Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Svelmainā motošoseja Biķerniekos

EasyGet.lv, 31.07.2012. 16:24 | komentāri (1)

Gluži tropiska svelme aizvadītās nedēļas nogalē,sagaidīja Latvijas čempionāta motošosejā 3 posma dalībniekus un tā organizatoru - klubu „Motoaplis", informē LaMSF Motošosejas komisijas vadītājs Tāls Meļķis. Sacīkstē, kura aizstāja sezonas sākumā plānoto Pērnavas posmu, līdzās solo klašu braucējiem, piedalījās arī Biķerniekos reti redzamās blakusvāģu ekipāžas no Somijas un Igaunijas.

Blakusvāģi, kas, kā ierasti, cīnījās ar tehniskām ķibelēm, sagādāja vienu no skatāmākajiem braucieniem. Jau startā no cīņas izstājas viena no igauņu ekipāžām, asus izjūtas pārdzīvo pārliecinošie līderi, no Somijas Juha Nikkanens/Sami Parko, kad dažus apļus pirms finiša izbrauc no trases. Bet pārsvars ir liels un tiek nosargāts. Savukārt dodoties pēdēja aplī, neveiksme piemeklē trešajā vietā braucošos igauņus ErkiParm/Mairon Meius. Izstāšanās un par trešajiem kļūst AlvaraLepsona un Silvera Kuuska duets.

Arī apvienotais Superbike un B1200 klašu brauciens priecēja ar jaudām un ātrumiem. Kvalifikācijas uzvarētājs soms Miitri Suhonens, tikai sacīkstes baudīja līdera nastu. Brauciena laikā iniciatīvu pakāpeniski pārņēma ar BMW braucošie pašmāju sportisti. No sākuma Andrejs Kuzņecovs apdzina somu, tad līdzīgu manevru veica arī Andrejs Grīnbergs un šāds vietu izkārtojums saglabājas līdz finišam. B1200 klasē pārliecinoši pirmais Māris Dūrītis, apsteidzot pērnā gada Latvijas čempionu Superstock 600 klasē Ilmāru Rudzonu un ar Latvijas licenci startējošo lietuvieti Marius Sliazas.

B600 un Superstock 600 klašu brauciens pēc pirmajiem apļiem tiek pārtraukts, jo kritienu piedzīvo otrā kvalifikācijas laika uzrādītāja, somiete Miisa Suhonen. Atkārtots starts un sacīkste septiņu apļu garumā, ļauj kāpt uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena citam somam - Antti Kirjavainen, kurš pilotē pie mums reti sastopamo Triumph mototociklu. Tālākajās vietās Kaspars Dziļums un Santis Zauers. Savukārt Māris Ozoliņš, nesastopot pretiniekus šogad mazpārstāvētajā Superstock 600 klasē finišē pirmais.

Ceļa motociklu klasē, kur braucēji startē bez dalījums pēc motocikla kubatūras, uzvar Māris Dankerts, apsteidzot Kalvi Margēviču un Andri Kronīti. Vineta Sārtaputna finišu sasniedz devītajā vieta, bet divpadsmitā paliek Zane Junga.

Kluba „Motoaplis" rīkoto iknedēļas treniņu apmeklētāju brauciens, cīņā par kluba kausu, beidzas ar Normunda Lojāna uzvaru. Varis Veinbergs otrais, bet Kaspars Svīkulis ieņem trešo vietu.

Motošosejnieki bija pirmie, kas „kaujas apstākļos" iemēģināja un atzinīgi novērtēja BKSB jaunos un modernos starta luksoforus. Savukārt tiesnešu darbu, atviegloja atjaunotā starta/finiša māja. Pilnie rezultāti www.motoaplis.lv Nākošās motošosejas sacensības Biķerniekos 25 augustā, kad tiks uzņemti Baltijas čempionāta dalībnieki, kā arī programmu papildinās skuteru un Zelta Mopēda braucieni.

Organizatori pateicas atbalstītajiem un sadarbības partneriem – Motul, R1 un Biķernieku kompleksajai sporta bāzei.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV