Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Folkreisa intriga: vai un kā tiks apturēts Rūdolfs Bogens?

EasyGet.lv, 19.07.2012. 14:28

LAF Folkreisa Vasaras kausa ceturtais posms sestdien norisināsies sporta kompleksā Mūsa, informē. Turpat arī treniņsacīkste salonautmašīnu krosa klasei, kā arī Latvijas bērnu čempionāta posms Beta bagiju klasē. Folkreisa lielais jautājums – vai līderim Rūdolfam Bogenam ļaus uzvarēt ceturtajā sacīkstē pēc kārtas un, kādas būs metodes, lai cēsinieku apturētu?

Rūdolfs Bogens (Cēsis, Autosporta Nākotne) aizvadījis perfektus iepriekšējos posmus Popē, Vecpilī un Brenguļos, neciešot zaudējumus ne tikai A finālos, bet pat kvalifikācijās. Sportists, kurš pērn vēl juniora vecumā (folkreisā – 21 gads) debitēja sacīkstēs, šobrīd kļuvis par neapstrīdamu līderi.

Mūsas trase ir ātra, tāpēc Bogenam kā lieliskas tehnikas gatavotājam ir visas izredzes turpināt panākumu sēriju. Lai gan konkurence, kā ierasts, būs milzīga (30 pieteikumu), kuluāros runā par citiem veidiem, kā Rūdolfu apturēt. Pastāv iespēja, ka tiks iedarbināts folkreisa noteikumos paredzētais automašīnu pirkšanas process un līdera spēcīgā tehnika tiks iegādāta par fiksēto samaksu – 950 eiro. Šāds pavērsiens gan neapturētu centienus pēc ceturtās uzvaras, jo potenciālie pircēji pie mašīnas tiktu tikai pēc aizvadītas sacīkstes.

Kā ierasts, kolektīvs, kas varētu apturēt Bogenu, ir visai plašs, turklāt ar spēcīgiem papildinājumiem. Klasiskie favorīti – Renārs Ēķis, Raivis Riekstiņš, Mārtiņš Starks, Artūrs Bāriņš, Rihards Dainis, Sandis Džeriņš. Tomēr cīņai pievienojas savulaik pirmās folkreisa uzvaras guvušais Juris Sirko, atgriežas pērn vienīgo folkreisa sacīksti aizvadījušais un uzvarējušais Edijs Sloka un citi...

Uz sacīksti pieaicināta ar autokrosa klase – iespēju trenēties nedēļu pirms Latvijas čempionāta posma Priekulē izmantos 1600 klases braucēji Mareks Tauriņš, Andis Kļava un Jānis Pūga, bet regulāri Mūsā kausa izcīņās spēkošanos aizvada arī Intars Krēvics.

Latvijas bērnu Beta bagiju čempionātā sestdien tiks aizvadīta piektā sacīkste. Pirms šī posma pārliecinošs līderis ir liepājnieks Daniels Špaks, kurš posmos guvis trīs uzvaras un vienu otro vietu. Arī šajā vērtējumā konkurentiem ir izteikta vēlme līderi apturēt!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV