Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Latvijas rallija čempionātā saasinās intriga N4 klasē

EasyGet.lv, 23.07.2012. 14:21

Latvijas autorallija čempionāta piektais posms „auto24 Rally Estonia 2012" saasinājis situāciju kopvērtējumā prestižajā N4 klasē – igaunis Kaspars Koitla izlīdzinājis punktu skaitu ar Jāni Vorobjovu. Pārējās ieskaitēs LRČ līderiem izdevies pastiprināt savas pozīcijas, tomēr divus posmus pirms sezonas beigām ir pāragri runāt par sadalītiem čempiontituliem.
Latvijas rallija čempionātā saasinās intriga N4 klasē

N4 klasē igaunim Kasparam Koitlam izdevās gūt punktus par uzvaru Latvijas čempionāta ieskaitē. Punkti par otro vietu – krievu ekipāžai ar Alekseju Lukjaņuku pilota krēslā, sekoja Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns un Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals. Šāds vadošo pozīciju sadalījums nozīmē, ko Koitlam un Vorobjovam šobrīd ir pa 58 punktiem, seko Neikšāns ar 35 punktiem un Aivis Egle/Andis Dauga ar 32 punktiem. Sezonas lielo finālu iezīmēs Koitlas un Vorobjova duelis rallijos „Kurzeme 2012" un „Latvija 2012". Formāli gan pašlaik priekšrocības ir Vorobjova/Zicāna ekipāžas pusē – atmetot sezonas sliktāko rezultātu, kā paredz nolikums, Koitlam svītrojas trīs punkti, bet latviešu ekipāžai – posms, kurā vienība izstājās, tātad punktu skaits nemainās. Sekotāju izredzes uz čempiontitulu kļuvušas visai teorētiskas, lai gan matemātiski uz uzvaru pretendē viss vadošais sešinieks.

A+ automašīnu grupā Igaunijas rallijs var izrādīties izšķirošs Mārtiņa Sviļa/Aivja Aizsilnieka cīņā par Latvijas čempiona titulu. Tā kā uz starta nebija ne otrās vietas turētāja krieva Staņislava Travņikova, ne trešās vietas īpašnieka lietuvieša Daiņa Matijošaiša, bet Svilis guva LRČ posma punktu maksimumu, jēkabpilieša ekipāžas pārsvars sasniedzis 28 punktus. Tomēr pārsvars vēl var būt mānīgs – izlaistais Igaunijas rallijs Traviņikovam punktu skaitu pēc sliktākā rezultāta atmešanas nesamazinās, kamēr Svilim/Aizsilniekam svītrojamais rezultāts šobrīd ir 10 punktu vērtībā. Zemāk par otro vietu Svilis/Aizsilnieks gan vairs nevar nokrist, lai kāds būtu atlikušo posmu scenārijs.

R4 grupā no Latvijas ieskaites braucējiem minimāls apmeklējums – formālu uzvaru guva Alekseja Šemeta ekipāža, tādā veidā pietuvojoties kopvērtējuma līderim Vasīlijam Grjazinam. Krievu sportisti, šķiet, arī sadalīs šīs grupas Latvijas čempiona titulu.

R2 grupā kopvērtējuma vadībā arvien pārliecinošāk stabilizējas Ralfa Sirmača/Māra Kulša ekipāža. Posmā gūta otrā vieta, un ar šo rezultātu vienība vēl vairāk attālinājusies no OKartes Autosporta Akadēmijas komandas biedriem Kārļa Nebara un Mārča Ķenava. Uzvaru Igaunijas rallija Latvijas ieskaitē sasniedza igaunis Markuss Abrams.

Sirmača tituls, šķiet, nav aiz kalniem, lai gan sumināt jaunos čempionus vēl pāragri – pirmkārt, Nebaram un Ķenavam vēl ir teorētiskas iespējas līderi noķert, otrkārt, grupā vēl nav startējušas astoņas ekipāžas, kam sezonas laikā ir jābūt, lai šogad debitējusī grupa saņemtu čempionāta ieskaiti.

2WD grupā Latvijas čempionāta posma uzvaru pēc ilgāka pārtraukuma guvusi skatītāju iemīļotā Ivo Ķilpja/Arta Ceriņa ekipāža. Tiesa, vienība nav spēlētājs cīņā par čempionu titulu, tāpēc otrā vieta ir izdevīgs ieguvums kopvērtējuma līderim Dmitrijam Mjačinam, kuram izdevies vēl nedaudz attālināties no tuvākajiem sekotājiem Jāņa Berķa/Edgara Čeporjus (Igaunijā punkti par trešo vietu). Kopvērtējumā trešā - Edgara Baloža/Ivo Pūķa ekipāža, kas saglabā izredzes arī uz otro vietu kopvērtējumā.

Latvijas čempionāta komandu kausā līderpozīcijas nostabilizējušas līdervienības OKartes Autosporta Akadēmija un LMT Rallija komanda. Ceturto uzvaru piecos posmos guvuši OAA jaunieši, taču LMT Rallija komanda allaž bijusi tuvu līderiem punktu skaita ziņā, tāpēc šajā vērtējumā sezonas nogalē būs asas cīņas.

Atlikušie Latvijas čempionāta posmi notiks augusta beigās („Kurzeme 2012") un septembra beigās („Latvija 2012"). LRČ kopvērtējums šeit: http://autorally.lv/files/s2012/overall-2012-5.pdf

Foto: Latvijas autorallija čempionāta piektais posms "auto24 Rally Estonia 2012"
. Foto (c) Dace Janova, aģentūra „4rati.lv"

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV