Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Vērmanes dārzā notiks nūjošanas meistarklases

EasyGet.lv, 30.07.2012. 11:47

Trešdien, 1. augustā, AS "Latvijas valsts meži" (LVM) īpaši veidotajā sporta un atpūtas objektā – Dabas sporta zālē – Vērmanes dārzā notiks bezmaksas nūjošanas meistarklases. Tajās ikvienam intresentam būs iespēja apgūt nūjošanas prasmes Starptautiskās Nūjošanas Federācijas instruktores Lindas Andrusas vadībā, kā arī uzzināt par nūjošanas iespējām pilsētās un dabā, informē Ilze Meirupska.

Nūjošanas meistarklasēs aicināts piedalīties ikviens – kā profesionālis, tā iesācējs. Visu nūjošanai nepieciešamo ekipējumu būs iespējams bezmaksas saņemt LVM Dabas sporta zālē. Savukārt nodarbību laikā sertificētā instruktore Linda Andrusa sniegs konsultācijas un padomus gan par nūjošanas tehniku un aprīkojumu, gan piemērotu apģērbu un fizisko sagatavotību.

"Nūjošana palīdz uzlabot veselību – šajā nodarbē tiek iesaistītas visas svarīgākās muskuļu grupas, arī mugura un pleci. Tāpat nūjošanas palīdz apgūt ikdienas kustībām nepieciešamās iemaņas – tā iemāca pareizu gaitu, kā arī trenē organisma izturību paaugstinātas slodzes apstākļos," stāsta nūjošanas instruktore Linda Andrusa.

Lai piedalītos nūjošanas meistarklasēs, nepieciešams ērts, kustības neierobežojošs apģērbs, bezpapēžu apavi ar lokanu zoli, kā arī labs garastāvoklis un vēlme apgūt nūjošanas iemaņas. Ar nūjošanu iespējams nodarboties jebkuros laika apstākļos, lietainā laikā vien vajadzīgs mitrumu un vēju aizturošs apģērbs, kas pasargās no izmirkšanas nodarbības laikā.

Nūjošanas meistarklašu programma:

- 17:00 – 17:30 Nūjošanas Federācijas instruktores Lindas Andrusas konsultācijas par nūjošanu, pareizā ekipējuma izvēli un citiem jautājumiem.

- 17:30, 18:30, 19:30 Nūjošanas meistarklašu sākums, katras nodarbības ilgums – 45 minūtes

Pieteikšanās nūjošanas meistarklasēm, kā arī papildinformācija pieejama, zvanot Ilzei Meirupskai pa tālruni: 28377234

Par LVM Dabas sporta zāli:

Dabas sporta zāle – no dabas materiāliem veidotā aktīvās atpūtas zona Vērmanes dārzā – ir AS "Latvijas valsts meži" dāvinājums pilsētniekiem, kas radīts kā atgādinājums par plašajām aktīvās atpūtas iespējām, ko piedāvā LVM. Kopumā Dabas sporta zālē pieejamas vairāk nekā 10 dažādas sporta disciplīnas – mini futbola un mini volejbola laukums, šķēršļu josla, svarcelšanas komplekts, velotrenažieri, līdzsvara spirāle, barjerskriešanas trase, tīkls bumbiņu mešanai un citas. Tāpat ikvienam Dabas sporta zāles apmeklētājam ir iespēja spēlēt badmintonu, lekt ar lecamauklu, izstaigāt dabas sajūtu taku, kā arī relaksēties atpūtas zonā.

Dabas sporta zālē darbojas arī LVM info telts, kurā atrodama informācija par dažādām atpūtas un sportošanas iespējām Latvijas dabā. LVM Dabas sporta zāle ir atvērta ikvienam sportot gribētāja katru dienu no plkst. 10:00 līdz 21:00. Tā darbosies līdz pat 17. augustam.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV