Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Šonedēļ autosportā – trofireida posms un veterānu rallijs; izmaiņas LAF kalendārā

EasyGet.lv, 27.07.2012. 10:54

Šajā nedēļas nogalē Latvijas autosportā divi notikumi: Madonas pusē notiks Latvijas trofireidu čempionāta ceturtais posms, savukārt Ķekavas apkārtnē notiks Latvijas autorallija veterānu saiets, kurā neiztikt arī bez kārtējās spēku samērīšanas pieredzējušo sportistu starpā. LAF kalendārā izmaiņas, jo vairākas sacensības ir pārceltas un atceltas, informē LAF Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns.
Šonedēļ autosportā – trofireida posms un veterānu rallijs; izmaiņas LAF kalendārā

Latvijas trofireidu čempionāts pārkāps sezonas viduslīniju, jo Madonas pusē tiks aizvadīts seriāla ceturtais no sešiem posmiem – GoExpedition Trophy 2012. Sacīkste var pietuvināt šā brīža kopvērtējuma līderus tuvāk čempionu tituliem, tomēr sezonas vidū par medaļu sadali runāt pāragri. Informācija par sestdien un svētdien notiekošo pasākumu: www.trofi.lv.

Ķekavas pusē sestdien notiks Latvijas rallija veterānu saiets, jeb veterānu rallijs „Ķekava 2012". Latvijas rallija speciālisti ik gadu satiekas, lai pozitīvā gaisotnē ne tikai atcerētos piedzīvoto, bet arī ar pilnu azarta devu samērītos spēkiem ātrumposmos. Sacensību reģistrācija sestdien pl.10:00 Ķekavā atpūtas bāzē „Mundri". Informācija par pasākumu LAF Rallija komisijā.

LAF kalendārs sākotnēji paredzēja arī citus notikumus šajā nedēļas nogalē, tomēr dažādu apsvērumu dēļ karstā nedēļas nogale palikusi bez vairākiem paredzētiem mačiem. Sestdien paredzētais Latvijas autokrosa čempionāta posms Priekulē pārcelts par nedēļu – uz 4. augustu. Lai arī šī nedēļa ir karsta, iepriekšējo nedēļu lietavas neļāva laicīgi sākt trases sagatavošanas darbus. 4. augustā Priekulē spēkosies visas paredzētās klases, izņemot Buggy 1600 Baltijas kausu – šīs klases dalībnieki savu posmu aizvadīs 5. augustā Lietuvā, Vilkiču trasē. Vairāk informācijas: www.autocross.lv.

Pārcelts arī Latvijas vasaras autosprinta čempionāta trešais posms. Kā paredzēja rīkotāju nosacījumi, sacīkstei bija jāpiesakās noteiktam sportistu skaitam, kas pirms svētdien paredzētās cīņas netika sasniegts. Tāpēc, ar līdzīgiem nosacījumiem par dalībnieku skaitu, posms pārcelts uz 19. augustu. Informācija: www.vasarassprints.lv

Trases problēmu dēļ atceltas arī Igaunijā paredzētās autošosejas sacensības, savukārt Latvijas sportistiem saistošo klašu posmi pievienoti citiem šosejas notikumiem. Vairāk informācijas laf.lv Šosejas komisijas sadaļās.

Foto: Trofi reids. Foto (c) 4x4sport.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV