Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Pasaules Čempionātu Latvijas izlase noslēdz ar 7.vietu stafetē

EasyGet.lv, 23.07.2012. 09:33

Pasaules Orientēšanās čempionāta pēdējā dienā tika sadalītas medaļas sieviešu un vīriešu stafetes sacensībās. Vīriešu komanda ierindojās 7.vietā, bet sieviešu komanda palika bez rezultāta, informē Latvijas Orientēšanās Federācijas preses dienesta pārstāvis Jānis Tamužs.
Pasaules Čempionātu Latvijas izlase noslēdz ar 7.vietu stafetē

Stafetes sacensības pirms čempionāta tika prognozēta kā tā disciplīna, kurā Latvijas izlasei ir lielākais potenciāls iegūt medaļu un šīs cerības palielinājās pēc lieliski veiktajām individuālajām distancēm, kurās vīriešu izlases līderis Edgars Bertuks izcīnīja zelta un bronzas medaļas.

Sieviešu stafetes komandā startēja Laura Vīķe, Aija Skrastiņa un Inga Dambe. Pirmajos divos etapos tika pieļautas vairākas kļūdas, bet izšķirošā izrādījās trešajā etapā pieļautā - atzīmēšanās nepareizā kontrolpunktā nozīmēja diskvalifikāciju Latvijas komandai un neieskaitītu rezultātu, kas būtu bijusi 11.vieta.

Spēcīgā vīriešu komanda startēja vēlāk un pirmajā etapā lieliski savu daļu darba paveica Mārtiņš Sirmais, stafetes maiņā ierodoties tikai 36 sekundes aiz līderiem. Diemžēl otrajā etapā startējošajam Kalvim Mihailovam trūka gan ātruma, gan precizitātes un tika zaudēts kontakts ar līderiem - pec otrā etapa komandai 10.vieta, 5:23 aiz līderkomandas. Edgars Bertuks savu distanci veica pārliecinoši un ļoti ātri, atraujoties no sekotājiem un distances vidū noķerot Lietuvas komandu. Līdzjutējiem jau tapa skaidrs, ka tikai brīnums var pavērt iespēju cīnīties par labāko sešinieku, jo priekšā esošās komandas bija ar trīs minūšu pārsvaru, bet ar lietuvieti tika izcīnīta cīņa par 7.vietu. Bertuks izvēlējās pareizos variantus distances beigās un finišā neatstāja daudz cerības kaimiņu sportistam. Bertukam 4. labākais laiks trešajā etapā, piekāpjoties pāris sekundes tikai līderu trio, kuri distanci veica kopā. Finišā 7. vieta, 5:31 aiz uzvarētājiem, kas šoreiz bija Čehijas izlase.

Ar to arī šī gada Pasaules Čempionāts ir noslēdzies, nākošgad čempionāts notiks Somijā un, ņemot vērā mūsu izlases pieredzi Somija apvidos, varam cerēt uz līdzīgiem panākumiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV