Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Aizvadīts rallija supersprinta trešais posms

EasyGet.lv, 09.07.2012. 14:45

Sestdien, 7. jūlijā, Jelgavā, Rullīša trasē aizvadīts Freko rallija supersprinta kausa trešais posms. Uzvaras klasēs guva Salvis Rambols (2WD Open), Jānis Ivanovskis (4WD), Oto Patmalnieks (4WD Open), Kristaps Feldmanis (4WD+), Guntis Lielkājis (FWD 1600 un FWD 1600+), Andris Vovers (RWD) un Raivis Grīnfelds (VAZ Historic Open). Labākā komanda Jelgavas posmā – PR Race Team, labākais U18 juniors – Oto Patmalnieks, informē LAF Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns.

FWD 1600 klasē pēc rezervēta pirmā brauciena divas uzvaras nākamajos startos guva Guntis Lielkājis. Ar to pietika, lai Jelgavas posms šajā klasē būtu uzvarēts. Otrais – Kristaps Feldmanis, bet trešais – Andris Aleksejevs. Supersprinta kopvērtējumā pēc trim posmiem klases līderi tie paši – Lielkājis, Feldmanis un Aleksejevs.

Lielkājis izrādījās ātrākais arī lielāka motora darba tilpuma klasē FWD 1600+. Pirmajā braucienā šajā ieskaitē Lielkājim neizdevās finišēt, bet uzvaru nodrošināja viena otrā un viena pirmā vieta kā divi labākie rezultāti. Cīņu par otro vietu visveiksmīgāk noslēdza Modris Žentiņš, bet trešais – Elviss Viļumsons. Tomēr klases dienas lielais notikums bija Sanda Laukšteina izstāšanās. Kopvērtējuma līderis uzvarēja pirmajā braucienā, taču otro braucienu finišēt vairs neizdevās. Rezultātā galvenais favorīts palicis bez ieskaites punktiem. Kopvērtējumā līderpozīcijā nonāca Žentiņš, savukārt Lielkāja uzvara samazinājusi Modra pārsvaru abu starpā. Šķiet, šajā klasē sezonas noslēgums – divi atlikušie posmi – būs īpaši aizraujošs.

Arī 4WD klases kopvērtējuma situācija ir sarežģīta – vadošais trijnieks pēc šī posma ir tikai divu punktu robežās. Turklāt vadībā atrodas Ints Dimiņš, kurš šosezon vēl nav uzvarējis, taču var lepoties ar trim otrajām vietām. Jelgavas posmā uzvaru guva iepriekšējos gados klases titulētākais dalībnieks Jānis Ivanovskis, tomēr kopvērtējumā viņš ir tikai ceturtais izlaista pirmā un neveiksmīga otrā posma dēļ. Otrais Jelgavā Dimiņš, bet trešajā vietā – Edgars Avens. Kopvērtējuma trijotne – Dimiņš, Avens un Artis Upītis, kurš sestdienas posmu noslēdza ceturtajā vietā.

Kristaps Feldmanis dominēja ātrākajā 4WD+ klasē, uzvarot pirmajos divos braucienos un nodrošinot trešo uzvaru trijos posmos. Arī pārējās trijnieka pozīcijas kā iepriekšējā posmā: otrais – Agris Brediks, trešais – Zigurds Kalniņš. Feldmaņa trīs uzvaras nerada šaubas par klases līderi, savukārt Bredika pēdējo posmu otro vietu birums ļāvis noķert Kalniņu cīņā par otro vietu arī kopvērtējumā. Interesanti, ka Zigurds visos trīs posmos bijis trešais.

RWD klasē turpinās principiāla Andra Vovera cīņa pret brāļiem Aigaru un Gundaru Tīdmaņiem. Pēc klupiena iepriekšējā posmā Bauskā Vovers atkal atgriezās uz uzvaru takas, Aigaram atstājot otro vietu, bet Gundaram trešo pozīciju. Turpat aiz galvenajiem favorītiem regulāri pozīcijas gūst arī Raivis Kapačs un Raivis Galviņš. Klases kopvērtējumā līderi – Andris, Aigars un Gundars.

VAZ Historic Open klasē pie sezonas pirmā starta un uzvaras ticis Raivis Grīnfelds. Aiz viņa pozīcijas guva jaunieši Artis Voicišs un Edgars Grīnītis. Kopvērtējuma situāciju saasinājusi līdera Ingus Kalniņa Kalenieka Jelgavas posma neveiksme – divām otrajām vietām seko tikai sestā pozīcija Jelgavā. Rezultātā Kalniņš Kalenieks, Voicišs un Kalvis Tēts ir tikai divu punktu robežās, turpat netālu arī Grīnītis un Egils Olekts.

2WD Open klasē Salvim Rambolam izdevies apturēt Jāņa Cielēna uzvaru sēriju. Trešo reizi trijos posmos trešais – Raivis Poišs. Kopvērtējumā līderis ar divām uzvarām un vienu otro vietu joprojām ir Cielēns, tomēr Rambolam izdevās nodemonstrēt, ka bez cīņas supersprinta kausu neatdos.

4WD Open klase šosezon sirgst ar dalībnieku trūkumu. Oto Patmalnieka un Kārļa Goldmaņa duelī visu braucienu uzvaras Patmalnieka rīcībā. Patmalnieka centība atgriezusi viņu līderpozīcijā U18 junioru ieskaitē – aiz muguras atstāts spēcīgais konkurents Kristaps Feldmanis. Trešais gan posmā, gan kopvērtējumā – Toms Lielkājis.

Nākamais supersprinta posms paredzēts 26. augustā Liepājā, ātrumfestivāla un rallija „Kurzeme 2012" ietvaros.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV