Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Pasaules stiprākie motokrosisti gatavi cīnīties par uzvaru Ķegumā

EasyGet.lv, 12.07.2012. 11:04

Ķeguma motokrosa trasē "Zelta Zirgs" sākuši ierasties pirmie sportisti, kuri šajā nedēļas nogalē, 14. un 15. jūlijā, piedalīsies Pasaules motokrosa Latvijas Grand Prix izcīņā. Uz starta Latvijā stāsies 142 sportisti no divdesmit sešām pasaules valstīm, un to vidū būs visi 2012. gada čempionāta kopvērtējuma līderi, kas skatītājiem garantē aizraujošas cīņas divu dienu garumā, informē Latvijas Grand Prix preses sekretārs Ģirts Avotiņš.
Pasaules stiprākie motokrosisti gatavi cīnīties par uzvaru Ķegumā

Pēc deviņiem čempionāta posmiem kopvērtējuma līderis MX1 klasē ir beļģis Klements Dezāls. Viņa kontā ir 348 punkti. Viņa šīs sezonas sīvākais konkurents ir pieckārtējais pasaules čempions Antonio Kairolī, kurš līdera pozīcijas zaudēja savas karjeras neveiksmīgākajās sacensībās – Zviedrijas Grand Prix. Pirmajā braucienā viņa motocikla ķēdē iesprūda akmens, bet otrajā viņš neveiksmīgi trāpīja dubļu lāmā un tā arī nespēja no tās tikt ārā. Līdz ar to Kairolī, kurš ne reizi vien ir atzinis, ka Zelta Zirgs trase ir viena no viņa mīļākajām trasēm, noteikti centīsies revanšēties un atgūt līdera pozīcijas, kas nav nereāli, jo viņu un Dezālu šķir tikai trīs punkti. Par deviņiem punktiem mazāk ir francūzim Kristofam Porselam. No līderiem daudz neatpaliek arī Gotjē Paulins, Kā ierasts Ķegumā netrūks arī Igaunijas karogi – viņu elks Tanels Leoks ar 201 punktu šobrīd ieņem 9. vietu kopvērtējumā un Latvijā, izmantojot situāciju, ka šo posmu izlaidīs itālis Deivids Fileperts, centīsies pakāpties vismaz par vienu pozīciju. Ļoti iespējams, ka Ķegumā par godalgotām vietām cīnīsies arī portugālis Rui Gonsalves, kurš Latvijā vienmēr ir bijis ļoti ātrs, un krievu sportists Jevgēņijs Bobriševs, kurš MX1 Pasaules čempionāta apritē pirmo reizi uz goda pjedestāla kāpa tieši Ķegumā un kuram Zelta Zirga trase līdz šim ir bijusi viena no veiksmīgākajām Pasaules čempionāta apritē.

MX2 klasē pēc deviņiem posmiem līderis ir nīderlandietis Džefrijs Herlings, kurš šosezon ir spējis savākt 403 punktus. Sešpadsmit punktus viņam zaudē anglis Tomijs Serls, kura rezultāti sezonas šķērsgriezumā, ja neskaita vienu izstāšanos, ir stabilāki kā nīderlandietim. Paredzams, ka tieši šie sportisti cīnīsies par uzvarām abos sacensību braucienos. Trešo vietu čempionātā šobrīd ieņem Herlinga komandas biedrs, beļģis Džeremijs Vanhorenbeks. No sava komandas biedra viņš atpaliek jau par 73 punktiem, kas apliecina, ka abi līderi ir uzsākuši ļoti nopietnu divkauju par čempiona titulu.

Kā trešā motociklu klase Ķegumā šogad būs Eiropas čempionāts EMX250 klasē, kuriem Latvijā notiks otrā posma izcīņa 2012. gada čempionātā. Startam šajā ieskaitē ir pieteikusies gandrīz puse no visiem sportistiem, kuri ieradīsies Latvijas Grand Prix. Līdz šim ir aizvadīts tikai viens šī čempionāta posms, kura divi braucieni ļāva nojaust šīs sezonas līderus – pirmajā posmā ātrākais bija brits Mels Pakoks. Stabilu un ātru sniegumu spēj demonstrēt arī šveicietis Džeremijs Sīvers un Stefans Kjers Olsens no Dānijas.

Viens no nozīmīgākajiem sporta pasākumiem Latvijā - MX1 Latvijas Grand Prix notiks pateicoties Latvijas Republikas valdības atbalstam, kas ir finansējusi GP licences apmaksu.

Sīkāku informāciju par MX1 Latvijas Grand Prix un motocentru Zelta Zirgs iespējams atrast šo sacensību mājas lapā www.mx1latvia.lv, bet plašāku informāciju par Pasaules motokrosa MX1 un MX2 čempionātu iespējams atrast Pasaules čempionāta oficiālajā mājas lapā www.motocrossmx1.com. Biļetes MX1 Latvijas GP apmeklēšanai iepriekš iespējams iegādāties Biļešu Serviss kasēs un www.bilesuserviss.lv, kā arī pasākuma norises laikā pie ieejas motocentrā "Zelta Zirgs".

Foto: Antonio Kairolī. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV