Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Latvijas rallija karavāna dodas uz Igauniju

EasyGet.lv, 19.07.2012. 18:18

Latvijas autorallija čempionāta piektais posms piektdien un sestdien norisināsies Igaunijā, kur notiks „Auto24 Rally Estonia". Prestižā sacīkste, kurā startēs, piemēram, WRC braucēji Madss Ostbergs un Terijs Nevils, sadalīs kopvērtējuma punktus arī intriģējošajās Latvijas klasēs, informē LAF Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns.
Latvijas rallija karavāna dodas uz Igauniju

N4 klasē pirms Igaunijas sacīkstes līderpozīcijā atrodas Jāņa Vorobjova/Guntara Zicāna ekipāža, kura par četriem punktiem apsteidz igauņus Kasparu Koitlu/Andresu Otsu. Būs interesanti vērot spēku samērus, ņemot vērā Koitlas startu savās mājās. Trešo vietu kopvērtējumā dala Anda Neikšāna un Aivja Egles ekipāžas. Abām ir vienāds punktu skaits, tomēr Andim ir teorētiskas priekšrocības, ja atrēķina pēc sezonas atmetamos sliktākos rezultātus. Neikšāns būs bīstams konkurents kopvērtējuma līderiem, turklāt stūrmaņa krēslā pēc izlaistas sacīkstes atgriezīsies Pēteris Dzirkals. Latvijas čempionātā aiz minētajiem grandiem kopvērtējumā atrodas igauņi Sanders Pērns un Rauls Jētss. Viņi un pārējie var izrādīties vairāk bīstami līderiem nekā Latvijas rallijos.

A Plus grupā 11 punktu pārsvars pār sekotājiem ir Mārtiņa Sviļa/Aivja Aizsilnieka ekipāžai. Viņu galvenie konkurenti ir Staņislavs Travņikovs/Konstantīns Samuišija. Latvijas čempionāta kontekstā šī būs gandrīz pēdējā iespēja atjaunot cerības uz titulu kādai no citām ekipāžām, jo pēc Igaunijas posma čempionātā būs atlikušas tikai divas sacīkstes. Pašlaik trešie, ar divreiz mazāku punktu skaitu nekā Svilim, kopvērtējumā ir lietuvieši Daiņus Matijošaitis/Mindaugs Čepulis.

R4 grupā mūsu čempionātā izteikta ārvalstu sportistu dominance. Līderis ir Krievijas sportists Vasīlijs Grjazins, bet viņa sekotāji – tautieši Artjoms Nazarovs, kurš gan divus LČ posmus jau izlaidis un Aleksandrs Mihailovs.

R2 grupā atraktīva cīņa sagaida Latvijas jaunās paaudzes rallija braucēju pulku: Okartes Autosporta Akadēmijas sportisti Mārcis Ķenavs, Kārlis Nebars un Ralfs Sirmacis nonāks sarežģītajos Igaunijas ceļos, kur būs jāstājas pretī vietējiem speciālistiem. Jau Madonas rallijā Markuss Abrams guva otro vietu R2 ieskaitē, piekāpjoties vienīgi Ralfam Sirmacim/Mārim Kulšam. Cik daudz un cik bīstami būs igauņi savās mājās, rādīs sestdienas vakara rezultāti. Čempionāta kopvērtējumā gan Sirmača, Nebara un Ķenava pozīcijas trijniekā ir visai drošas.

2WD grupā Dmitrija Mjačina līderpozīcija šķiet visai droša, taču sekojošās trīs ekipāžas ar pilotiem Jāni Berķi, Gati Klemenci un Edgaru Balodi ir ar vienādu punktu skaitu. Igaunijas posma dalībnieku sarakstos gan atrodami tikai Berķis un Balodis.

Komandu vērtējumā pirms Igaunijas sacīkstes līderpozīcijā atrodas Okartes Autosporta Akadēmijas vienība.

Rallijs norisināsies piektdien un sestdien Otepes apkārtnē. Kopumā sportistiem jāveic deviņi ātrumposmi.

Foto: Mārtiņa Sviļa/Aivja Aizsilnieka ekipāža. Foto (c) Dace Janova, aģentūra „4rati.lv"

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV