Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Noslēdzas Eiropas enduro čempionāts Latvijā

EasyGet.lv, 31.07.2012. 11:22

Ar apbalvošanas ceremoniju svētdien Ogres un Ikšķiles novadā noslēdzies Eiropas enduro čempionāta Latvijas posms. Absolūtajā kopvērtējumā labākais rezultāts Igaunijas motobraucējam Aigaram Leokam (Aigar Leok), kas pēc trīs posmiem ierindojas pirmajā vietā Eiropas čempionāta enduro senioru E3 klasē.
Noslēdzas Eiropas enduro čempionāts Latvijā

Sekmīgi finiša karogu sasnieguši arī Latvijas braucēji. Senioru E2 klasē Jānis Vinters pirmajā dienā ierindojās septītajā un otrajā dienā astotajā vietā. Lauris Ermanis arī senioru E2 klasē pirmajā dienā ieņēma devīto, otrajā dienā 11. vietu. Kristiāns Evarsons attiecīgi – 13. un 12. vietu.

Senioru E2 klasē uzvara Latvijas posmā – Sedrikam Krēmeram (Cedrik Cremer) no Beļģijas. Senioru E1 klasē – Ronijam Nikanderam (Roni Nikander) no Somijas.

Sandris Kļaviņš, kas startēja senioru E3 klasē abas dienas ieņēma 13. vietu. Veterānu klases pārtsāvis Einārs Vinters pirmo dienu noslēdza kā septītais un otro dienu kā piektais. Veterānu klasē uzvara Austrijas braucējam Verneram Mulleram (Verner Muller).

Latvijas izlases kopvērtējuma rezultāts Eiropas enduro trešajā posmā:
Jānis Vinters (seniori E2 klase) - 7. vieta;
Lauris Ermanis (seniori E2 klase) - 10. vieta;
Kristiāns Evarsons (seniori E2 klase) - 14. vieta;
Sandris Kļaviņš )seniori E3 klase) - 13. vieta;
Einārs Vinters (veterānu klase) - 7. vieta.
Vitālijs Ovčiņikovs (seniori E2 klase) abas dienas tehnisku iemeslu dēļ izstājās.

Junioru E1 klasē Latvijā divu dienu sacensībās uzvara Martinam Larsonam (Larsson Martin) no Zviedrijas, un junioru U20 klasē –Oliveram Nelsonam (Oliver Nelson).

Junioru E2/E3 klasē labākais rezultāts Martinam Gianluka (Martin Gianlica) no Itālijas.

Sieviešu klasē uz goda pjedestāla kāpa Somijas braucēja Marita Nigvista (Marita Nygvist).

Lauris Ermanis, E2 senioru klase: "Sacensību pirmajā dienā bija vairāki kritieni, otrajā dienā piemeklēja dažas tehniskas ķibeles, ko sacensību ietvaros atrisināju. Kopumā sacensības startēju sekmīgi. Testi bija specifiski, Latvijai neraksturīgi, ļoti interesanti. Plānoju doties arī uz pēdējo noslēguma posmu Slovākijā, kur paralēi notiks arī Nāciju kauss. Tāpēc, dažas dienas atpūtai un atkal jāsāk gatavoties sacensībām".

Jānis Vinters, E2 senioru klase: "Senioru E2 klāsē bija sapulcējies Eiropas enduro zieds, stiprākie. Ar trasi esmu apmierināts. Dažās vietās bija purvi, bet tas trasei un ārzemju braucējiem piedeva rozīnīti".

Martins Leoks: (Martin Leok), E2 senioru klase: "Bija karsts un nedaudz lietains. Visvairāk patika krosa ātruma tests, smilšains. Izbaudīju arī enduro dolomīta testu. Piedalīšos arī Slovākijā noslēguma Eiropas posmā un arī Pasaules posmos, kas norisināsies Zviedrijā un Somijā pēc Eiropas Nāciju kausa".

Marko Bolzonello (Marco Bolzonello), Eiropas Motosporta Federācijas enduro komisijas vadītājs: "Latvija norganizējusi ļoti labu sacensību posmu un sacensības bija ļoti augstā līmenī. Profesionāls tehniskā un atbalsta personāla darbs. Un, protams, atzinīgs vērtējums par trīs dažāda tipa ātruma testiem - gan smiltis, akmeņi, gan profesionāls krosa tests".

Arturs Robežnieks, sacensību organizators: "Sacensību ietvaros sportisti nav guvuši nopietnas traumas, kas liecina, ka trase sagatavota atbilstoši sportistu profesionālajam līmenim. No sportistu un komandu vadības puses pretenziju nav,vienīgi dalībniekus pārsteidza Latvijai neraksturīgais karstums. Šis jau ir otrais Eiropas enduro čempionāta posms, ko organizējām".

No 27. – 29. jūlijam Latvijā, Ogres un Ikšķiles novadā norisinājas Eiropas čempionāta enduro trešais posms. Sacensībās piedalījās sportisti no 18 Eiropas valstīm. Čempionāta noslēgums Slovākijā no 17. – 19. augustam.

Eiropas čempionāta enduro Latvijas posma organizatori pateicas par atbalstu Ogres un Ikšķiles novada pašvaldībai un privātajiem sponsoriem, kas palīdzēja noorganizēt grandiozus enduro svētkus Latvijā!

Eiropas čempionāta enduro Latvijas posma rezultāti pieejami www.endurosports.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV