Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Kaspars Bērziņš turpinās spēlēt "VEF Rīga"

EasyGet.lv, 02.08.2012. 12:25

Latvjias čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" ir parakstījusi līgumu ar valstsvienības spēlētāju Kasparu Bērziņu, kurš jau divas iepriekšējās sezonas aizvadīja "VEF Rīga", palīdzot klubam izcīnīt un nosargāt abus Latvijas čempiona titulus, sudrabu un bronzu Baltijas Basketbola līgas Elites divīzijā, šajā sezonā Eiropas kausā izcīnīt valstiski nozīmīgu panākumu – iekļūt TOP16, kā arī rādīt labu sniegumu Centrālās un Austrumeiropas labāko klubu veidotajā VTB Vienotajā līgā, informē "VEF Rīga" direktore Laila Spaliņa.

"VEF Rīga" padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups: "Esam gandarīti turpināt sadarbību ar Kasparu Bērziņu, kuru uzskatām par vienu no visu laiku labākajiem Latvijas garā auguma basketbolistiem un ļoti nozīmīgu spēlētāju tieši "VEF". Turklāt mums ir izdevies komandā saglabāt latviešu spēlētāju kodolu, kas, mūsuprāt, būs nozīmīgs balsts kluba sekmīgam startam nākamajā sezonā. Šie puiši jau ir pierādījuši, ka tic klubam un tā uzvarām tikpat ļoti, kā mēs ticam viņiem, un tā ir panākumu atslēga."

„VEF Rīga" Kaspars Bērziņš pievienojās 2010.gada jūlijā. Aizvadītajā sezonā Kaspars laukumā devās 52 spēlēs, kurās vidēji spēlē guva 9,4 punktus un izcīnīja 5,7 atlēkušās bumbas. Produktīvāko sniegumu Kaspars demonstrēja Latvijas Basketbola līgā, kur vidēji mačā iemeta 12,2 punktus un izcīnīja 7,1 atlēkušo bumbu.

Patlaban Kaspars ar Latvijas valstsvienību gatavojas Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm. Šovasar Kaspars Bērziņš piedalījies piecās pārbaudes spēlēs valstsvienības sastāvā, kurās guvis vidēji spēlē 9,2 punktus, pierādot sevi kā vienu no komandas līderiem. Kaspars ir arī pieredzes bagātākais spēlētājs šajā Latvijas valstsvienībā ar 59 nospēlētām spēlēm, kurās viņam 471 gūts punkts – abos rādītājos viņš ir līderis šīgada valstsvienības sasaukumā. Latvijas valstsvienības sastāvā pirmo reizi laukumā izgājis 2005.gada jūlija pārbaudes spēlē pret Izraēlu, esot tikai 19 gadu vecs.

Savas sportista gaitas agrā vecumā sācis Ogres basketbola skolā, bet pirmos soļus profesionālajā basketbolā spēra 2003.gadā ar Rīgas „Skonto" vienību. Pēc sezonas „Skonto" sastāvā K. Bērziņš pārcēlās uz Spāniju, iesaistoties ACB līgas kluba Malagas „Unicaja" sistēmā. Pēc sezonas Spānijā uz 2005./2006.gada sezonu Kaspars atgriezās Latvijā, pievienojoties BK „Rīga" komandai, kas sezonas beigās tika pārsaukta par „ASK Rīga".

2006.gada starpsezonā Kaspars papildināja Rīgas „Barons/LMT" vienību, kurā nospēlēja trīs sezonas. 2009.gadā K. Bērziņš izmēģināja spēkus NBA Vasaras līgā, kur bija Fīniksas „Suns" rindās, bet nākamajā sezonu atgriezās Spānijā, pievienojoties ACB līgas klubam Madrides „Fuenlabrada". Sezonas noslēgumā Kaspars tika izīrēts Spānijas LEB Gold (pēc spēka otrās) līgas klubam „Caceres".

Pēc sezonas Spānijā Kaspars Bērziņš atgriezās Latvijā, pastiprinot „VEF Rīga", ar Vefiņu Kaspars kļuvis par divkārtējo Latvijas čempionu, kā arī ieguvis sudraba un bronzas medaļas Baltijas līgā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV