Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Aizvadīts Folkreisa Vasaras kausa 4. posms

EasyGet.lv, 23.07.2012. 15:21

LAF Folkreisa Vasaras kausa 4. posms sestdien Mūsā noslēdzās ar cēsinieka Rūdolfa Bogena ceturto uzvaru pēc kārtas. Viņš 31 dalībnieka konkurencē aiz sevis atstāja juniorus Ivo Gabrānu un Rihardu Daini, informē LAF Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns. Pēc finiša tika saņemti pieci pieteikumi uz Bogena automašīnu, tomēr šķiet, ka arī tas neapturēs Bogenu no turpmāko uzvaru gūšanas. Kopumā atbilstoši folkreisa noteikumiem tika nopirktas divas mašīnas – arī Artūra Bāriņa VW Golf II. Autokrosa klasē izturīgākais izrādījās Mareks Tauriņš, bet Beta bagijos ceturto uzvaru piecos posmos guva Daniels Špaks.

Bogens turpina iesākto – arī Bauskas posmā uzvarētas visas kvalifikācijas un vēlāk arī A fināls. Finālā no starta līderpozīciju uzņēmās Ivo Gabrāns, tomēr Bogens tiešā cīņā tika siguldietim garām. Vēlākais bija braukšana līdz finišam un ceturtā sezonas uzvara rokā. Gabrāna otrā vieta bija tikpat stabila, bet par trešo vietu spēkojās Rihards Dainis, Mārtiņš Starks un Sandis Džeriņš. Rezultātā Dainim pjedestāls, Džeriņam un Starkam nākamās pozīcijas.

Dienas spilgtāko avāriju piedzīvoja Juris Sirko – jūdažnieks pirmajā kvalifikācijā pirmajā pagriezienā apmeta iespaidīgu kūleni. Lai gan Juris pats sacīksti neturpināja, komanda paveica lielisku darbu, lai līdz A finālam aizvestu mašīnas saimnieku Aināru Bogdanoviču.

Pēc sacīkstes tika pārdotas divas automašīnas. Artūra Bāriņa izmantotais VW Golf II devās Tukuma virzienā, kas nozīmē, ka folkreisā varētu ienākt vēl kāds jauns sportists. Savukārt uz Bogena Golf II pieteicās uzreiz pieci pircēji. Izloze noteica, ka pircējs būs jelgavnieks Dzintars Ēķis.

Arī Mūsas posmā, turpinot vasaras debitantu birumu, folkreisā ienāca divi jauni sportisti. 16 gadus vecajam Dāvim Emīlam Ūdrim debija iznāca īsa motora defekta dēļ. Viņa komanda pēdējā dienā pirms sacīkstes iegādājās Bāriņa slaveno „piecu dienu Opel Astra". Savukārt 31 dalībnieka konkurencē 17. vietu sasniedza Intars Skaidrais – cēsinieks, kurš līdz šim startējis standartauto cīņās, sestdien trasē izveda bijušo Raimonda Āboliņa Golf I.

Autokrosa klasē sacīkstē pēdējā brīdī tehnisku problēmu dēļ nevarēja startēt Intars Krēvics, savukārt Jānis Pūga un Andis Kļava piedzīvoja motora defektus. Rezultātā jau trešajā no četrām kvalifikācijām Mareks Tauriņš startēja viens, pārbaudot mašīnu un izmēģinot riepas.

Beta bagiju cīņās, kuras sarūpēja arī kūleņus, uzvaru sasniedza Daniels Špaks, pārliecinoši nostiprinoties Lartvijas Bērnu čempionāta vadībā. Sekoja Everts Henilāns un Kristiāns Rihters.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV