā būs Dmitrijs Silovs, kas startēs tāllēkšanas disciplīnā, Edgars Kļaviņš - tāllēkšanas un 200 metru sprinta disciplīnās, Jānis Plotnieks - vienīgais no Latvijas peldēšanas disciplīnā un Taiga Kantāne - lodes grūšanas un diska mešanas disciplīnās. Liene Gruzīte ir ar iepriekšēju pieredzi Paralimpiskajās spēlēs, šogad startēs tāllēkšanas un diska mešanas disciplīnās.

Par sportistiem rūpēsies un startiem palīdzēs sagatavoties Paralimpiskās komitejas oficiālie pārstāvji: LPK prezidente, delegācijas vadītāja Daiga Dadzīte, vieglatlētikas izlases treneris Aldis Šūpulnieks, vieglatlētikas izlases trenere Maija Ukstiņa, peldēšanas izlases treneris Haralds Lučkovskis, Paralimpiskās vienības masiere Gunta Ozoliņa un Paralimpiskās vienības fizioterapeite Sandra Rozenštoka.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV