Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Latvijas karogu Londonā nesīs Mārtiņš Pļaviņš

EasyGet.lv, 17.07.2012. 17:43

Latvijas karogu XXX Olimpiādes spēļu atklāšanas ceremonijā Londonā nesīs pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš, tā šodien nolēma Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) un Latvijas Olimpiskās komandas vadība, ņemot vērā sportista sniegumu aizvadītājā sezonā. Šis lēmums tika paziņots Olimpiešu kopāsanākšanas pasākumā Vērmaņdārzā.

Latvijas Olimpiskās delegācijas vadītājs Žoržs Tikmers uzsvēra, ka olimpiskās komandas dalībnieki un sportista līdzjutēji sekoja līdzi Pļaviņa veiksmīgajai sacensību sezonai un viņa iegūtajai 4.vietai Pasaules čempionātā. Turklāt Pļaviņš veiksmīgi debitēja Pekinas Olimpiskajās spēlēs pirms četriem gadiem, iezīmējot pludmales volejbolam kvalitatīvu jaunu vietu starp olimpiskajiem sporta veidiem Latvijā.

"Mārtiņš ir piemērs tam, kā sportista degsme, pašaizliedzība un nemitīgs darbs nes reālus darba augļus, vairojot sportista pārstāvētā sporta veida popularitāti un nodrošinot Latvijai vietu pasaules pludmales volejbola elitē – jāpiebilst, ka šajās Olimpiskajās spēlēs Latvija pludmales volejbolā tiek pārstāvēta ar maksimālo sportistu skaitu – mums ir 2 spēlētāju pāri pludmales volejbolā ", piebilst Žoržs Tikmers.

Mārtiņš Pļaviņš ir dzimis 1985.gada 8.maijā, Rīgā. Beidzis Rīgas 1.ģimnāziju un pašlaik studē Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā. Pirmā olimpiskā pieredze ir iegūta Pekinas Olimpiskajās spēlēs 2008.gadā, kad viņš Latviju pārstāvēja pārī ar citu Latvijas olimpieti Aleksandru Samoilovu, taču vēl pirms tam šis volejbolistu pāris spilgti sevi pieteica 2006.gadā, izcīnot 3.vietu U – 23 Eiropas čempionātā.

Pats sportists atzīst, ka viņa sportista karjeru visvairāk iespaidojis viņa pirmais treneris Andris Leitis. Savukārt neaizmirstamākais sasniegums sportā, viņaprāt, ir gūtā uzvara pār Olimpiskajiem čempioniem Rogers/Dallhauser (ASV) Pekinas Olimpiskajās spēlēs.

Londonā Mārtiņš Pļaviņš spēlē pārī ar Jāni Šmēdiņu, un viņu treneris ir Aigars Birzulis.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV